Turkiye'nin kruvaziyer turizminden daha iyi yararlanması icin değişik bolgelerde bu alanda faaliyet gosterenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Kruvaziyer Turizmi Platformu İzmir'de toplandı.

Toplantıya katılanlar konuyla ilgili olarak 2013 yılında ilgili 6 bakanlığın da katılacağı bir zirvenin Ankara'da yapılması kararı aldı.

"Turkiye Kruvaziyer Platformu" icin oluşturulan yurutme kurulu İzmir Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı sozculuğe getirdi.

Demirtaş toplantıdan sonra konuyla ilgili yaptığı acıklamada "Platform catısı altında guclerimizi birleştirdik. Bundan sonra daha hızlı yol alacağız" dedi.

Platform toplantısında, 2013 yılında Ankara'da kruvaziyer turizmi zirvesi duzenlenmesi kararı aldıklarını belirten Demirtaş, Turkiye'deki kruvaziyer limanlarının, kruvaziyer turizminin onde gelen destinasyonları arasında yer almasını sağlamak amacıyla yola cıktıklarını soyledi.

Toplantıya kimler katıldı

İzmir Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Muduru Barış Tozar
Kuşadası Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Akdoğan
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdal Kuyucuoglu
İzmir Liman Başkanı Guven Duran
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Emre Dincer Trabzo Al-Port Limanı İşletme Muduru Muzaffer Ermiş
IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yonetim Kurulu Uyesi Can Ozgen
Canakkale Liman İşletmesi Genel Muduru Ali Aktoprak
Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar
Tura Turizm Başkanı Erkunt Oner
Gemi Tedarikcileri Derneği Genel Sekreteri Osman Bilgin

Turizm haber.