MHP Lideri Devlet Bahceli gundeme ilişkin onemli acıklamalarda bulundu. Yerli otomobil icin "Gurur duydum" ifadelerini kullanan Bahceli, Libya'ya asker gonderme tezkeresini onaylayacaklarını duyurdu.
Bahceli'nin acıklamaları şu şekilde:
"2019 yılının bitimine sayılı gun ve saatler kalmışken geriye donup bakıldığında pek cok sıcak ve sarsıcı olayın yaşandığı, bunların tesir ve yankılarının ilerleyen donemlerde artarak devam edeceği gorulmektedir.
Beşeriyet telaş ve tedirginlikle huzur aramaktadır.Catışmalar, gerilimler, kutuplaşmalar, boluşum ve paylaşım mucadeleleri, guc ve hegemonya rekabetleri, siyasi ve ekonomik cepheleşmeler, asimetrik hesaplaşmalar, guvenlik sorunları, insani krizler 2019 yılına acıkca muhur vurmuş, insanlığın ufkunu perdelemiştir. Diyebiliriz ki kaos cağının temelleri atılmıştır. Turkiye dort bir yandan sıkıştırılan, kuşatılan, hatta stratejik alanlardan tecrit edilmeye calışılan bir ulke goruntusu vermektedir. Buna karşılık Turkiye haklı ve meşru direnişle zalimlere meydan okumaktadır.
[h=3]"MUCADELE KACINILMAZ BİR İHTİYACTIR"[/h] Cevremiz, mucavir bolgeler olağanustu bir surecten gecmektedir. Nitekim Misak-ı Milli havzası tarihi bir eşiktedir. Gonul ve kultur coğrafyalarımız karanlık hesapların, kanlı ve kalleş senaryoların girdabındadır. Elbette Turk vatanının guvenliği, huzuru ve istikrarı icin her turlu tedbiri planlayıp devreye almak şarttır. Kaldı ki Turkiye'yi hedef alan jeopolitik risk ve tehditlere zamanlama yanlışına duşmeden mudahale etmek kacınılmaz bir ihtiyactır.
Cunku Anadolu'nun savunma hattı Misak-ı Milli coğrafyasının son sınırından başlayacak, her yeri bir pergel misali beka cemberi icine dahil edecektir.Stratejik bir korluk, gelişmelerin seyrini okumaktan aciz bir kavrayış, komşu ulkelerdeki ağır sorunlara ilgisiz ve duyarsız bir yaklaşım kotu sonuclara, vahim gelişmelere yol acacaktır.Mesela Libya guvenli ise Turkiye de guvenli olacaktır.Suriye sakinse, Irak sukûnet icindeyse Turkiye'nin tehdit algılamaları zayıflayacaktır.Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u Mustafa Şerif takma ismiyle ve sahte pasaportla Libya'ya taşıyan olumsuzlukların ve tehlikelerin bir benzeri bugun tekraren yeşermiş ve yaygınlaşmıştır. Doğrudur, Libya o gun vatan toprağıydı, ama bugun de milli guvenliğin kilit taşı haline gelmiştir.
[h=3]"TURKİYE'NİN HAKLARI MUHAFAZA EDİLMELİ"[/h] 27 Kasım 2019 tarihinde, "Turkiye Cumhuriyeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hukumeti Arasında Guvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası" imzalanmış, soz konusu Muhtıra da TBMM'de onaylanarak 26 Aralık 2019'da Resmi Gazetede yayımlanmıştır.Mezkur Muhtıranın IV.Maddesi guvenlik ve askeri iş birliği alanlarını kapsamaktadır. Buna gore Libya'dan davet ve talep olması halinde Turk askerinin bu ulkeye askeri planlama, tecrube aktarımı, eğitim ve oğretim faaliyetleri ile silah sistemi ve techizatın kullanımına yonelik eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin ifası amacıyla gidebileceği anlaşılmaktadır.Libya'da zalimleri ve emperyalist hedefleri arkasına alarak hem ulke hem de bolge guvenliğini tehlikeye sokan karanlık ve kanlı Hafter'in dengelenmesi ve frenlenmesi vazgecilmez onemlidir. Turkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlık ve egemenlik hakları sonuna kadar muhafaza edilmelidir.
[h=3]MHP TEZKEREYE DESTEK VERECEK[/h] Ne işimiz var Libya'da diyen CHP ve zillet kafilesi şayet milli namus ve ahlaka sahiplerse aynı soruyu bu ulkede askeri faaliyette bulunan mihraklara da sormaları mecburiyettir.Kuşkusuz ahlaki tutarlılık bunu gerektirecektir.Milliyetci Hareket Partisi 2 Ocak 2020 Perşembe gunu TBMM'nin olağanustu toplanmasına ve Libya Tezkeresi'nin goruşulmesine destek vermektedir.Bu cercevede sozu edilen tezkereye 49 milletvekilimizle olumlu oy kullanacağımızı da herkesin bilmesinde yarar vardır.
Ulke guvenliğine muhalif olanların, tarihi ve milli cıkarlarımızı teminat altına alacak tezkere kararına menfi tutum takınanların ne yapacağı, nasıl bir tavır alacağı esasen bizim meselemiz değildir. Fitne kanalı acmakla meşgul olanların bir adım sonrasını gormekten mahrum oldukları acıktır.Libya'ya asker gonderilmesine itiraz edenlerin, hÂlihazırda 12 ulkede onurla gorev yapan Mehmetciğin taşıdığı yuksek sorumluluğu, vatan sevdasını hazmedemedikleri aşikÂrdır.Bunların tek derdi taşeronu oldukları muhasım odaklara şirinlik yapmaktır.
[h=3]YERLİ OTOMOBİL İCİN İLK YORUM[/h] Son olarak dun tanıtımı yapılan, Turkiye Otomobil Girişim Grubu tarafından imal edilen ve markasıyla, patentiyle, tasarımıyla Turkiye'nin eseri olan yerli ve milli otomobilden gurur duyduğumu ozellikle belirtmek istiyorum. Muhendislerimizi, işcilerimizi, işadamlarımızı ve hukumeti kutluyorum.Elektrikli Turk otomobilinin Turkiye'yi tokezletmek icin pusuya yatanların enerjilerini tuketeceği, dizlerinin bağını cozeceği, hayallerini kabusa cevireceği inancındayım. Cılgın Turklerin mucizelerine herkesin hazır olması, artık meydanın boş olmadığını idrak etmeleri de samimi tavsiyemdir."
[h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: MHP Lideri Bahceli'den yerli otomobil icin ilk yorum