Ordu'da, universite oğrencisi Ceren Ozdemir'in katil zanlısı Ozgur Arduc'un ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Ceren Ozdemir'in annesi Gulfer, babası Yılmaz ve ablası Gizem Ozdemir de duruşmada hazır bulundu. Duruşmada katil Ozgur Arduc'un ifadesi alındı.
[h=3]"KACACAĞIMI SOYLEDİM"[/h] Ceren Ozdemir'in katil zanlısı Ozgur Arduc, ilk duruşmada SEGBİS sistemi uzerinden verdiği ifadesinde, "İnsanlara kotuluk yapmak icin her şeyi duşundum. Oldurme arzusu benim elimde değil. Pişman değilim ama vicdanım sızlıyor. Kendimi oldurmemek icin gece yatarken bıcağı saklıyordum. Acık cezaevine cıkmak icin goruştuğum psikologa kacacağımı soyledim. Sırf acık cezaevine cıkabilmek icin her şeye sabrettim" dedi. Mahkeme, katil zanlısını Arduc'un akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti amacıyla Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor talep edilmesine karar verip, duruşmayı 20 Ocak 2019'a erteledi.
[h=3]KATİL ZANLISI: BENİ CIKARMAYIN, CIKINCA YİNE OLDURURUM[/h] Ordu'da, balerin Ceren Ozdemir'i bıcaklayarak olduren, 2 polis memurunu bıcaklayarak yaralayan katil zanlısı Ozgur Arduc, tutuklu bulunduğu Van Yuksek Guvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'ndan, Ses ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada ifade verdi.
Sorgusunda olay anını anlatan ve akli dengesinin yerinde olmadığını soyleyen Arduc, "Yıllar once cocuk yuvasından kactım. 2 kez tecavuze uğradım. Artık insanlara her turlu kotuluğu yapacağıma karar verdim. Tecavuze uğradığımı kimseyle paylaşmadım. Ben bundan sonra yaşasam ne olacak, olsem ne olacak. 'Onume kim gelirse oldureceğim' dedim. Akli dengem yok. Ceren'den once başkasını takip ettim ama olduremedim. Ceren ansızın karşıma cıktı. Apartmana girdi, 'Metin' diye birini sorup, 2 kez bıcakladım ve kactım. Dışarıda kendime laf geciremiyorum. 6 yaşında cocuğu da oldurecektim, olduremedim. Karşıma kim cıkarsa oldurmek istedim. O cıktı. Polise verdiğim ifademi kabul ediyorum. Olaydan sonra biri geldi beni yakalattı. Polisleri de oldurecektim. İntihara kalkıştım. Beni cıkarmayın, ben cıkınca yine oldururum, beni tedavi ettirin" dedi.
[h=3]PİŞMAN DEĞİLİM AMA VİCDANIM SIZLIYOR[/h] Sorgusunda pişman olmadığını ancak vicdanının sızladığını anlatan Arduc, "Cift kişiliğe sahibim. Bunun nedeni de insanlara karşı olan kıskanclıktan kaynaklanıyor. Kedileri ve kopekleri trenin onune atarak oldurdum. 2005'te Dincer Akcevre'yi sebepsiz yere bıcakladım ve oldurmek istedim. Hırsızlık yapıp başkalarının uzerine attım. İnsanlara kotuluk yapmak icin her şeyi duşundum. Oldurme arzusu benim elimde değil. Pişman değilim ama vicdanım sızlıyor. Kendimi oldurmemek icin gece yatarken bıcağı saklıyordum. Acık cezaevine cıkmak icin goruştuğum psikologa kacacağımı soyledim. Sırf acık cezaevine cıkabilmek icin her şeye sabrettim" diye konuştu. Duruşma, tanık ifadelerinin dinlenmesiyle suruyor.
[h=3]TANIK: ETER İSTEDİ, VERMEDİM[/h] Ozgur Arduc'un yargılanmasında tanıklar dinlendi. Tanıklardan veteriner M.A., "Olaydan once veteriner kliniğine geldi. Hayvanları icin eter istediğini soyledi; ama vermedim" dedi. Bolge esnafından tanık R.F. ise "Av bayisine geldi. Zıpkın baktı, fiyatları sordu, inceledi. Daha sonra alacağını soyledi. Cıkarken de kartımı aldı" diye konuştu. Tanık U.O. de "Eter istedi; sığır ve kopeği icin. Hayvanı bayıltmak istediğini soyledi. Daha sonra sosyal medyadan fotoğraflarını gordum" dedi. Katil zanlısının telefonla goruştuğu E.D. ise "Beni telefonla aradı. Benden silah istedi. Eşim telefonu actı, 'Kapıdan gitmiyor' dedi. Kendisini tanımıyorum" diye konuştu.
[h=3]KATİL ZANLISI: SİLAHI VE ZIPKINI OLDURMEK İCİN SORDUM[/h] Katil zanlısı Ozgur Arduc ise tanıkların ifadelerinin kendisine sorulması uzerine, "Tanıklar doğru soyluyor. Eteri hayvan oldurmek icin silahı ve zıpkını insanları oldurmek icin sordum" dedi.
[h=3]ANNE OZDEMİR: AKLİ DENGESİ YERİNDE[/h] Duruşmada soz alan Ceren Ozdemir'in annesi Gulfer Ozdemir de katil zanlısının akıl sağlığına ilişkin savunmalarının gerceği yansıtmadığını savunarak, "Sanığa gayet dikkatli şekilde bakıldığında, akli dengesinin yerinde olduğu ortada. Mahkemede verdiği ifadelerine gore, akıl sağlığının yerinde olduğunu kendisi kanıtlıyor" diye konuştu.
[h=3]GELECEK DURUŞMA 20 OCAK'TA[/h] Duruşma sonunda Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi ara kararını acıkladı. Mahkeme heyeti, Aile ve Calışma Bakanlığı avukatlarının davaya mudahil olmasını kabul ederken, ceşitli illerden gelen boraların avukatlarının mudahil talebini ise reddetti.
Mahkeme, katil zanlısını Arduc'un akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti amacıyla Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor talep edilmesine karar verip, duruşmayı 20 Ocak 2019'a erteledi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Olay, 3 Aralık saat 19.30 sıralarında, Altınordu ilcesine bağlı Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Universitesi Muzik ve Sahne Sanatları Fakultesi Muzik Bolumu 3'uncu sınıf oğrencisi olan Ceren Ozdemir, ders verdiği bale kursundan cıkıp, geldiği evinin onunde, ablası Gizem Ozdemir'i cep telefonundan arayarak, apartmanın giriş kapısının anahtarını pencereden atmasını istedi. Abla Gizem Ozdemir de pencereye cıkıp, kardeşine anahtarı attı. Kapıyı acıp binaya giren Ceren Ozdemir, arkasından gelen bir kişi tarafından bıcaklandı. Kalbine ve karnına aldığı bıcak darbeleriyle ağır yaralanan genc kız, yere yığıldı. Cığlıklar uzerine evden cıkan abla, Ceren'i kanlar icinde buldu. İhbarla gelen sağlık gorevlileri, ağır yaralı Ceren'i, Ordu Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kalbinden ve karnından bıcaklandığı belirlenen Ceren, hemen ameliyata alındı. Ancak yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Ceren Ozdemir''in katili Arduc: Kacacağımı soyledim
Ceren Ozdemir''in katili Arduc: Kacacağımı soyledim
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ceren Ozdemir''in katili Arduc: Kacacağımı soyledim