Yerli otomobil uretimiyle ilgili ayrıntıları iceren Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Karar gore yerli otomobil Bursa'da uretilecek. Fabrikaya yatırım yer tahsisi, KDV istisnası, alım garantisi gibi destekler sağlanacak. Uretim tesisinde 4323 kişi istihdam edilecek. Bu kişilerin 300'u nitelikli personel olacak.
Otomobil uretimi 5 ayrı modelde, yıllık uretim kapasitesi ise 175 bin adet olacak.
[h=3]DEVLET DESTEĞİ SAĞLANACAK[/h] Yerli otomobil uretimine ilişkin detaylar da netlik kazandı. Yerli otomobil uretim tesisi, Bursa'da kurulacak. Ustlenici firmaya alım garantisi dÂhil pek cok devlet desteği sağlanacak.
[h=3]YATIRIM TUTARI 22 MİLYAR LİRA[/h] Yatırımın suresi, başlangıc tarihi olan 30 Ekim 2019 tarihinden itibaren 13 yıl olarak belirlendi. Bu sure icerisinde 5 ayrı modelden yılda 175 bin otomobilin uretilmesi ongoruluyor.
Belirlenen hedefin sure icerisinde tamamlanamaması halinde ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca surenin yarısı kadar daha ek sure tanınabilecek. Yatırımın toplan tutarı ise 22 milyar lira olarak tespit edildi.
[h=3]30 BİN OTOMOBİLLİK ALIM GARANTİSİ[/h] TOGG'un gercekleştireceği yatırıma, 30 bin otomobillik alım garantisi verildi.
Garanti cercevesinde, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından 31 Aralık 2035 tarihine kadar 30 bin elektrikli otomobil alınacak.

Turkiye'nin 60 yıllık hayali gercek oluyor! Yerli araba ilk kez gorucuye cıkacak Son dakika: Tanıtımına saatler kala yerli otomobilin ic goruntusu paylaşıldı Son dakika: Yerli otomobilden bir detay daha! Hareket ederken goruntulendi Son dakika: İlk kez hareket halindeyken videosu paylaşılan yerli otomobilden bir detay daha! Logosu belli oldu TOGG nedir? TOGG acılımı nedir? Yerli Yerli otomobil nerede uretilecek? Yerli araba ozellikleri neler? TOGG CEO'su Mehmet Gurcan Karakaş kimdir? [h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: Yerli otomobil Bursa'da uretilecek