Buyuk şehrin kalabalığından, gurultusunden, surekli bir yerlere yetişme telaşından dolayı kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz, o zaman bu karavanlar tam sizlik.

Hafta sonu yorgunluğumu uzerimden atıp huzur bulmak icin Seferihisar’da geniş, yeşil araziye konumlanan kamp alanı ‘Mona Glambing Camping‘te muhteşem bir hafta sonu gecirdim. İki rehber arkadaşın bir donem Turkiye’ye az turist gelmesinden dolayı işleri kotuye gitmeye başlamış, onlarda yeni iş arayışlarına girmişler ve doğayı cok sevdikleri icin Sığacık’a beş dakika uzaklıkta sessiz sakin arsayı satın almışlar.

Devamı corap sokuğu gibi gelmiş. İc dizaynları, isimleri, renkleri kısacası konseptleri birbirinden farklı beş tane karavan yerleştirmişler. İki kişilik, diğer cadırlarla ortak kullanım banyolu olan cadırlar kurmuşlar. Ve burası bir yıl icinde muhteşem bir kamp alanına donuşmuş. Tavuklar, horozlar, kediler, kopekler ve kuşlar cıvıltıları.. Burası tam anlamıyla doğal hayat…

“Ben karavanda falan kalamam” diyenleri bile kendine Âşık edecek bir yer burası. Konsept karavan, ancak ici luks doşenmiş. Bende bu karavanlarda konakladım, icerisinde iki kişilik yatak ve iki kişilik koltuk bulunuyor. Ayrıca duş ve tuvalet karavanın icinde. Yani tıpkı studyo daire gibi. Kendinize ait balkonunuzda oturup temiz havanın keyfini cıkarabilirsiniz.

Peki yeme-icmeyi nasıl yapıyoruz?

Gelmeden once alışverişinizi yapıyorsunuz, dışarıdan yemek-icecek getirmek serbest! İsterseniz akşam mangal yakabilirsiniz, mangal setini sizler icin temin ediyorlar. Doğal recellerden ve buraya ozgu peynirden oluşan sabah kahvaltısı da mevcut. Mona Cafe’de ihtiyacınız olan her şey var.

Sizin tek yapmanız gereken şehir yorgunluğunu bir kenara bırakmak ve kendinizi doğanın kollarında rahatlatmak. Sabah horoz sesleriyle gune merhaba diyorsunuz, akşamları ise ateş başında sosyalleşiyorsunuz. Karavanların icinde ısıtıcılar mevcut olduğundan sezon aralık ayına kadar devam ediyor. Karavanların sayısı az, talep cok olduğundan elinizi cabuk tutmanızı oneririm. Ayrıca benim gibi hafta sonu giderseniz pazar gunleri kurulan Sığacık Organik Pazarı’na uğramayı ve Teos Antik Kenti’ni gezmeyi unutmayın.

Kaynak