Minik yureklerin Peygamber aşkıİlkoğretim oğrencileri, Hz. Muhammed'e yazdıkları mektupları ucan balonlarla gokyuzune saldılar: 'Cennette goruşuruz, canım Peygamberim!' İşte duygu yuklu mektup:
Bursa'nın İnegol ilcesinde ozel bir ilkoğretim okulunun oğrencileri, ''Kutlu Doğum Haftası'' kapsamında, Hazreti Muhammed'e hitaben yazdıkları mektupları ucan balonlarla gokyuzune saldılar.
Okulun Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayhan Bayraktar'ın, ''Kutlu Doğum Haftası'' nedeniyle Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi dersinde hazırladığı ''Peygamberimize Mektup'' projesi kapsamında, okul bahcesinde etkinlik duzenlendi.
Okuldaki tum oğrencilerin yanı sıra velilerin hazır olduğu programda, her sınıftan kura ile belirlenen oğrencilerin, sınıflarını temsilen mektuplarını okumalarının ardından ucan balonlara tutuşturulan mektuplar gokyuzune bırakıldı. Yaklaşık 200 oğrencinin balonlarla ucurdukları mektuplar
gokyuzunde ilginc goruntu oluşturdu.

-''BENİMLE KİTAP OKUYUP, BİLGİSAYAR OYNAR MIYDIN?''

İlkoğretim 4. sınıf oğrencisi Emir Berke Uşak'ın sınıfını temsilen okuduktan sonra balonla gokyuzune saldığı mektubunda, en buyuk duşunun ruyasında Hazreti Muhammed'i gormek olduğunu soyluyor.

Peygambere hitaben,''Biliyorum butun Muslumanlar icin dua ediyorsun, benim icin de dua eder misin?'' diyen Uşak'ın, mektubunda şu satırlar yer alıyor: ''Seni daha iyi oğrenebilmek icin her akşam annem, kardeşimle bana seni okuyor. Bundan cok mutlu oluyorum. Şu an yaşıyor olsaydın,
benimle kitap okuyup, bilgisayar oynar mıydın? Hazreti Huseyin'e
verdiğin oğutlerde namazını dosdoğru kılmasını, şuphe duyduğu işleri
yapmamasını, durust ve guvenilir olmasını soyluyordun. Ben de bunlara
uyacağıma sana soz veriyorum. Musluman olduğumuz icin cok şanslıyız.
Sana sahip olduğumuz icin cok şanslıyız. Biz seni cok seviyoruz. Senin
yaptıklarını yapacağımıza soz veriyoruz. Seni cok ozluyoruz. Cennette
goruşmek uzere, hoşcakal canım peygamberim. Hoşcakal...''