İbrahim ve Yusuf Atala kardeşler tarafından 1954 yılında acılan 'Lale Plak'ın ozel sebeplerden dolayı kapatılacağı duyuruldu. Dukkan yetkilileri sosyal medya hesaplarından, "13 Mayıs 1954 gunu başlayan seruvenimiz, 31 Aralık 2019 gunu sona eriyor. Lale Plak ile 65 yıl, iyi ve kaliteli muzik ile binlerce dostumuzun ruhuna dokunduk. Elimizde olmayan nedenlerle mağazamızı kapatıyoruz. Bugune kadar yanımızda olan tum dostlarımıza teşekkur ederiz" acıklamasını paylaştı.
[h=3]'ESKİ TARİHİ DOKU KALMADI'[/h] Yıllarca muzisyenlerin ve sanatseverlerin uğrak noktası olan Lale Plak'ın Beyoğlu'nda bulunan butik tarzı dukkanı kapanıyor. Konu ile ilgili acıklama yapan Lale Plak'ın son donem işletmecisi Hakan Atala, Beyoğlu'nun eski tarihi dokusunun kalmadığından yakındı.
[h=3]"OZEL SEBEPLERDEN KAPATIYORUZ"[/h] 31 Aralık 2019 itibariyle Beyoğlu'nun tarihine tanıklık eden dukkanı kapatacaklarını belirten Atala, "Mağazanın butik bir yer olmasını isterdim, mağazayı bu konsepte getirdim. Eş, dost herkes buraya gelirdi, cay kahve icerdik, muzik bahaneydi aslında. Burası muzisyenlerin buluşma yeriydi. Mağazayı ozel sebeplerden dolayı kapatıyoruz. Fakat son yıllardaki Beyoğlu'nun değişimi, ekonomik şartlar, sektorun dijitalleşmesi ek unsurlar oldu. Buranın tarihi bir dokusu vardı, plakları cıkacak unlu isimler gelirdi, bana eserlerini dinletirlerdi. Sanatcılar plaklarını burada imzalarlardı, bizde burada bu imzalı plakları muşterilerimize ulaştırırdık. Kapanacak olmasından dolayı icimde bir burukluk var" sozlerini ifade etti.
Kaynak: İHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Beyoğlu'nun tarihine tanıklık eden 'Lale Plak' kapanıyor
Beyoğlu'nun tarihine tanıklık eden 'Lale Plak' kapanıyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Beyoğlu'nun tarihine tanıklık eden 'Lale Plak' kapanıyor