Gaziantep'te domuz gribi alarmı. Yabancı uyruklu bir kadını, oksuruk, burun tıkanıklığı, ağrı gibi şikayetlerle geldiği hastanede domuz gribi teşhisi konuldu. Hastanede alarma gecerken kadın ise gozlem altına alındı.
[h=3]DOMUZ GRİBİ BAŞLANGIC AŞAMASINDA[/h] Edinilen bilgiye gore, Gaziantep'te yabancı uyruklu bir kadın, oksuruk, burun tıkanıklığı, ağrı gibi şikayetlerle Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne muracaat etti. Kadın hastanın yapılan ilk mudahalesinde domuz gribi belirtilerine rastlandı. Gorulen belirtiler uzerine ise hastane alarm durumuna gecti. Belirtilerin ardından hastane personeli maske ve eldiven kullanırken, hastalığın gorulduğu kadın ise gozlem altına alındı. Hastalığın başlangıc aşamasında olduğu belirtilirken hastalığın kaynağının tespiti icin calışma başlatıldı.
[h=3]"GOREVLİLER ANİDEN MASKE TAKMAYA BAŞLADI"[/h] H1N1 virusunun tespit edildiği dakikalarda hastaneye iğne vurulmaya gelen Bekir Ozdemir isimli bir vatandaş ise, "Ben de hastanede icerideydim. İğne vurulmaya gelmiştim. O anlarda bir hastada domuz gribi şuphesi olduğu soylendi. Doktorlar, hemşireler birden maske takmaya başladılar. Umarım oyle bir şey yoktur ya da varsa da buyumeden gerekli onlemler alınır" diye konuştu.
DOMUZ GRİBİ İLE İLGİLİ SON HABERLERDOMUZ GRİBİ NEDİR? NASIL BULAŞIR?[h=4]Haber Videosu[/h]: Domuz gribi alarmı! Bir kadın H1N1 virusu şuphesi uzerine gozlem altına alındı