Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından yapılan yerli elektrikli otomobil gorucuye cıktı. Dunyada ve Turkiye'de buyuk yankı uyandıran arabanın ilk suruşunu Cumhurbaşkanı Erdoğan yaparken kimi partiler aracı beğendi kimileri de eleştirdi.
[h=3]"YUZDE YUZ YERLİ OLMALI"[/h] Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Şimdi bir de yerli arabamız cıktı. Yerli diyoruz, modeli İtalyanlara yaptırıyoruz. Bizim uretimden bahsederken yerli otomobilin yuzde 100 yerli yapılabilmesi bizim her zaman idealimizdir. Boyle bir atılımda bulunanlara da kim olursa olsun, iktidara da elbette destek veririz" dedi.
[h=3]"BUNDAN 3 SENE ONCE BİZİM İNSANLARIMIZ DİZAYN ETMİŞTİ"[/h] "Bundan 3 sene once bizim insanlarımız bundan bir tane dizayn etmişti" diyen Karamollaoğlu, "Bakan cıkıp takdim etti. Ne oldu o? O araba tarihe karıştı. Oldu mu? Bilmiyoruz. Ne olduysa oldu. Olmuyormuş. Olabilmesi icin İtalyanlara yaptıralım. İşin enteresanı şu, benim soylediklerim her zaman iktidara tenkit mahiyetinde anlaşılıyor. Yahu ben tenkit etmek icin soylemiyorum. Yol gostermek icin soyluyorum. Bu işin yolu elbette var" şeklinde konuştu.
[h=3]İMAMOĞLU, YERLİ ARABAYI BEĞENDİ[/h] İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i evinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası acıklama yapan İmamoğlu, yerli otomobile ilişkin destek acıklaması yaparak ,"Umarım ulkemizin bir yerli aracı olur. Bu bir başlangıc. Olduğunda ne olur, İBB araclarını oradan alır" ifadelerini kullandı.
[h=3]BAHCELİ: GURUR DUYDUM[/h] MHP Lideri Devlet Bahceli'den yerli otomobil icin ilk yorum geldi. Bahceli, "Gurur duydum. Muhendislerimizi, işcilerimizi, iş adamlarımızı ve hukumeti kutluyorum" dedi.
Ekrem İmamoğlu'ndan yerli otomobile bir destek daha: İBB araclarını oradan alır Son dakika: MHP Lideri Bahceli'den yerli otomobil icin ilk yorum [h=4]Haber Videosu[/h]: Temel Karamollaoğlu, yerli otomobili eleştirdi: Modeli İtalyanlara yaptırdık
Temel Karamollaoğlu, yerli otomobili eleştirdi: Modeli İtalyanlara yaptırdık
Otomobil Forumları0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Temel Karamollaoğlu, yerli otomobili eleştirdi: Modeli İtalyanlara yaptırdık