Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG), 2022 yılında uretimine başlayacağı yerli otomobil, Gebze'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı torenle tanıtıldı.
Konuya ilişkin acıklamalarda bulunan Renault MAİS Genel Muduru Berk Cağdaş, markadan bağımsız şekilde bir Turk vatandaşı olarak bugune şahit olduğu cok mutlu olduğunu belirterek, "Bu anlamda bu projeyi sanki kendim yapmışım gibi mutlu oldum gercekten." diye konuştu.
[h=3]"SON DERECE ŞIK, ALBENİSİ YUKSEK"[/h] Aracı son derece beğendiğini vurgulayan Cağdaş, "On gosterim aracı tasarım olarak son derece şık, albenisi son derece yuksek. Bu işlerde arac ekonomisi kadar tasarım ekonomisi de onem taşır. Ozellikle talebin ortaya cıkmasında talebin yonetilmesinde bu cok onemlidir. Cok guclu bir tasarım olduğunu goruyorum hem SUV hem de sedan modelinde." ifadelerini kullandı.
[h=3]"ONU ACIK BİR PROJE"[/h] Cağdaş, dunyada artık otomotivin talep yapısının değiştiğini ve gelecek on yıllık donemde cok buyuk değişimler goruleceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Dunyada teknolojik anlamda rekabet etmeniz icin otomotiv sektorunde urununuz varsa ve bu alanda rekabet etmeniz gerekiyorsa elektrikli alandan başlamak gerekiyordu. Bugun bu arac bir icten yanmalı motora sahip bir arac olsaydı aynı rahatlıkla konuşamayabilirdim. Bizim gercekten dunya rekabetine kafa tutabileceğimiz bir alan elektrikli araclardı. Dolayısıyla burada teknolojinin, yuzde 100 elektrikli araclar uzerine dizayn ediliyor olması ayrıca beni bir Turk vatandaşı olarak heyecanlandırdı. Projenin dunyada ve Turkiye'de onunun cok acık olacağını duşunuyorum."
[h=3]İTO: GERCEKTEN GURURLUYUZ[/h] İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagic ise şu son derece gururlu ve mutlu olduklarını belirterek, şunları soyledi:
"Gercekten cok gururluyuz ve kıvanclıyız. Boyle onemli bir projenin hayata gectiğini gormekten mutluluk duyuyoruz. Ben aynı zamanda otomotiv sektorunun icinde olan bir insanım. Bu anlamda da Turkiye'nin kendi markasıyla kendi teknolojisiyle bir irade ortaya koyması ve bu konuda on gorulen plana uygun hareket ediyor olmasından gercekten gurur duyduk."
Avdagic, gorsel ve teknik ozellik olarak otomobilin teknik ozelliklerinin muşteri memnuniyetini karşılayabilecek nitelikte olduğuna işaret ederek, otomobilin elektrikli olmasının da ayrı bir onem taşıdığını vurguladı.
[h=3]ASO: TURKİYE ŞARTLARINA UYGUN BİR ARAC[/h] Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Ozdebir, Turkiye'nin Otomobili'ni cok beğendiğini soyledi.
Soz konusu otomobilin ilk olarak SUV modelinin piyasaya cıkacağını anımsatan Ozdebir, "Hemen bir tane almak isterim. Dort ceker, gercekten guzel ve guvenli bir arabaya benziyor, estetik olarak da son derece guzel." dedi.
Ozdebir, otomobilin hızının 4,5 saniyede 100 kilometreye cıkabildiğini dikkati cekerek, bunun benzinli araclarda yakalanamayacak bir performans olduğunu ifade etti.
Otomobilin Turkiye'nin şartlarına cok daha uygun bir arac olduğunun altını cizen Ozdebir, "Bir spor araba kadar hızlı. Teknoloji olarak gunumuzun otesinde guzel bir araba. İnşallah hayırlı olur, bir dunya markası olur." diye konuştu.
[h=3]TUSİAD: TURKİYE'NİN OTOMOBİLİNİ GİRİŞİMİNİN BAŞARISINI CANDAN KUTLARIM[/h] Turk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TUSİAD) Başkanı Simone Kaslowski de Twitter hesabından yaptığı acıklamada, "Turkiye'nin Otomobili girişiminin başarısını candan kutlarım. Akıllı teknolojileri ve temiz enerjiyi onceliklendiren calışmaları ulkemiz icin son derece kıymetli goruyoruz. Hepimizi heyecanlandıran bu girişime emek veren herkesi ictenlikle tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.
[h=3]DERSİAD: DİĞER SANAYİ DALLARINA DA KATKI SAĞLAYACAKTIR[/h] Dunya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD) Genel Başkanı Mustafa Cınar ise, "Yapılan yenilikci değişimler sayesinde ulkemiz onemli buyuk bir surecten geciyor. Gelişmiş sanayi altyapısı bulunan ulkemiz icin yerli otomobil onemli bir adım. Bu adım ulkemizin kalkınmasına ve istihdamına buyuk katkı sağlayacak. DERSİAD olarak yuzde 100 yerli ve milli otomobilin ulkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Turkiye'de otomotiv sektorunun sağladığı katma değer, istihdama katkısı, vergi gelirleri ve bircok sektorde talep yaratıcı durumu ile ekonomik acıdan buyuk onem taşıdığını aktaran Cınar, şunları kaydetti:
"Ekonomimizin lokomotifi olan otomotiv sektoru geliştiğinde aynı zamanda diğer sanayi dallarını da onemli katkı sağlayacaktır. Ulkemizin sanayi, otomotiv ve lojistik altyapısı icin yerli otomobil ulkemize buyuk bir motivasyon ve farklı deneyimler kazandıracaktır. Bunların yanı sıra ulkemizin en onemli sorunlarından istihdama da care olacak, binlerce kişiye iş imkanı sağlayacaktır. Ulkemizin gelişmesine ivme kazandıracak yerli otomobilin ulkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta bu fikrin oluşmasında en onemli etkisi olan Sayın Cumhurbaşkanımız olmak uzere emeğine gecen herkese teşekkurlerimizi iletiyoruz."
Yerli otomobilin tanıtıldığı sırada Almanlardan skandal mesaj İBB Başkanı İmamoğlu'ndan yerli otomobil mesajı: Cok guclu bir siparişle destek olacağız Yerli otomobilin tanıtıldığı sırada Almanlardan skandal mesaj Kaynak: AA
Renault MAİS Genel Muduru Berk Cağdaş: Yerli otomobil projesinin dunyada ve Turkiye'd
Otomobil Forumları0 Mesaj
●54 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Renault MAİS Genel Muduru Berk Cağdaş: Yerli otomobil projesinin dunyada ve Turkiye'd