CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sozcusu Faik Oztrak, Kanal İstanbul projesinin bir felaket olduğunu belirterek projenin yapımı icin alınan kredileri iktidara geldiklerinde odemeyeceklerini soyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sozcusu Oztrak, katıldığı CNN Turk programında Kanal İstanbul'la ilgili soruları yanıtladı.
[h=3]"KANAL İSTANBUL, CEVRE FACİASINA YOL ACACAK"[/h] Oztrak, Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Kanal İstanbul bir ucube. Proje dahi demek istemiyorum. Bir cevre faciasına yol acacak, İstanbul'u susuz bırakacak, depremi tetikleyecek gercekten buyuk bir sıkıntı. Bu konu tum Turkiye'yi ilgilendiriyor. Turkiye'nin Boğazlar'daki egemenliği cok zor elde edilmiştir. Lozan'dan sonra Montro Sozleşmesi yapılmıştı, bunun yeniden tartışılmaya acılacağına dair cok ciddi iddialar vardır. Kanal İstanbul tam bir felakettir" dedi.
[h=3]"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE BU KREDİLERİ GERİ ODEMEYİZ"[/h] Oztrak, "Dunyada bugun durgunluk var, alt yapı yatırımları da durdurulmuş vaziyette. Dunyanın her yerinde cok buyuk iş makineleri atıl olarak duruyor. Bu iş makinelerinin sahipleri iş yapabilmek icin oradan oraya koşturuyorlar. Boyle bir ucube icin makinelerin kullanılması halinde biz iktidara geldiğimizde parasını odemeyiz. CHP bundan sonraki secimde ittifaklarla birlikte iktidara gelecek partidir. Bu kredileri geri odemeyiz, muteahhitlerin alacaklarını da odemeyiz. Cok acık ve net soyluyorum ki ileride bu işler dava konusu olursa 'Daha once bunlar soylendi, siz bunu bile bile bu işe girdiniz' denilsin diye soyluyorum" ifadelerini kullandı.
CHP Sozcusu Faik Oztrak [h=3]ERDOĞAN: CHP NE YAPARSA YAPSIN, PROJEYİ YAPACAĞIZ[/h] Cumhurbaşkanı Erdoğan, dun yaptığı acıklamada CHP'ye yonelik sert ifadeler kullanırken, "CHP ne yaparsa yapsın biz bu projeyi yapacağız. Bir defa devletin ne olduğundan bihaber olan bir zat. Sen gelemeyeceksin o ayrı bir konu da. Devlette devamlılık esastır. Muteahhit anlaşmasını sozleşmesini yapmış. Uluslararası konumu olan muteahhitlere bir şey hatırlatmak istiyorum. Bakın bu ulkede nasıl bir siyasetci var bilin. Bu da ana muhalefetin başında" şeklinde konuşmuştu.
[h=3]ERDOĞAN "HAYALİM, HULYAM" DEMİŞTİ[/h] Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha once Kanal İstanbul projesini "Yuzyılın projesi" olarak nitelendirmiş ve "Hayalim, hulyam" ifadelerini kullanmıştı.
[h=3]HULYA NE DEMEK?[/h] Hulya kelimesi, TDK'da "Tatlı duş, hayal" olarak tanımlanıyor.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Erdoğan'ın 'hulya'sına karşı cıkan CHP: İktidara gelince Kanal İstanbul'u odemeyeceğiz
Erdoğan'ın 'hulya'sına karşı cıkan CHP: İktidara gelince Kanal İstanbul'u odemeyeceği
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●46 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Erdoğan'ın 'hulya'sına karşı cıkan CHP: İktidara gelince Kanal İstanbul'u odemeyeceği