Prof. Dr. Canan Karatay, Buyukşehir Belediyesi tarafından ilk kez duzenlenen Bursa Buyukşehir Belediyesi Kitap Fuarı'nda konferans duzenledi. Konferans oncesinde acıklamalarda bulunan Karatay, vatandaşlara tavsiyelerde bulunarak, "Pakete girmiş hicbir şeyi yemeyeceksiniz. Fabrikadan cıkıp, pakete girmiş sıvıyı icmeyeceksiniz. Reklamı yapılan hicbir yiyeceğe yuz vermeyeceksiniz. Farkındaysanız sağlıklı besinlerin reklamı yapılmıyor. Mesela bir kuzu cıkıp da 'benim etim cok kıymetli, yiyin' diyemiyor" dedi.
[h=3]"COCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI BOZUYOR"[/h] Şekerle ilgili konuşan Karatay, "Butun suni, fabrikaya girmiş urunler hakiki gıda değil. Bunlara damak tadı arttırılsın diye her turlu şeker ekleniyor. Başta da cok ucuz olduğu icin mısır şurubu şekeri ekleniyor. Bunlar hakikaten temelde butun cocuklarımızın, genclerimizin, hanımlarımızın sağlığını bozuyor. Doğal, işlenmemiş olan gıda rahatlıkla yenilebilir. Secici olacağız. Bunları bulacağız. Birde GDO'lu ve uzerine tarım ilacları sıkılmış urunler cok tehlikeli" diye konuştu.
[h=3]"CAHİLLİĞE BAĞLIYORUM"[/h] Şeker ile ilgili sozlerinin kale alınmaması ile ilgili soylentilere Karatay, "Cahilliğe bağlıyorum. Butun dunya bunu konuşuyor. Benim butun kitaplarımda 20 bine yakın kanıt var. Butun bu kanıtlar bağımsız calışmalar. Beni kabul etmeyenler ilac firmalarının desteğiyle araştırma yapanlar. Onlar bilim değil. Ama halkımıza onlar bilimmiş gibi sunuluyor" acıklamasını yaptı.
[h=3]"KEBABIN ALTINDAKİ PİDEYİ YEMİYORUZ"[/h] Bursa kebabı ile ilgili Karatay, "Kebap yiyin diyorum. İnşallah buradan cıkınca kebap yiyeceğiz. Ama altındaki pideyi, yanındaki patatesi, pilavı, kış aylarında olduğumuz icin domates ve biber kozlemesini yemiyoruz. Hakiki yoğurt ile beraber kebabı yiyeceğiz" şeklinde konuştu.
Karatay, daha sonra konferansta okurlarıyla bir araya geldi.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Canan Karatay: Fabrikaya girmiş urunler, cocuklarımızın sağlığını bozuyor
Canan Karatay: Fabrikaya girmiş urunler, cocuklarımızın sağlığını bozuyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Canan Karatay: Fabrikaya girmiş urunler, cocuklarımızın sağlığını bozuyor