Alman Seyahat Birliği (DRV) uyelerini kabul eden Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, “2015 ve 2016 senesinde turistlerimiz İtalya’ya ve İspanya’ya kaydı. Bu demektir ki istediklerinde harcama yapabiliyorlar. Biz de bundan boyle kaliteye yonelip fiyatlarımızı yukarı cekmeye calışacağız.’’ ifadelerini kullandı.

‘’2019’DA ALMANYA YENİDEN BİR NUMARA OLACAK’’
‘’TANITIM YILLARIMIZ OLACAK’’
‘’UCAK DESTEKLERİNİN DEVAM ETMESİNDEN YANA DEĞİLİM’’
turizmguncel

Didim’de yapılan “Turizm de destinasyonları rolu” adlı calıştaydan sonra Alman Seyahat Birliği Başkanı Norbert Fiebig Başkanlığındaki heyet Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u makamında ziyaret etti. Turkiye turizminin değerlendirildiği ziyarette, herkesin kazanacağı bir ticaretin olması gerektiğinin altı cizildi.
‘’2019’DA ALMANYA YENİDEN BİR NUMARA OLACAK’’
Bakan Ersoy’un heyeti kabul etmesinden dolayı memnunluk duyduklarını belirten Norbert Fiebig, Alman ziyaretci sayısında 2 sene suren grilemenin yaratttığı moral bozukluğunun artık giderildiği ve 2019 senesinde Almanya’nın Turkiye destinasyonunda tekrar 1 numara olacağını soyledi.
ERSOY: DEMEK Kİ, İSTEDİKLERİNDE HARCAMA YAPABİLİYORLAR
Bakan Ersoy da Norbert Fiebig’e ve heyete teşekkur ederek, “2015 ve 2016 senesin de turistlerimiz İtalya ya ve İspanya ya kaydı. Bu demektir ki istediklerinde harcama yapabiliyorlar. Bizde bundan boyle kaliteye yonelip fiyatlarımızı yukarı cekmeye calışacağız. Bundan dolayı da Nisan ayından itibaren Avrupa’nın değişik noktalarından Antalya ya, İzmir’e, Dalaman’a ve Bodrum’a Turk Hava Yolları ile direk ucuşların olması icin calışıyoruz. Planlamayı duşunduğumuz 67 ucak ve 1 milyon koltuk. Ana pazarlarımız Almanya, İngiltere, Hollanda. Buralara yonelik ozel tanıtım calışmalarımız olacak.’’ ifadelerini kullandı.
Sorunların diğer kurumlar ile konuşulacağını ve bu şekilde daha hızlı adım atılacağını soyleye Ersoy değerlendirmelerinin devamında şu noktaların altını
cizdi:
cizdi:
‘’TANITIM YILLARIMIZ OLACAK’’
‘’Tarihi yerlerdeki kazıları yıllık 40-45 gun ile sınırlamayacağız, daha geniş tutacağız ve zenginliklerimizi paylaşacağız. Hava limanlarında bilboardlarda ve daha değişik yerlerde yurdumuzu ziyaret eden misafirlerin o bolgede bulunan tarihi yerler hakkında bilgi edinmeleri icin tanıtım calışmalarına ağırlık vereceğiz. Gelen misafirlerin otellere kapanmalarını istemiyoruz. Gelecekler ve zenginliklerimizi gorecekler. Tanıtım yıllarımız olacak; 2019’da Japonya’da başlayacağız, daha sonra 2020 de Berlin’de, Moskova’da, Londra’da Turkiye ile ilgili sergiler duzenleyeceğiz. Yurt dışı ateşelerimiz gideceği ulkeyi tanıyan, bilen, oradaki sivil toplum orgutlerine dokunan kişilerden oluşacak.
‘’UCAK DESTEKLERİNİN DEVAM ETMESİNDEN YANA DEĞİLİM’’
Ucuş destek programının devam edip etmemesini konuşuyoruz. Ben devam etmesi taraftarı değilim. Şu anda hepimiz kazanıyoruz, destekler sıkıntılı donemde olur. Ben sıkıntıyı aştığımıza inanıyorum.’’
Bakanın konuşmasından sonra DRV ile Turk turizm kurumları arasında yapılabilecek calışmalardan bahsedildi.
Norbert Fiebig başkanlığındaki heyette Kardeş Kentler Birliği Genel Sekreteri Huseyin Baraner, Raffinesse Tur'dan Hikmet Atilla, Studios'dan Ernst Kolnsberger, FTI'dan Hicabi Ayhan, Accor zincir oteller grubunun Avrupa sorumlusu Michael Hartmann, Sancarbarlaz Tur'dan Onder Sancarbarlaz, DRV siyasi sorumlusu Volker Adams, BENTOUR'dan Deniz Uğur, DER Touristik Hakan Ketenci, Airturk'ten Umit Ketenci yer aldı.
Norbert Fiebig başkanlığındaki heyette Kardeş Kentler Birliği Genel Sekreteri Huseyin Baraner, Raffinesse Tur'dan Hikmet Atilla, Studios'dan Ernst Kolnsberger, FTI'dan Hicabi Ayhan, Accor zincir oteller grubunun Avrupa sorumlusu Michael Hartmann, Sancarbarlaz Tur'dan Onder Sancarbarlaz, DRV siyasi sorumlusu Volker Adams, BENTOUR'dan Deniz Uğur, DER Touristik Hakan Ketenci, Airturk'ten Umit Ketenci yer aldı.
turizmguncel