Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği yerli otomobilin tanıtım toplantısı Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde başladı. Toplantıda konuşma yapan TOGG Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobilin fabrikasının 2021'de tamamlanacağını ve ilk aracın 2022'de banttan ineceğini duyurdu.
Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasından satır başları:
"Otomotiv sektoru dunyada kabuk değiştiriyor. Bu da bizim icin buyuk bir fırsat. 'Devrim' otomobiline sahip cıkamamıştık. Ama bu sefer inşallah başaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza soz verdik, elimizi taşın altına koyduk.
[h=3]"15 YILDA 22 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPACAĞIZ"[/h] Bu işi başaran Turk ozel sektoru adına gurur duyuyorum. 15 yılda 22 milyar liralık yatırım yapacağız. 2021'de fabrikamızı tamamlayacağız. 2022'de de inşallah ilk aracımız banttan cıkmış olacak.
[h=3]"7,5 MİLYAR DAHA AZ CARİ ACIKTIR"[/h] Bugun ABD'de, Avrupa'da ne yapılıyorsa aynısını aynı zamanda yapıyoruz. 'Turkiye'nin Otomobili', bir otomobilden fazlasıdır, teknolojik donuşumdur. Dijital ekonomiye geciştir, 7 bucuk milyar dolar daha az cari acıktır."
Son dakika: Ortu kalktı! İşte milyonların beklediği yerli otomobil Erdoğan, yerli otomobilin fabrikasının Bursa'nın Gemlik ilcesinde kurulacağını duyurdu Son dakika: Yerli otomobilin tanıtım torenine TOGG CEO'sunun iddialı sozleri damga vurdu Ozellikleri acıklanan yerli otomobil, dunyada ilk kez kullanılacak bir teknolojik ozelliği de kapsıyor Yerli otomobil ozellikleri nelerdir? Yerli araba teknik ozellikleri neler? Yerli araba fiyatı ve yerli otomobil ismi nedir? TOGG acılımı nedir? [h=4]Haber Videosu[/h]: Yerli otomobilde ilk arac 2022'de uretilecek
Yerli otomobilde ilk arac 2022'de uretilecek
Otomobil Forumları0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Yerli otomobilde ilk arac 2022'de uretilecek