Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde duzenlenen "Yeniliğe Yolculuk Buluşması" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımının yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi uyeleri, TOBB başkan ve yardımcıları, TOGG hissedarları, otomotiv endustrisi, otomotiv tedarik sanayisi, iş dunyasının temsilcileri, medya temsilcileri ile TOGG calışanları ve yakınlarının katıldığı 2 bin kişilik bir davetli topluluğuyla gercekleşti. Turkiye'nin merakla beklediği otomobilden ilk fotoğraflar geldi.
İşte yerli otomobilin goruntusu:
2023 yılından itibaren dunyada ilk kez Turkiye'nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak olan "Holografik Asistan" teknolojisi aracın one cıkan ozelliklerinden biri olarak dikkat cekiyor.
Basın mensuplarının yoğun ilgi gosterdiği etkinlik alanında davetliler de buyuk kalabalıklar oluşturdu.
Turkiye'nin ilk yerli otomobili Devrim'in yanı sıra Turkiye'nin Otomobili'ne ait moduler ve elektrik guc unitesi de toren alanında sergileniyor.
[h=3]ERDOĞAN DEVRİM'İN DİREKSİYONUNA GECTİ[/h] Cumhurbaşkanı Erdoğan, lansman oncesinde Turkiye'nin 1960'lı yıllarda urettiği Devrim marka otomobilin direksiyonuna gecti.
[h=3]5 FARKLI MODELDE URETİLECEK[/h] 5 farklı modelde uretileceği bilinen yerli otomobilde, modellerin detayları da gun yuzune cıktı. Tanıtımda sergilenen modeller C-Suv, C-Sedan, C-Hatcback, B-Suv, C-MPV olarak duyuruldu.
TOGG CEO'su Gurkan Karakaş, 5 farklı modelin 2030 yılının sonuna kadar uretileceğini soyledi.
[h=3]TOGG CEO'SU: OYUNUN KURALLARI YENİDEN YAZILIYOR[/h] Tanıtım oncesi yerli otomobil projesini anlatan Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu CEO'su Gurcan Karakaş, "Dunyada otomotivle ilgili oyunun kuralları yeniden yazılıyor. Otomobil akıllı bir cihaza donuşuyor" dedi.
Gurcan Karakaş Yerli otomobilin tanıtım toreninde TOGG CEO'su şunları soyledi:
"Yola cıktığımızda hedefimiz kuresel bir marka yaratmaktı. Projeye başlamadan once 18 firmayı inceledik. Biz aylardır Turkiye'deki yan sanayi ve tedarikcilerle beraber calışıyoruz. Bizim farkımız ne olacak? Biz ortaklık yapımızla bir sistem kurduk. Sıfırdan başladık, 15 sene icinde 5 modelimiz olacak. Turkiye'deki hedef kitlemiz bizden samimi ve yenilikci bir marka bekliyor.
[h=3]TOGG BAŞKANI: BABAYİĞİTLERİMİZLE YOLA CIKTIK[/h] TOGG Başkanı Rifat Hisarciklioğlu da tanıtımda bir konuşma gercekleştirdi.
Rifat Hisarciklioğlu Hisarciklioğlu, şunları soyledi:
"Sayın Cumhurbaşkanımız cağrı yapmış ve bu işi ustlenmemizi istemiştir. Biz de yola cıktık, babayiğitlerimizle yola cıktı. Bir vatan evladı olarak gurur duyuyorum.
Otomotiv sektoru dunyada kabuk değiştiriyor, bizim icin de yeni bir fırsat penceresi.
Bugune kadar cok denedik, cok konuştuk ama başarmadık. Ama bu sefer Allah'ın izniyle başaracağız.
2017 Mayıs'ında Sayın Cumhurbaşkanımıza soz verdik, taşın altına elimizi koyarız dedik. Dalga gectiler. 2018 Haziran'da şirketimizi kurduk, gulduler. Ama pes etmedik calışmaya devam ettik.
Daha yolumuz uzun, daha cok eleştiriler var ama bakın bugun buradayız.
Markası, patenti, tasarımı bizim olacak. Lisans almayacağız lisans satacağız, montaj yapmayacağız, montaj yaptıracağız. Başkasının patenti icin calışmayacağız. Kendi patentlerimiz icin yabancı muhendisleri calıştıracağız. 15 yılda 2,5 milyar avro yatırım yapılacak. Ortaklar olarak 500 milyon avro, 3,5 milyar lira sermaye taahhudu veriliyor.
[h=3]2021'DE FABRİKA TAMAMLANACAK, 2022'DE İLK ARAC BANTTAN CIKACAK[/h] Bu işi başaran Turk ozel sektoru adına gurur duyuyorum. 15 yılda 22 milyar liralık yatırım yapacağız. 2021'de fabrikamızı tamamlayacağız. 2022'de de inşallah ilk aracımız banttan cıkmış olacak.
[h=3]DUNYADA BİR İLK[/h] Yerli otomobilde Holografik Asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tumsekler, kopruler surucunun direkt olarak goz bebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Surucu yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da gorebilecek. Holografik Asistan teknolojisi dunyada ilk kez kullanılıyor.
[h=3]BAKAN VARANK: ERDOĞAN GUZEL MUJDELER VERECEK[/h] Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da tanıtım lansmanında bir konuşma gercekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilişim vadisinin geleceğiyle ilgili guzel mujdeler vereceğini soyleyen Varank, şunları soyledi:
"Ulkemizin teknoloji ussu Bilişim Vadisi'nin resmi acılışı ve TOGG'un yeniliğe yolculuk buluşması vesilesiyle bir araya geldik. Hepiniz hoş geldiniz ve şeref verdiniz diyor, milletimizi ve sizleri saygıyla selamlıyorum. 2002 yılında 36 milyar dolar ihracat yapabilen bunu da duşuk sektorel ceşitlilikle gercekleştiren bir sanayi altyapısına sahiptik. Sizin liderliğinizde 17 yılda guclu bir ARGE ve girişimcilik ekosistemi oluşturduk. Bugun artık 170 milyar dolara ulaşan bir ihracat hacmine sahibiz.Savunma sanayiinde tum dunyanın konuştuğu yeni bir başarı hikayemizi yazdık. Yuzde 20'lerde olan yerlilik oranını yuzde 70'lere cıkardık.
Bugun de ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı guclendirme yolunda ulkemizin en buyuk teknoparkı bilişim vadisini resmen acıyoruz. Bilişim Vadisi'nin paydaşları olan kamu, universite, sanayi ve STK'lar guclu bir sinerji oluşturacaklar. Buradaki somut projelerle kuresel markalarımızın oluşmasına ve turk girişimlerinin ortaya cıkmasını sağlayacağız. Birazdan sayın cumhurbaşkanımız bilişim vadisinin geleceğiyle ilgili guzel mujdeler verecek."
[h=3]ERDOĞAN: TURKİYE'NİN RUYASI GERCEĞE DONUŞUYOR[/h] Cumhurbaşkanı Erdoğan da tanıtım toplantısında bir konuşma gercekleştiriyor. Erdoğan'ın acıklamalarından satır başları şu şekilde:
"Bugun ulkemiz icin tarihi bir gune, Turkiye'nin 60 yıllık ruyasının gerceğe donuşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bizim amacımız tasarımcılarımızın emekleriyle yoğrulan, tum hakları bize ait olan bir otomobile sahip olmaktı. Sadece işine odaklanmış profesyonel bir ekip kurup bizi bugunlere getirdiler, calıştılar, cabaladılar. Bir kısmı yurt dışındaki işini bırakıp vatana dondu.
Devrimin hikayesi aynı zamanda bize hayallerimizin nasıl kabusa donuşturulduğunun de hikayesi. Tam da otomobil piyasasının canlanmaya başladığı bir donemde teşebbusler hayata gecirilebilseydi bugun Turkiye bambaşka bir yerde olurdu. Ulkemizin ilk motor fabrikası teşebbusunu başlatan sanayileşme fikrinin yılmaz savunucusu Necmeddin Erbakan Hocamızı rahmetle minnetle yad ediyorum. Kayseri'deki ucak fabrikasına sipariş verilmesine, dışarıdan alınan siparişlerin ihrac edilmesine engel olan zihniyet bugun yine faaliyette. Kaybettiğimiz 65 yılın hesabını sormayı halkımıza bırakıyoruz. Gecmişte 'Devrim' otomobilinin onunu kestiler ama bu defa başaramayacaklar.
2022 yılında tum Turkiye'de şarj alt yapımız hazır olacak. Recep Tayyip Erdoğan olarak, şahsım adına bu projede ilk on siparişi veriyorum."
Son dakika: Yerli arabadan en net goruntu geldi! Elektrik guc unitesi gorucuye cıktı Yerli otomobil ozellikleri nelerdir? Yerli araba teknik ozellikleri neler? Yerli araba fiyatı ve yerli otomobil ismi nedir? TOGG acılımı nedir? Son dakika: Yerli otomobilin tanıtım torenine TOGG CEO'sunun iddialı sozleri damga vurdu Ozellikleri acıklanan yerli otomobil, dunyada ilk kez kullanılacak bir teknolojik ozelliği de kapsıyor Yerli otomobilde ilk arac 2022'de uretilecek Turkiye'nin merakla beklediği yerli arabanın 5 modeli olacak Erdoğan, yerli otomobilin fabrikasının Bursa'nın Gemlik ilcesinde kurulacağını duyurdu [h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: Ortu kalktı! İşte milyonların beklediği yerli otomobil
Son dakika: Ortu kalktı! İşte milyonların beklediği yerli otomobil
Otomobil Forumları0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Son dakika: Ortu kalktı! İşte milyonların beklediği yerli otomobil