Ordu'da Muzik ve Sahne Sanatları Fakultesi 3'uncu sınıf oğrencisi Ceren Ozdemir'i (20), evinin bulunduğu binanın girişinde bıcaklayarak olduren, yakalandıktan sonra tutuklanan Ozgur Arduc'un 'canavarca hisle adam oldurmek' sucundan yargılanmasına başlandı.
[h=3]SEGBİS UZERİNDEN KATILIYOR[/h] Van yuksek guvenlikli cezaevinde tutuklu bulunan Arduc, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.00'da başlayan duruşmaya, Ceren'in ailesiyle karşılaştırılmaması ve guvenlik gerekceleriyle SEGBİS uzerinden katılıyor.
[h=3]"BENİ DIŞARI CIKARMAYIN"[/h] Sorgusunda olay anını anlatan zanlı, "Dışarıda kendime laf geciremiyorum. 6 yaşında cocuğu da oldurecektim, olduremedim. Karşıma kim cıkarsa oldurmek istedim. O cıktı. Polise verdiğim ifademi kabul ediyorum. Olaydan sonra biri geldi beni yakalattı. Polisleri de oldurecektim. İntihara kalkıştım. Beni cıkarmayın, ben cıkınca yine oldururum, beni tedavi ettirin" ifadelerini kullandı.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Olay, 3 Aralık saat 19.30 sıralarında, Altınordu ilcesine bağlı Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Universitesi Muzik ve Sahne Sanatları Fakultesi Muzik Bolumu 3'uncu sınıf oğrencisi olan Ceren Ozdemir, ders verdiği bale kursundan cıkıp, geldiği evinin onunde, ablası Gizem Ozdemir'i cep telefonundan arayarak, apartmanın giriş kapısının anahtarını pencereden atmasını istedi. Abla Gizem Ozdemir de pencereye cıkıp, kardeşine anahtarı attı. Kapıyı acıp binaya giren Ceren Ozdemir, arkasından gelen bir kişi tarafından bıcaklandı. Kalbine ve karnına aldığı bıcak darbeleriyle ağır yaralanan genc kız, yere yığıldı.
Cığlıklar uzerine evden cıkan abla, Ceren'i kanlar icinde buldu. İhbarla gelen sağlık gorevlileri, ağır yaralı Ceren'i, Ordu Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kalbinden ve karnından bıcaklandığı belirlenen Ceren, hemen ameliyata alındı. Ancak yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı.
[h=3]KATİL ZANLISI, CEZAEVİ FİRARİSİ CIKTI[/h] Cinayetin ardından Ordu Emniyet Mudurluğu saldırganı yakalamak icin harekete gecerek, ozel ekip kurdu. Ceren'in bale dersi verdiği kurstan eve kadar olan 2,5 kilometrelik mesafeyi yuruyerek geldiği belirlendi. Polis, guzergÂhtaki ve olay yerindeki guvenlik kameraları ile mobese kayıtlarını incelemeye aldı. Goruntulerden Ceren'in, evine yuruduğu sırada gri renkte ve kapuşonlu mont giyen saldırgan tarafından takip edildiği ortaya cıktı. Yapılan araştırmalar sonunda goruntudeki saldırganın, 12 suctan sabıkası bulunan ve 1 Aralık gunu acık cezaevinden firar eden uyuşturucu bağımlısı Ozgur Arduc olduğu belirlendi.
[h=3]KATİL ZANLISI HAKKINDA 2 AYRI İDDİANAME[/h] Cezaevi firarisi Ozgur Arduc hakkında Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yurutulen soruşturma 10 gunde tamamlandı. Başsavcılık Arduc hakkında jet hızıyla 2 iddianame hazırladı. Ceren'in oldurulmesiyle ilgili iddianamede, zanlı hakkında 'Canavarca hisle kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istendi.
2 polis memurunun bıcaklanmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede de 'Kişiyi yerine getirdiği kamu gorevi nedeniyle oldurmeye teşebbus' sucundan 2 kez ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası verilmesi talep edildi. İddianamelerde Turk Ceza Kanunu'nun 62'nci maddesi uyarınca ceza indirimi uygulanmaması da talep edildi.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Ceren'in katilinden hakime: Beni dışarı cıkarmayın
Ceren'in katilinden hakime: Beni dışarı cıkarmayın
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Ceren'in katilinden hakime: Beni dışarı cıkarmayın