Ordu'nun Altınordu ilcesinde universite oğrencisi Ceren Ozdemir'i oldurduğu gerekcesiyle tutuklanan Ozgur Arduc'un, "canavarca hisle kasten oldurme" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
[h=3]"BENİM AKLİ DENGEM YERİNDE DEĞİL"[/h] Ceren Ozdemir'in katil zanlısı Ozgur Arduc, ilk duruşmada SEGBİS sistemi uzerinden verdiği ifadesinde Ceren'i iki defa bıcakladığını soyledi. Ozgur Arduc'un ilk ifadeleri şoyle:
Cocukluğumda 2 kez tecavuze uğradım. Ondan sonra insanlara her turlu kotuluğu yapmak istedim. İnsanlardan nefret ettim. Her kotuluğu yaptım. Kedi kopek oldurduk. Benim akli dengem yerinde değil. 2 dakika iyi oluyorum 19 dakika kotu oluyorum. Ceren'i bir anda gozume kestirdim. Evinin onune kadar takip ettim ve bir anda bıcaklamaya başladım. Ceren'i iki defa bıcakladım.
[h=3]DURUŞMAYA CEREN'İN AİLESİ KATILDI[/h] 20 yaşındaki Ceren Ozdemir'i doğum gunune 3 gun kala evinin onunde, caldığı bıcakla oldurdukten yakalanıp tutuklanan ve hızlı bir şekilde iddianamesi hazırlanan Ozgur Arduc, Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Ordu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına cıktı. Van'daki yuksek guvenlikli cezaevindeki ozel hucrede tutulan Arduc'un ilk duruşması Ordu Adliyesinde saat 10.48'de başladı.
Turkiye'nin farklı illerinden Ordu'ya gelen kadın platformu uyeleri, mahkeme oncesi adliye onunde toplanıp ceşitli sloganlar atarak, kadın cinayetlerine tepki gosterdi. Duruşmaya, Ceren Ozdemir'in annesi Gufer, baba Yılmaz, ablası Gizem, akrabaları ve cok sayıda avukat katıldı.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Olay, 3 Aralık saat 19.30 sıralarında, Altınordu ilcesine bağlı Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Universitesi Muzik ve Sahne Sanatları Fakultesi Muzik Bolumu 3'uncu sınıf oğrencisi olan Ceren Ozdemir, ders verdiği bale kursundan cıkıp, geldiği evinin onunde, ablası Gizem Ozdemir'i cep telefonundan arayarak, apartmanın giriş kapısının anahtarını pencereden atmasını istedi. Abla Gizem Ozdemir de pencereye cıkıp, kardeşine anahtarı attı. Kapıyı acıp binaya giren Ceren Ozdemir, arkasından gelen bir kişi tarafından bıcaklandı. Kalbine ve karnına aldığı bıcak darbeleriyle ağır yaralanan genc kız, yere yığıldı.
Cığlıklar uzerine evden cıkan abla, Ceren'i kanlar icinde buldu. İhbarla gelen sağlık gorevlileri, ağır yaralı Ceren'i, Ordu Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kalbinden ve karnından bıcaklandığı belirlenen Ceren, hemen ameliyata alındı. Ancak yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı.
[h=3]KATİL ZANLISI, CEZAEVİ FİRARİSİ CIKTI[/h] Cinayetin ardından Ordu Emniyet Mudurluğu saldırganı yakalamak icin harekete gecerek, ozel ekip kurdu. Ceren'in bale dersi verdiği kurstan eve kadar olan 2,5 kilometrelik mesafeyi yuruyerek geldiği belirlendi. Polis, guzergÂhtaki ve olay yerindeki guvenlik kameraları ile mobese kayıtlarını incelemeye aldı. Goruntulerden Ceren'in, evine yuruduğu sırada gri renkte ve kapuşonlu mont giyen saldırgan tarafından takip edildiği ortaya cıktı. Yapılan araştırmalar sonunda goruntudeki saldırganın, 12 suctan sabıkası bulunan ve 1 Aralık gunu acık cezaevinden firar eden uyuşturucu bağımlısı Ozgur Arduc olduğu belirlendi.
[h=3]KATİL ZANLISI HAKKINDA 2 AYRI İDDİANAME[/h] Cezaevi firarisi Ozgur Arduc hakkında Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yurutulen soruşturma 10 gunde tamamlandı. Başsavcılık Arduc hakkında jet hızıyla 2 iddianame hazırladı. Ceren'in oldurulmesiyle ilgili iddianamede, zanlı hakkında 'Canavarca hisle kasten oldurme' sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istendi.
2 polis memurunun bıcaklanmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede de 'Kişiyi yerine getirdiği kamu gorevi nedeniyle oldurmeye teşebbus' sucundan 2 kez ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası verilmesi talep edildi. İddianamelerde Turk Ceza Kanunu'nun 62'nci maddesi uyarınca ceza indirimi uygulanmaması da talep edildi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: Ceren Ozdemir'in katili Ozgur Arduc hakim karşısında: Cocukluğumda 2 kez tecavuze uğradım
Son dakika: Ceren Ozdemir'in katili Ozgur Arduc hakim karşısında: Cocukluğumda 2 kez
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Son dakika: Ceren Ozdemir'in katili Ozgur Arduc hakim karşısında: Cocukluğumda 2 kez