Turkiye'nin en buyuk dijital haber bankası Habermetre, 7 bin 732 Turk sitesini tarayarak 2019 yılında en cok habere konu olan vergi rekortmenlerini acıkladı. Bu yıl acıklanan 2018 vergi rekortmenleri listesinin ilk 20 sırası baz alınarak yapılan araştırmada zirveyi Koc ailesi aldı.
[h=3]İLK İKİ SIRA BABA VE OĞULDA[/h] Habermetre'nin raporuna gore; 2018 vergi rekortmenleri sıralamasında Turkiye 7.'si olan Koc Holding Yonetim Kurulu Başkanı Omer Mehmet Koc, 7.753 habere konu olarak listenin zirvesinde yer aldı. Omer Mehmet Koc'u babası olan Koc Holding Şeref Başkanı Rahmi Koc takip etti. Vegi rekortmenleri listesinde 3. sırada yer alan Rahmi Koc 2019 yılı icerisinde 5.155 habere konu oldu.
Omer Mehmet Koc ve Rahmi Koc [h=3]ERMAN ILICAK 3. OLDU[/h] Listenin 3. sırasında ise Ronasans Holding Yonetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak yer aldı. Vergi rekortmenleri sırasında 5. sırada yer alan Ilıcak 2.237 habere konu oldu.
Erman Ilıcak [h=3]4. SIRADA VEHBİ KOC'UN KIZI SUNA KIRAC VAR[/h] Koc Holding Kurucusu Vehbi Koc'un kızı Suna Kırac ise listeye 4. sıradan girdi. Vergi rekortmenleri listesinde 6. sırada yer alan Suna Kırac hakkında 2019 yılında 1.053 haber yapıldı.
[h=3]HUKUKCU GURKAYNAK 5. SIRADA[/h] Vergi rekortmenleri listesinde 9. sırada yer alan Hukukcu Gonenc Gurkaynak ise 443 haberle listeye 5. sıradan girdi.
Gonenc Gurkaynak [h=3]MEHMET COLAKOĞLU LİSTEYE 6. SIRADAN GİRDİ[/h] Vergi rekortmenleri listesine 11. sıradan giren Mehmet Colakoğlu, 323 habere konu olarak listede 6. sırada yer aldı.
[h=3]7 VE 8. SIRALAR TARA AİLESİNİN[/h] Enka Holding Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Tara, listeye 7. sıradan girdi. 283 habere konu olan Mehmet Sinan Tara, vergi rekortmenleri listesinde 8.sırada yer almıştı. Mehmet Sinan Tara'yı babası Şarık Tara takip etti. Enka Holding kurucusu olan ve vergi rekortmenleri listesinde 4. sırada olan Şarık Tara, 120 habere konu olarak listede 8. sırada yer aldı. Şarık Tara, gecen yıl hayata gozlerini yumdu.
Şarık Tara [h=3]ALİ İSMAİL SABANCI 9. SIRADA[/h] Listenin 9. sırasında ise Ali İsmail Sabancı yer aldı. Vergi rekortmenleri listesinde 13. sırada olan Sabancı, 2019 yılında 60 habere konu oldu.
Vergi rekortmenleri listesinin ilk 20'si şu şekilde:
[h=4]Haber Videosu[/h]: 2019 yılında Turkiye'de en cok haber konusu olan vergi rekortmenleri belli oldu