Turk Hava Yolları ve Turkiye Ulusal Ajansı arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Buna gore, Erasmus+ programı ile yurtdışına giden oğrencilere yuzde 20 bilet indirimi ve 10 kilogram ek bagaj hakkı sağlanacak.

Turk Hava Yolları, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olarak faaliyet gosteren ve Erasmus+ Programı kapsamında sağladığı hibe destekleriyle yurtdışında eğitim, staj ve gonullu calışma imkÂnı sunan kamu kurumu, Turkiye Ulusal Ajansı ile birlikte ortak bir calışma gercekleştiriyor.

Turk Hava Yolları ile Turkiye Ulusal Ajansı arasında imzalanan protokol ile Erasmus+ programı yararlanıcılarına, projeleri kapsamında gercekleştirecekleri yurtdışı seyahatlerinde yuzde 20 bilet indirimi ve 10 kilogram ek bagaj hakkı tanınıyor. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmuzakereci Volkan Bozkır'ın himayelerinde ve katılımlarıyla, Turkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu ve Turk Hava Yolları Yonetim Kurulu Başkanı Hamdi Topcu tarafından imzalanan protokole ilişkin toren, bugun Turk Hava Yolları'nın ev sahipliğinde gercekleşti.

Protokol kapsamında gercekleştirilecek faaliyetler surec icerisinde ceşitlenerek tarafların sosyal medya, internet sayfası ve basılı yayın gibi iletişim araclarında kamuoyu ile paylaşılacak. Volkan Bozkır, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Gectiğimiz 10 yıllık donemde Erasmus+ Programı kapsamında 24 binin uzerindeki projeye yaklaşık 600 milyon euroluk kaynak tahsis edildi. Bu kapsamda, programlardan 400 binden fazla vatandaşımız faydalanmış ve 300 binden fazla vatandaşımız AB eğitim ve genclik projeleri aracılığıyla yurt dışında eğitim ve iş birliği faaliyetleri gercekleştirdi. 2014-2020 donemi icin de yaklaşık 900 milyon euro'yu yine aynı şekilde vatandaşlarımızın kullanımına acmış bulunuyoruz.

İmzaladığımız protokol ile Erasmus+ Programı yararlanıcıları, Turk Hava Yolları ile daha ekonomik ucacak, daha cok bagaj hakkına sahip olacak ve ortak tanıtımlar ile Erasmus+ Programı daha geniş kitlelere ulaşacak. Bu anlamda Turk Hava Yolları'na ulkemizin geleceğini şekillendiren genclerimize ve eğitim sektorune sağladığı bu onemli katkı icin teşekkur eder, iş birliğinin ulkemize hayırlı olmasını dilerim."

Turk Hava Yolları Yonetim Kurulu Başkanı Hamdi Topcu ise konuşmasında; "Ulkemizi muasır medeniyetler seviyesi ve Avrupa Birliği hedeflerine ulaştıracak nesillerin yetişmesine katma değer sağlamanın gururu icerisindeyiz. Bu hedeflere bizleri ulaştıracak genclerimizin gelişimine katkı sağlayacak tum projelerde etkin rol ustlenmek bizlerin daimi onceliği. Avrupa Birliği Bakanlığımızın himayesinde, Turkiye Ulusal Ajansı ile birlikte fiiliyata gecirdiğimiz bu iş birliğinin kurumlara ve genclerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

KAYNAK