İstanbul Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Unal, Adalar'da fayton kullanımının 3 ay boyunca durdurulmasına tepki gostererek "Eğer bizimle masaya oturmazlarsa aclık grevine girer atları da salarız. Nereye gitmiş, hangi bahceye gitmiş, bizim yapabileceğimiz bir şey kalmıyor" dedi.
Adalar'da atların faytonlara koşulmasının 3 ay sureyle durdurulmasının ardından İstanbul Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Unal, basına acıklamalarda bulundu. Unal yaptığı acıklamada İBB'ye tepki gostererek meseleyi beraber cozmeleri gerektiğini belirtti.
[h=3]"BU MESELEYİ BERABER COZELİM"[/h] Adalarda kullanıma sokulması planlanan elektrikli aracların kullanılmasına sıcak bakmadıklarını belirten Unal, yaptığı acıklamada "Bu alanı boşaltmayacağız. Ne ilce ne de Buyukşehir Belediyesi'nden yetkili gelmedi. Ben 15 gun once 3 aylık calışma raporumu buyukşehirin sekreteryasına bıraktım. Dedim ki, bu meseleyi beraber cozelim" şeklinde konuştu.
[h=3]YETKİLİLERE TEHDİT: ATLARI SERBEST BIRAKACAĞIZ[/h] Buyukşehir yetkililerine sorunu cozme cağrısı yapan Unal, "Biz 1500 – 1600 ata nasıl bakacağız? En az 800 tanesi kacak diye nitelendirilen ahırlarda yaşıyor. Biz ne yapacağız? Ya Buyukşehir Belediyesi'nin yetkilileri gelir bu meseleyi cozer, 'Hayır biz cozume yaklaşmayacağız' diyorlarsa, ben ve tum faytoncu esnafı arkadaşlar, eşlerimizle cocuklarımızla beraber bu iş sonlanana kadar aclık eylemi başlatacağız. Tum atların da yularlarını alıp adaya serbest şekilde bırakacağız" dedi.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] İstanbul'un Adalar ilcesinde ruam hastalığı salgını (Halk arasında bilinen adı ile at vebası) nedeniyle Adalar'a hayvan giriş cıkışı yasaklanmıştı. İstanbul Valiliği tarafından ise 3 ay sureyle faytonlara at koşulmasının durdurulması kararı alınmıştı. Faytoncular, gecimlerini bu işten sağladıklarını belirterek karara isyan etmişti.
At vebası nedeniyle gelen yasağa isyan eden faytoncular, yılda 300 bin TL kazanıyor Adalar'da faytonlar 3 ay durdurulunca faytoncular tehdit etti: Buraya hicbir canlı varlık giremez [h=4]Haber Videosu[/h]: Faytoncular, masaya oturma şartı koşarak yetkilileri tehdit etti
Faytoncular, masaya oturma şartı koşarak yetkilileri tehdit etti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Faytoncular, masaya oturma şartı koşarak yetkilileri tehdit etti