İzmir'de yaşayan Nuran Baştan (29), yaklaşık 3 yıl once ramazan ayında oruc tutamadığı icin cocuk giydirmeye karar verdi. Cevresindekileri de bu hayra ortak eden Baştan, kısa sure icinde girişimini 'Bir cocuk da sen giydir' projesine donuşturdu. Şu anda 22 bin uyesi bulunan ve bircok iş insanı tarafından desteklenen proje kapsamında, Turkiye genelinde 60 bin cocuğa giysi yardımı yapıldı.
[h=3]"KESİNLİKLE PARA İSTEMİYORUM"[/h] Nuran Baştan 2016 yılında ramazan ayında oruc tutamadığı icin dezavantajlı cocuklara giysi yardımı yapmaya karar verdi. Cevresindekileri de bu yardıma dahil eden Baştan, sokak sokak dolaşıp, insanlarla konuşarak destekci topladı. Vatandaşları da giysi yardımına ikna etmek icin 'Kesinlikle para istemiyorum' diyerek iletişim kuran Baştan, kısa sure icinde yuzlerce kişiye ulaştı. Daha sonra bu yardımını 'Bir cocuk da sen giydir' isimli projeye donuşturdu ve kendi geliştirdiği proje ile Turkiye'nin dort bir yanındaki cocukların hayatına dokunmayı başardı. Şu anda 22 bin uyesi bulunan proje ile Turkiye genelinde 78 ilde giysi yardımı yapan Baştan, bircok iş insanı tarafından da desteklenmeye başladı.
[h=3]"İCİMDEKİ KELEBEĞİ DURDURAMIYORUM"[/h] Yıllar once başlattığı projesinin cığ gibi buyuduğunu soyleyen Baştan, "Kucucuk bir kıvılcımın bu kadar buyuyeceğini hayal etmemiştim. İnsanlar isteyince her şeyi başarabiliyormuş. O cocukların gulumsemesine sebep olmak cok guzel bir duygu. Vicdanen cok mutluyum ve icimdeki kelebeği durduramıyorum. Biz oğrencilere yardım ederken onları incitmek istemiyoruz. Yardımlarımızı yaparken gonderdiğimiz urunlerin uzerine notlar ve mektuplar koyuyoruz. 'Siz cok başarılı olduğunuz icin bu hediyeleri size gonderdik, eğer başarılı olmaya devam ederseniz tekrar gondereceğiz' diyoruz" dedi.
[h=3]''TEK TEK SOKAKLARDA DOLAŞTIM VE DESTEKCİ TOPLADIM"[/h] Başlangıcta cevresindekilerin de bu yardıma severek dahil olduğunu soyleyen Baştan, "Okullardan listeler istedik. Daha sonra tek tek sokaklarda insanlarla konuşarak destekci topladım. Soze 'kesinlikle para istemiyorum' diyerek başlıyordum, cunku ancak o zaman dinliyorlardı. İkna edebildiğim insanlardan kıyafet yardımı topladım ve dezavantajlı bolgelerdeki okullara gondermeye başladık. Bu proje hic ummadığım şekilde git gide buyudu. Toplamda 60 bin oğrenciye ulaştık ve hedefimiz daha fazla cocuğa ulaşmak. Turkiye'de Tunceli, Erzincan ve Adana olmak uzere uc il dışında diğer tum illere yardım gonderdik" diye konuştu.
[h=3]KONSERE GİRİŞ BİLETİ; MONT VE BOT YARDIMI[/h] Hediyeleri teslim ettikten sonra genellikle okullardan fotoğraf ve video aldıklarını soyleyen Baştan, "Toka, corap, ic camaşırı, ayakkabı olmak uzere uyelerimiz her turlu ihtiyacı temin ediyor. Kışın ise bot ve mont gonderimi yapıyoruz. 19 Aralık Perşembe gunu Konak'ta bulunan bir kafede saat 20.00'de cocuklar yararına bir konser duzenliyoruz. Bu konserde bircok sanatcı sahne alacak ve konsere giriş ucreti ise cocuklara bot ve mont yardımı yapmak. Gelen kişiler cocuklara bot ve mont getirecekler" şeklinde konuştu.
Kaynak: DHA