Suriye'nin İdlib ilinde Beşşar Esed rejimi ve destekcilerinin saldırılarında yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan 60 yaşındaki İbtisam Said, yoğun bombardıman nedeniyle ilceden kacmak zorunda kalırken, baktığı kedilerden sadece birini yanında goturebildi.
[h=3]BİR OĞLUNU KAYBETTİ, DİĞERİ DOĞUŞTAN ENGELLİ[/h] İdlib'in guney kırsalındaki Maarratunnuman ilcesinde yaşayan 60 yaşındaki Said, Esed rejimi ve destekcilerinin ilceye duzenlediği bir saldırıda yaralanarak, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Saldırıda bir oğlunu kaybeden yaşlı kadının diğer oğlu ise doğuştan engelli.
[h=3]"BU BOMBALAR BENİ KEDİLERİMDEN ETTİ"[/h] Said, Esed rejimi ve Rusya'nın yoğun bombardımanın ardından, ilcedeki diğer siviller gibi goc etmek zorunda kaldı ancak onlardan farklı bir burukluk yaşadı. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinin yardımıyla tekerlekli sandalyesiyle ilceden ayrılan Said, baktığı 35 kediden sadece birini yanına alabildi. Yaşlı kadın, yol arkadaşlığı yaptığı kedisini kucağından ayırmazken, geride bıraktığı kedileri icin, "Bu bombalar beni hem evimden, hem sevdiklerimden hem de kedilerimden etti. Bensiz ne yapacaklarını bilmiyorum. Kendi halimize uzuluyoruz ama onları da unutamıyorum." acıklamasında bulundu.
[h=3]TUM DUNYAYA YARDIM CAĞRISINDA BULUNDU[/h] Said, "Sesimi butun dunyaya duyurmak istiyorum. Herkesin durumumuzu bilmesini istiyorum. Gelin ve Beşşar Esed'in yaptığı zulmu gorun. O zalim yuzunden perişan olduk. Bizi buradan zorla cıkarıyorlar. Bize destek olun. Hicbir şeyimiz yok. Sokaklarda saldırılar altında kalıyoruz. Bize acıyın" ifadelerini kullandı.
[h=3]BİR YILDA BİR MİLYON GOC[/h] İdlib'in guneyindeki yerleşimler ve ozellikle Marratinnuman ilcesi kırsalı, goc veren bolgelerin başında geliyor.
Rejim gucleri ve Rusya'nın devam eden saldırıları sonucu kacan sivillerin buyuk bir kısmı, Hatay'ın Reyhanlı ilcesi karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi bolgelerdeki sınıra yakın kamplar ile İdlib'de zeytin ağaclarının bulunduğu alanlara, Turkiye'nin terorden arındırdığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bolgelerine sığınıyor. Saldırıların yoğun olduğu alanlardan nispeten sakin yerlere ve ozellikle Turkiye sınırı yakınına goc edenlerin sayısı ise 2019 icerisinde bir milyonu aştı. Yalnızca gecen ay başından bu yana bolgede yerinden edilenlerin sayısı 205 bini buldu.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: İdlib'deki bombardımandan tekerlekli sandalyesiyle kacan kadın, yanına 35 kedisinden sadece birini alabildi