Buyukada'da, ruamlı 81 atın itlaf edilmesinin ardından ceşitli STK uyelerinin bulunduğu grubun, Sarachane'de bulunan İstanbul Buyukşehir Belediyesi (İBB) onundeki cadırlı protestosu 5. gununde devam ediyor. Yağmurdan korunmak icin buyuk cadır kurmak isteyen eylemcilerle zabıta arasında kısa sureli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından eylemciler kamyonetle getirdikleri cadırları belediye binasının karşısındaki parkta kurdu.
[h=3]"DAHA FAZLA ATIN OLMEMESİNİ İSTİYORUZ"[/h] Hayvan sever Doğa Altınsay, Yağmur, camur, ruzgar demeden artık hayatımıza burada devam ediyoruz. İşlerini bırakıp buraya gelen arkadaşlarımız var. Buradan işlerine giden arkadaşlarımız var. Moralimiz yuksek cunku biz bunu bitirmek icin buradayız. Daha fazla atın olmemesini istiyoruz. Bu yuzden buradayız. Vegan uretim yapan bir işletmemiz var. Benim, işimde olmam gerekirken buraya geldim. Herkesi buraya bekliyoruz. Uğramanız bile bize buyuk bir destek sağlıyor dedi.
[h=3]"İNSANLARIN BURAYA DAHA FAZLA DESTEK OLMASINI İSTİYORUZ"[/h] Emekli Zeynep Ozek Ben buraya destek olmak icin geldim ve bu arkadaşların eylemini cok kutsal buluyorum. Cunku bir canlı icin uğraşıyorlar. Bu soğukta, gece gunduz buradalar. Sosyal medyadan duydum. Cuma ve Cumartesi buradaydım. Buradan bir cağrı yapmak istiyorum. İnsanların buraya daha fazla destek olmasını bekliyorum. Partizanlık yapmayıp bu işe gonul vermiş insanlar bunlar. Bir canlının hayatını her şeyden kutsaldır. Belediyenin hangi partiye ait olduğu onemli değil. Onemli olan candır ve bu atlar icin cok kutsal bir gorev yapıyorlar. Emekliyim. Şuan fırsatım olduğu icin geliyorum. Ama fırsatım olmasaydı yine buraya gelmek isterdim. Cunku onların desteğe ihtiyacı var diye konuştu.
[h=3]"BEN UNİVERSİTEYİ BIRAKIP BURAYA GELDİM"[/h] Universite oğrencisi Fuat Mehmedli Kastamonu Universitesi'nde oğrenciyim. Burada sosyal medya uzerinden bir direniş olduğunu gordum. Atlı faytonların kaldırılmasını istiyorum ve hic olumlu bir destek alamıyoruz. Ben universiteyi bırakıp buraya geldim. Yaklaşık beş gundur buradayız. Şimdi yağmura karşı buyuk bir cadır kuracağız. Onu da engellemeye calışıyorlar. Fakat soğuğa ve yağmura rağmen buradayız. Atlı faytonlar kaldırılana kadar direnişimize devam edeceğiz şeklinde konuştu.
[h=3]"EKREM İMAMOĞLU'NUN VERDİĞİ SOZU TUTMADI"[/h] Oğrenci olduğunu ve Kadıkoy'den geldiğini soyleyen Onur Kavık Şuan buraya cadırlarımız geldi. Bir şekilde kurmamızı istemiyorlar gibi gorunuyor. Bize sunulan bu talebe uymayacağız. Cunku bizim buradaki direnişimizin sebebi Ekrem İmamoğlu'nun verdiği sozu tutmaması. İmza attığı 'Soz Veriyorum' taahhutnamesinin 15. maddesine bakarlarsa orada acık acık 'atlı faytonları kaldıracağıma' yazıyor. Ama bugun Ekrem İmamoğlu, 'ulaşım aracı olarak kalması, sembolik olarak kalması' gibi siyasi manevralarla ve yuvarlak ifadelerle bu soylemini carpıtmaya, manipule etmeye calışıyor. Buna izin vermiyoruz. Adalarda tek bir at dahi faytona koşulmayana kadar bizim direnişimiz devam edecek ve ne boyutlara geleceği konusunda bir şey soyleyemem. Buradaki arkadaşlarımızın bir coğu hayvanlara katkı sağlayabilmek icin okulunu sınavlarını aksattılar. Ama bunun bahsettiğim merciler tarafından cokta umursanmadığını goruyoruz dedi.
[h=3]"BURADA YATIP SABAH ALTIDA KALKIP İŞİNE OKULUNA GİDEN ARKADAŞLARIMIZ VAR"[/h] Ozel bir şirketteki işini bırakarak eyleme katılan Derya Yener cadırlarımızı buyutme kararı aldık. İki cadır desteği geldi. Hava şartları kotuye gideceği icin boyle bir koruma gerekiyordu. Olmasa da biz her gun buradayız. Cadırımız olmasa bile buradan gitmeyi duşunmuyoruz. Ozel bir şirkette calışıyorum. Şuan işimi bıraktım. Direnişte olduğumu soyluyorum. Oğrenci arkadaşlarımız, calışan arkadaşlarımız herkes işini gucunu bırakıp buraya geldi. Burada yatıp sabah altıda kalkıp işine okuluna sınavına giden arkadaşlarımız var. Burada tez bile yazılıyor. Bir sonuc alıncaya kadar kesinlikle buradayız. Adada tek bir fayton kalmayana kadar tek bir at calıştırılmayana kadar ve kurtarılan atların ozgur olup rehabilite edilene kadar hepimiz buradayız ifadelerini kullandı.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: İBB onundeki fayton protestosunda 5. gun! Eylemciler ile zabıta arasında gerginlik cıktı
İBB onundeki fayton protestosunda 5. gun! Eylemciler ile zabıta arasında gerginlik cı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İBB onundeki fayton protestosunda 5. gun! Eylemciler ile zabıta arasında gerginlik cı