Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, jest yaparak asgari ucreti bir miktar daha artırabileceği yonunde mesaj verdiği tartışmalarına Hak-İş Konfederasyonu da dahil oldu. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, acıklanan asgari ucreti yetersiz bulduğunu belirterek, "Ben burada bir jest goremiyorum" tepkisini gosterdi.
Turkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) secimli 27. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. TİSK Başkanı Ozgur Burak Akkol'un yeniden başkanlığa secildiği genel kurulda konuşan Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk, "Gelecek yıl işci ve işveren kendi aralarında anlaşacaklar ve biz anlaştıkları rakamlar uzerinden konuşacağız" dedi.
Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan [h=3]"JEST GOREMİYORUM" DİYEREK ZAMMI ELEŞTİRDİ[/h] Selcuk'un acıklamasına yanıt Hak-İş Başkanı Arslan'dan geldi. Arslan, Selcuk'un soylediği modelin Asgari Ucret Tespit Komisyonu'nun calışma esasına ve mevzuatlara uygun olmadığını, kamunun yer almadığı bir sosyal diyalog modeli olmadığı icin asgari ucreti iktidarın belirlediğini soyledi. Arslan, "Enflasyonun uzerinde zam yapılmış olmasını onemsiyorum. Ancak, acıkcası ben burada bir jest goremiyorum. Enflasyonun uzerinde zam yapılması jest ise, zaten her yıl enflasyonun uzerinde belirleniyor. Bize gore jest, işcinin talebinin gercekleşmesi olurdu" dedi.
[h=3]ESNEK CALIŞMA MODELİNİ ONERDİ[/h] TİSK Başkanı Akkol, işci sendikalarının karşı cıktığı esnek calışma modelini işsizliğe care olarak onerdi. Esnek calışma modelinin işverenler icin cok onemli olduğunu, evden ya da kısmi sureli esnek calışmaya gecilmesi halinde işsizliğin azalacağını, daha cok kadının ve tam zamanlı calışmak istemeyen yeni jenerasyonun iş hayatına gireceğini belirterek, "Buna karşı cıkan sendika başkanları, cocuklarınıza torunlarınıza sorun. Onların da esnek calışmak istediğini goreceksiniz" dedi. Akkol'un esnek calışma talebine sendika yoneticilerinden hicbir yanıt gelmedi.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Erdoğan'ın 'jest' cıkışını hatırlatan işci temsilcisi, sonuctan memnun değil