Gaffur Hakim Esirgeyen Ve Bağışlyan RAhman Ve Rahim Olan ALLAH'ın Adıyla ;
Son Derece onemli olan bu namazın Adı ''TESBİH NAMAZI''.
Guzel Kardeşlerim inanın bu namaz cok ama oenmli ole ki Tasavvuf ehlileri bu namazı her gun kılarlar siz sadece Her Cuma gecesi kılsanız yeter.Bu namazı bizza Resulu Ekrem(s.a.v) Oğretmişrir bize.
Abbas bir gun gelir Efendimize (s.a.v) sorar ''Ya nebiyullah ben artık yaşlandım bana ole bi şey oğret ki bunca boşa gecen yıldan sonra ALLAH huzurunda bir şey yapmış olayım''
İşte Resulullah Yaşamımızın Gayesi Olumden onceki zamanda ALLAH'ın Rabbiniz kim ? Sorusunu 3 kere tekrarı uzerine RAbbim ALLAH'dır diyen Resulullah (s.a.v) in Abbas a verdiği cevap ''Ya Abbas Ey AMcam Sana oğreteyim mi sana 10 ozelliği olan şu namazı oğreteyimmi onu eda ettiğin zaman ALLAH (c.c) Gunahlarının ilkini sonunu eskisini yyenisini kucuğunu buyuğunu gislisini acık olanınnıda AFFEDER!!! İşte bu on gunahtır butun gunahlar''
''Ey Amcam Yeryuzundeki en buyuk gunahkar olsan bu namazdan otru gunahların mahvolur Cok kumlu bir col (Alic) kadar gunahların olsa dahi ALLAH onları Affeder''
İşte Resulullah (s.a.v) Boyle buyuruyor. Resulullah (s.a.v) Efendimiz Namazın tarifini ise şoyle yapıyor ;
''Dort rekatlık bir namazın her rekatında Allahuekber diyip namaza durduktan sonra 15 defa ''SUBHÂNALLÂHİ VELHAMDULİLLÂHİ VELÂ İLÂHE İLLALLÂHU VALLÂHU EKBER'' dersin. sonra fatiha ve bi sure okurusn sonrada 10 defa daha aynı tesbihi tekrar edersin sonra rukua eğilir 10 kere daha tesbih edersin rukuadan kalkıp ayakta dururken 10 kere daha tesbih edersin sonra secdeye varır 10 kere daha tesbih edersin sonra secdeden kalkıp oturur 10 kere daha tesbih edersin ve nihayet ikinci defa secdeye varırsın 10 kere daha tesbih edersin ki bu da toplam 75 eder..Bunu 4 rek'atta da aynen tekrar edersen toplam 300 olur.
Boye bi namazı her gun kılmaya gucun yeterse kıl yetmezse cuma gunleri haftada bir kere kıl bunu da yapamazsan ayda bir kere kıl buna da gucun yetmezse omrunde bir kere kıl...!''
Tesbihin okunuş hızına bağlı kalarak bu namaz 20 ya da 30 dakikanızı alır. Artık benden bu kadar...Selametle...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Son Derece Onemli Bir Namaz Okumakla Kalmayın İnşallah