ŞIRNAKLI ev kadınları Ayşe İskenderoğlu (39) ve Emel Erkan (43), Şırnak Universitesi Kampusu'nde kiraladıkları alanda kurdukları tesiste mantar uretmeye başladı. 60 bin liralık krediyle kurdukları tesiste gunde 200 kilo mantar ureten 2 girişimci kadın, urunlerini cevre illere satıyor. Kadın girişimciler kurdukları tesiste 15 kişiye istihdam sağlıyor.
Şırnaklı Ayşe İskenderoğlu ve Emel Erkan, 60 bin liralık krediyle Şırnak Universitesi Kampusu'nde kiraladıkları alanda birlikte kurdukları tesiste gunde ortalama 200 kilo mantar uretime başladı. 90 metrekarelik alanda İskenderoğlu ile Erkan, urettikleri mantarları bircok kente gonderiyor. İskenderoğlu ile Erkan, 15 kişiyi istihdam ettikleri tesislerinde urettikleri mantarları Irak'a yollamayı hedefliyor.
[h=3]"ŞIRNAK'TAKİ KADINLARA ROL MODEL OLMA İSTEĞİMİZ VAR"[/h] Uretim konusunda tesisin Şırnak'ta bir ilk olduğunu ve boylesi bir işi yapmanın heyecanını yaşadığını anlatan 2 cocuk annesi Ayşe İskenderoğlu, "Şırnak'ta bir ilki gercekleştirdik. Bu anlamda da mutluyuz. Satışlarımız başladı, hem toptan hem perakende satışlarımız var. Yurt dışına ihrac etmeyi planlıyoruz. Bu uretimimizde ilk olmayacak. Seracılık uzerinde calışmalarımız var. Şırnak'taki kadınlara rol model olma isteğimiz var. Biz yaptıysak butun kadınlar bunu yapabilir diye duşunuyoruz. Her anlamda onlara on ayak olmak istiyoruz. Bir elin nesil iki elin sesi var" dedi.
[h=3]"EN BUYUK HAYALİMİZ ŞIRNAK'TA FABRİKA KURMAK"[/h] Mantar tesisinde 15 kişi calıştırdıklarını anlatan İskenderoğlu, "Kadın istihdamı bizi cok mutlu ediyor. Burada bu genclerin calıştığını gormek, beraber calışmamamız inanılmaz bir mutluluk, umarız birer ornek oluruz. Şırnak'ta bundan sonra tek uretimle değil başka uretimlerde olur. Benim en buyuk hayalim Şırnak'ta bir fabrikaydı ve muhtemelen bunu da ilk biz yapacağız diye duşunuyoruz ve umut ediyoruz. İnşallah fabrika anlamında ilk adımları biz atarız" diye konuştu.
[h=3]"KENDİ COCUĞUMUZ GİBİ BAKTIK"[/h] Mantar uretim tesisinde calışan ziraat muhendisi Taybet Altay, tesisteki toprakları poşetler halinden aldıklarını ifade ederek, şunları soyledi: "Biz bunları tesise tek tek kadın olarak kendimiz taşıdık. Kendi cocuğumuz gibi hepsine tek tek baktık. Yaklaşık 10 gunluk bir sure icerisinde sadece havalandırma ile klimayı calıştırarak verdik. Daha sonraki 15 gun sure icerisinde arada bir sulama yapıp, arada bir havalandırma yaparak işlemi gercekleştirdik. Uretim alanını daha buyuk bir alana taşımak istiyoruz. Bundan daha ileriye, Şırnak'ın gelişimi icin uretmek ve kalkındırmak icin uretmek istiyoruz."
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Şırnak'ta 2 ev kadını, mantar tesisi kurup 15 kişiyi işe aldı
Şırnak'ta 2 ev kadını, mantar tesisi kurup 15 kişiyi işe aldı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●43 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Şırnak'ta 2 ev kadını, mantar tesisi kurup 15 kişiyi işe aldı