Turkiye'nin teknoloji harikası elektrikli yerli otomobili gorucuye cıktı. Tanıtım toreninde acıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devrim otomobilini onunu kesmeyi başardılar ama devrin otomobilinin onunu kesemeyecekler. Bugun ulkemiz icin tarihi bir gune, Turkiye'nin 60 yıllık ruyasının gercekleşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Fabrikamız Bursa'nın Gemlik ilcesinde TSK arazisi uzerinde kurulacak" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından one cıkanlar:
[h=3]"BU SURECTE SESSİZ AMA DERİNDEN GİDİLDİ"[/h] Bu iş icin muhendislerimiz gecesini gunduzune kattı, evinden, cocuğundan ayrı kalma pahasına calıştı, cabaladı. Bunların bir kısmı da yurt dışındaki prestijli işlerini bırakıp, vatanlarına donen arkadaşlarımızdan oluşuyor. Ki CEO'muz boyle bir arkadaşımız, kendisine ozellikle teşekkur ediyoruz. Fakat bu surecte sessiz ama derinden gidildi. İşte bugun aracları ilk kez sizlerle paylaşıyoruz.
[h=3]"TUM DUNYADA BU OTOMOBİLİ YOLLARDA GORDUĞUMUZ GUN"[/h] Biz Turkiye'nin otomobilini elektrikli olarak ureterek doğrudan geleceğin teknolojisine ulaşıyoruz. Turkiye daha en başından elektrikli otomobil alanına girerek herkesten bir değil, birkac adım birden one gececek. Bu otomobili sadece belli ihtiyaclarımız icin uretmiyoruz. Biz kuresel bir marka peşindeyiz. Avrupa gibi yakın pazarlardan başlayarak tum dunyada bu otomobili yollarda gorduğumuz gun hedefimize ulaşmış olacağız.
[h=3]"ŞAHSIM ADINA İLK SİPARİŞİ VERİYORUM"[/h] Milletimizin de bu araca sahip olmak icin sabırsızlıkla beklediğini biliyorum. Bu otomobilin ticari olarak satışa sunulacağı 2022 oncesinde milletimizin desteğini gostermek uzere on satış sureci başlatılabilir. Dunyada benzer projelerde kullanılan bu yontemi ulkemizde de hayata gecirebiliriz. Milletimizin on satışta ortaya koyacağı taleple bu projeye sahip cıkacağına yurekten inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan olarak şahsım adına ilk on siparişi buradan veriyorum.
Son dakika: Ortu kalktı! İşte milyonların beklediği yerli otomobil Son dakika: Yerli otomobilin tanıtım torenine TOGG CEO'sunun iddialı sozleri damga vurdu Erdoğan, yerli otomobilin fabrikasının Bursa'nın Gemlik ilcesinde kurulacağını duyurdu Ozellikleri acıklanan yerli otomobil, dunyada ilk kez kullanılacak bir teknolojik ozelliği de kapsıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin ilk on siparişini verdi
Otomobil Forumları0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin ilk on siparişini verdi