Almanya'da gurbetci olarak calışan Rizeli Erdal Saydi, bir mağazada gorup memleketine getirdiği domates ağacı olarak da bilinen Tamarillo meyvesini tarlasına ekti. Saydi, dikimden verim alınca bugunlerde hem meyvesini hem de fidanının satıyor.
[h=3]12 YIL ONCE GETİRDİ[/h] Pazar İlcesi Derebaşı koyundeki bahcesinde 12 yıl once getirdiği fidanları coğaltıp uretime gecen Saydi, kısa surede devasa bir domates ağacı alanı oluşturdu.
[h=3]"SİPARİŞLE GONDERİYORUM"[/h] Erdal Saydi, ağac domatesinin Rize'nin havası ve toprağını cok sevdiğini ifade ederek "Fidanı diktikten bir yıl sonra meyve vermeye başlıyor. Bunu deneme amacıyla yurt dışından getirdim. Tuttu burada. Aşağı yukarı 12 senedir bahcemde var. Fidan yetiştirip satıyorum. Yurt dışında bir arkadaşımın dukkanında saksının icinde gordum bunu. Oradan fidan aldım, getirdim buraya. Burada denedim. Rize'nin toprağını da cok sevdi. Muthiş bir şekilde yetişti burada. Yoğun bir pazarı var bu meyvenin. Almanya'da tanesini 3 euro verip alıyorduk. Antioksidan ozelliği ve bircok vitamin değerinin yanında gozlere cok faydası var. Goz kapaklarının altındaki kırışıklıkları onluyor. Ozellikle bayanlardan buyuk talep var. Ben recelini de yapıyorum. Muthiş bir recel oluyor bundan. Benim bahcemde 9-10 ağacım var şimdi yaklaşık 300 kilo toplayacağım. Siparişle gonderiyorum meyveleri. Bu mahsul; İzmir, Adana ve Rusya'ya gidecek. Muşterileri hazır. Herkes kolayca yetiştirebilir. İsteyenlere de fidan verebilirim" dedi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Almanya'dan Rize'ye getirdiği Tamarillo'nun hem meyvesini hem de fidesini satıyor