Eski CHP Milletvekili ve iş adamı Sinan Aygun'un, Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis uyesi hakkında, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının 16 Aralık'ta muhurlenmesinin ardından bulunduğu suc duyurusunda ortaya attığı ruşvet iddiaları ve sonrasındaki acıklamaları gundem olmuştu.
[h=3]MANSUR YAVAŞ'TAN İDDİALARA İLİŞKİN ACIKLAMA[/h] Mansur Yavaş, Sinan Aygun'un soz konusu iddialarına ilişkin Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu. Yavaş, "'Kaset, ses kaydı acıklayacağım' diyorsunuz. Ve ardından cıkıp diyorsunuz ki 'Benden okul parasını istediler'. Daha once bu buyuk rant verilirken haksız ve haram mal verilirken kendisine denilmiş ki 'Bir okul yap' o okulu da yapmamış. Sonra diyor ki 'Mahkeme iptal etti, ben yapacaktım'" ifadelerini kullandı.
[h=3]"BEDELİNİ GOTURUP BELEDİYEYE VERMİŞ OLMANIZ GEREKİYORDU"[/h] Yavaş, "Ne olursa olsun ahlaki olarak, size bir rant verilmişse yanlış hadise ama bir okul yapmanızı istenmişse siz de o okulu yapmadıysanız bedelini goturup belediyeye vermiş olmanız gerekiyordu." dedi.
Mansur Yavaş konuşmasını şu şekilde surdurdu:
2-3 gun evvel dilekce veriyorsunuz. Kamuoyunda benimle hic goruşmediğiniz halde Mansur Yavaş ve ruşvet ile belediye meclis uyeleriyle ruşvet konuşmalarını sağlıyorsunuz. "Kaset, ses kaydı acıklayacağım" diyorsunuz ve ardından cıkıp diyorsunuz ki "Benden okul parasını istediler." Daha once bu buyuk rant verilirken haksız ve haram mal verilirken kendisine denilmiş ki "Bir okul yap" o okulu da yapmamış. Sonra diyor ki "Mahkeme iptal etti, ben yapacaktım."
[h=3]"ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA"[/h] Ne olursa olsun ahlaki olarak, size bir rant verilmişse yanlış hadise ama bir okul yapmanızı istenmişse siz de o okulu yapmadıysanız bedelini goturup belediyeye vermiş olmanız gerekiyordu. Dolayısıyla ozellikle kendisi bu olayı konuşturmak istiyor. Benimle goruşmek istiyor. Hukuk muşavirimizi arayan Aygun'e deniliyor ki "Başkanımız kesinlikle istinafa gitmeyecek." Cevaptan memnun kalmayan Aygun "Şikayet edeceğim" diye vesaire. Ben de mesaj attım "Elinden geleni ardına koyma" diye. Cok pişkinler, hicbir şey olmamış gibi bu şekilde konuşuyorlar.
[h=3]"HUKUKTAN ŞAŞMAYIN"[/h] Biz halka herkese eşit şeffaflıktan yana olacağımıza haktan hukuktan yana olacağımıza soz verdik. CHP'li olsa ne olur, babamın oğlu olsa ne olur hak hukuk ne diyorsa o olur.Sayın Genel Başkanımıza biz durumu ilettiğimizde bize verdiği talimat "Hukuktan şaşmayın" biz de bunu uyguluyoruz.
[h=3]SUC DUYURUSUNDA BULUNDU[/h] Ote yandan, Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisiyle ilgili ruşvet iddiasında bulunan eski CHP'li Sinan Aygun hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına "Terorizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Teror Orgutune Yardım Etmek" nedeniyle suc duyurusunda bulundu.
[h=3]CHP'DE RUŞVET TARTIŞMALARI[/h] Sinan Aygun'un, Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis uyesi hakkında, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatın 16 Aralık'ta muhurlenmesinin ardından bulunduğu suc duyurusunda ortaya attığı iddiaları araştırmak uzere İcişleri Bakanlığınca bir mulkiye mufettişi gorevlendirilmişti.
Aygun, Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis uyesi ve avukatlar hakkında suc duyurusunda bulunmuş, Yavaş ve ekibinin, Mimarlar Odasına acılan davayı ancak kendilerine 25 milyon lira verilirse bir ust mahkemeye taşıyacakları, aksi halde inşaatını yıkacakları tehdidiyle karşılaştığını iddia etmişti. Aygun, istenen parayı vermeyince inşaatının kacak muamelesi gorduğunu one surmuştu.
Aygun'un iddialarına yanıt olarak belediyeden yapılan acıklamada, bolge idare mahkemesi kararının yerine getirilmesinin bir suc olarak gosterilmeye calışıldığı belirtilmişti. "Togo Kuleleri"nde kat ve yoğunluk artışını sağlayan 2016'daki imar değişikliğinin iptal edildiği belirtilen acıklamada, mahkeme kararında "Togo Kulelerine sağlanan fazladan inşaat yapma avantajının imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve ust olcekli plan hukumlerine aykırı olduğunun tespit edildiğinin" kaydedildiği ifade edilmişti.
[h=3]KILICDAROĞLU NE DEDİ?[/h] CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Togo Kuleleri inşaatının muhurlenmesinin ardından Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında 'ruşvet' iddiasıyla suc duyurusunda bulunan eski CHP milletvekili Sinan Aygun ile goruştuğunu soyledi. Kılıcdaroğlu, "Ben de Mansur Bey ile "Nedir bu?" diye konuştum. Hukukun gereği neyse onu yapın dedik" dedi. Mansur Yavaş'a destek veren Kılıcdaroğlu, "Rantla mucadele gerekiyor. Mansur Bey de bunu yapıyor" ifadelerini kullandı.
[h=3]DİSİPLİN KURULU'NA SEVK EDİLDİ[/h] Aygun'un parti tuzel kişiliği, CHP lideri Kemal Kılıcdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulent Kuşoğlunu hedef alan acıklamalar yapması uzerine Ankara İl Yonetimi sureci başlattı. CHP il yonetimi, Aygun'u "tedbirli" olarak partiden ihrac istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk etti. Bu işlemin ardından Aygun, CHP'deki tum secme ve secilme hakkını da kaybetmiş oldu.

Son dakika: Mansur Yavaş, Sinan Aygun hakkında suc duyurusunda bulundu Ekrem İmamoğlu: Yapılanları kınıyorum, Mansur Yavaş'ın yanındayız [h=4]Haber Videosu[/h]: Mansur Yavaş'tan Sinan Aygun'un iddiaları hakkında acıklama: 'Bir okul yap' denilmiş, onu da yapmamış