Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun 2022 yılında uretimine başlayacağı, geliştirme sureci devam eden otomobilin on gosterim versiyonu Turkiye ile buluşuyor.
[h=3]2030'A KADAR 5 FARKLI MODEL[/h] Uretilecek otomobili detaylarıyla anlatan CEO Karakaş, bugun C-SUV otomobilin prototobinin tanıtıldığını toplam 5 modelin olacağını soyledi.
Karakaş, 5 modelin 2030 yılına kadar uretileceğini soyledi. Modellerin uretim sırası ise şoyle: C SUV, C Sedan, C HB, ardından B SUV, C MPV.
Gurkan Karakaş, hislerini "Şu anın tarifi yok. Cok heyecanlıyız. Ben, butun arkadaşlarım, sabaha kadar uyuyamadık" ifadeleriyle anlattı.
[h=3]CEP TELEFONUNUN BAŞINA GELEN OTOMOBİLİN DE BAŞINA GELECEK[/h] CEO Karakaş, acıklamalarını şoyle devam etti;
"Bugun sizlere geldiğimiz noktayı anlatmak, otomobilimizi tanıtmak ve otomobilden daha fazlasından kastımızın ne olduğunu izah etmek istiyoruz. Boyle bir faaliyete başlamanın tam zamanı olduğunu duşunuyoruz. Oyunun kuralları değişiyor, yeniden yazılıyor. Artık buyukler değil başarılı olan, teknolojik olan, muşteriyi merkeze alan kazanacak. Neden? Muşterilerin beklentileri değişmekte. Cep telefonunun başına gelen, otomobilin de başına gelecek.
Yola cıktığımızda iki hedefimizi olmazsa olmaz olarak değerlendirdi. Teknolojinin en guncelini kullanmak cok onemli. Doğuştan elektrikli bir otomobil geliştirmek. Başından planlayarak bunu bir akıllı cihaz olarak geliştirmek ve otomobilimizi rekabet edebilir konuma taşımak.
[h=3]"NASIL YAPACAKSINIZ DEDİLER"[/h] Bu akıllı cihazımız, yeni cozumler uretebilen, veritabanlı hizmetlerde iş imkanları sağlayan bir sistemden bahsediyoruz. 'Nasıl yapacaksınız?' dediler. Biz bu projeye başlamadan once 18 şirketi inceledik, neden başardılar? Neden başaramadılar? Bizim rakiplerimiz buyuk organizasyonlar değil, start-up seviyesinde olan girişimciler. Kuresel rekabetten bahsederken bizim, dunyanın en iyileriyle calışmaktan başka luksumuz var mı? Dunyanın en iyilerini ulkemizde, henuz yoksa yurt dışından bulup transfer ederek beraber calışıyoruz. Bu 'dunyanın en iyileri' kimlerdir? Yan tarafta da isimlerini zikrettiğimiz iş ortaklarımız bize hala 'Siz ciddi misiniz?' diyor.
Yerli otomobilimiz elektrikli, 200 ve 400 beygir iki motor olacak. 500 km menzili olacak ve 30 dakikanın altında şarj imkanı sağlıyoruz."
[h=3]DUNYADA BİR İLK[/h] Yerli otomobilde Holografik Asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tumsekler, kopruler surucunun direkt olarak gozbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek. Surucu yola bakarken aynı zamanda bu uyarıları da gorebilecek. Holografik Asistan teknolojisi dunyada ilk kez kullanılıyor.
Yerli otomobilin ozellikleri şu şekilde sıralandı:
-Aracta, gelişmiş batarya yonetim ve aktif termal yonetim sistemlerinin sağladığı uzun omurlu batarya paketi mevcut.
-Otomobilde, 200 beygir guc ile 7.6 saniye, 400 beygir guc ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.
-Yerli otomobil, surekli olarak merkeze bağlı olacak ve bazı sistem guncellemeleri surucunun bile hissedemeyeceği şekilde yapılandırılacak.
-Bakım ve parca değişimi gerektiren arıza durumlarında ise sistem, direkt olarak bakım noktasıyla iletişime gececek.
-Yerli otomobil otonom suruş teknolojisine sahip olacak yerli otomobil, trafik sıkıştığı zaman otomobil kendiliğinden durup kalkabilecek. Surucunun direksiyonla kontrol etmesine gerek kalmayacak.

Son dakika: Yerli otomobilin tanıtımı başladı! İşte ilk kareler Son dakika: Yerli otomobilin tanıtım torenine TOGG CEO'sunun iddialı sozleri damga vurdu Ozellikleri acıklanan yerli otomobil, dunyada ilk kez kullanılacak bir teknolojik ozelliği de kapsıyor Yerli otomobil ozellikleri nelerdir? Yerli araba teknik ozellikleri neler? Yerli araba fiyatı ve yerli otomobil ismi nedir? TOGG acılımı nedir? [h=4]Haber Videosu[/h]: Turkiye'nin merakla beklediği yerli arabanın 5 modeli olacak