Karşıyaka ilcesinde yaşayan 20 yaşındaki Tepe, cocukluk yıllarından itibaren duzensiz beslenme alışkanlığına bağlı olarak hızlı şekilde kilo aldı. Diyetlere rağmen kilo veremeyen ve 18 yaşında 180 kiloya ulaşan Tepe, sağlık sorunları da yaşamaya başladı.
Zamanla evden cıkamaz hale gelen, sosyal hayata katılamayan Tepe, kilolarının vatani gorevini yapmasına da engel olacağını fark etti. Cocukluğundan beri askerlik yapma hayali bulunan Oğuzhan Tepe, tup mide ameliyatı olmaya karar verdi.
[h=3]ASKERLİK İCİN 110 KİLO VERDİ[/h] Tepe, 2016 yılında Sağlık Bilimleri Universitesi (SBU) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Polikinliği'ne başvurdu. Uzman doktor Ahmet Mucteba Ozturk tarafından muayene edilen Tepe'ye bir yıl sonra tup mide ameliyatı yapıldı. Doktorunun tum onerilerine uyan Tepe, 2 yılda 110 kilo vererek vatan gorevini yerine getirmek icin askerlik şubesine başvuru yaptı. Başvurusu olumlu sonuclanan Tepe, şubat ayında birliğine teslim olmaya hazırlanıyor.
[h=3]"EN BUYUK HAYALİMİ GERCEKLEŞTİRDİM"[/h] Oğuzhan Tepe, AA muhabirine yaptığı acıklamada, fazla kiloları nedeniyle hayatının 18 yaşına kadar cok zor gectiğini, ameliyatın ardından yeni bir hayata başladığını soyledi.
Hayattaki en buyuk isteğinin askerlik gorevini yerine getirmek olduğunu belirten Tepe, "Fazla kilolarımdan dolayı bu imkansızdı. Hastaneye başvurduğumda doktora askerlik gorevimi yapmak istediğimi soyledim. Bir yıl sonra ameliyat yaptı. 2 yıl icinde 70 kiloya kadar duşmeyi başardım. Askerlik muayenesine gittiğimde vatani gorevimi yapmak icin bir engel kalmadığını oğrendim, gonullu gitmek icin başvurdum. Hayattaki en buyuk hayalimi gercekleştirmiş oldum" dedi. Tepe, askere gitmek icin şimdiden gunleri saydığını, bu surecte kendisine en buyuk desteği ise annesinin verdiğini soyledi.
[h=3]BU KADARINI BEKLEMİYORDU[/h] Kilo almamak icin beslenmesine cok dikkat ettiğini anlatan Tepe, şunları kaydetti: "Zayıflamamın ardından iş hayatına atıldım. Bir borek fırınında calışmaya başladım. Borek yapıyorum ve ardından onları pişiriyorum ama kilo alırım korkusuyla onları yemiyorum. Kilo verdikten sonra her acıdan hayatım değişti. Artık istediğim kıyafetleri giyebiliyorum. Kiloluyken yurumekte zorlanıyordum artık istediğim kadar yuruyorum. Eski kıyafetlerimi gorunce eski gunler aklıma geldiği icin onları attım. Kilolu fotoğraflarıma bakınca kendimle gurur duyuyorum. Ben bile kendimden bu kadarını beklemiyordum."
[h=3]"COK DUYGULANDIM"[/h] Uzman doktor Ahmet Mucteba Ozturk da Tepe'nin kilo vererek sağlığına kavuştuğunu, bir daha kilo almamak icin duzenli beslenmeye başladığını ifade etti. Tepe'nin kendisine ilk başvurduğu gunu hala unutamadığını dile getiren Ozturk, "Bana askere gitmek istediğini, bunun icin tup mide ameliyatı olmak istediğini soylediğinde cok duygulandım. Aramızda o sozlerden sonra ağabey kardeş ilişkisi gelişti. Ameliyatı 3 saat surdu. O cocukluk hayalini gercekleştirmek icin cok mucadele etti. Kilosunu korudu, askere gonullu olarak gitmek icin başvurusu onaylandı. Bunu ilk benimle paylaşması da beni ayrıca mutlu etti" diye konuştu.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: En buyuk hayali icin 110 kilo verdi
En buyuk hayali icin 110 kilo verdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- En buyuk hayali icin 110 kilo verdi