Zikir halkalarına devam edenlere melekler du eder.
Sevgili Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellem bir hadis-i şerifte şoyle buyurmaktadır:
“Allah’ın bir takım melekleri vardır ki, bunlar sokaklarda dolaşıp zikredenleri araştırırlar. Allah’ı zikreden bir gruba rastlayınca, birbirlerine:
- Geliniz, aradığımız buradadır, diye seslenirler ve zikredenleri goğe kadar kanatları altına alırlar. Gokyuzune cıkınca Allah TeÂl –her şeyi bildiği halde- onlara sorar:
- Kullarım ne diyor? Melekler:
- Seni tesbih, tekbir ediyorlar. Sana hamd ve tazim sunuyorlar, derler. Yuce Allah:
- Onlar beni gordu mu? Diye sorar. Melekler cevap verir:
- Hayır, vallahi de Sen’i gormemişlerdir. Allah-u TeÂlÂ:
- Ya Beni gormuş olsalardı ne yaparlardı? Diye sorar. Melekler de O’na:
- Eğer Sen’i gormuş olsalardı daha cok ibadet ederler, daha cok tazim ederler ve daha cok tesbih ederlerdi, derler. Yuce Allah onlara:
- Kullarım ne istiyor? Diye sorar. Melekler:
- Sen’den cennet istiyorlar, diye cevap verirler. Allah TeÂl sorar:
- Cenneti gorduler mi? Melekler:
- Hayır, vallahi Ya Rabbi, orayı gormemişlerdir, derler. Allah TeÂl sorar:
- Orayı gormuş olsalardı ne yaparlardı? Melekler:
- Eğer orayı gormuş olsalardı oraya karşı daha guclu bir ozlem duyarlar, orayı daha ısrarlı bir şekilde isterlerdi, diye cevap verirler. Allah TeÂl sorar:
- Neye karşı Bana sığınıyorlar? Melekler:
- Cehennemden Sana sığınıyorlar, diye cevap verirler. Allah:
- Onlar cehennemi gorduler mi? Diye sorar. Melekler:
- Hayır, vallahi orayı gormemişlerdir, diye cevap verirler. Allah meleklere:
- Ya cehennemi gormuş olsalardı ne yaparlardı? Diye sorar. Melekler:
- Eğer orayı gormuş olsalardı ondan daha şiddetle kacar, daha cok korkarlardı, diye cevap verirler. Bunun uzerine Yuce Allah:
- Şahit olunuz ki, onları affettim, buyurur. Meleklerden birisi:
- Onlar arasında falanca kimse var ki, o aslında onlardan değildir. Şahsi bir amac icin onların arasına katılmıştır, der. Allah-u Zulcelal o meleğe:
- Onlar oyle bir gruptur ki, onların arkadaşı kendilerine ihanet etmez, buyurur. (Buhari, Deavat, 66; Muslim, Zikir 25 (2689)
kaynak:İslamiHayat