Sabiha Gokcen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi'nde calışan taksi şoforu Kurtuluş Kara gectiğimiz Salı gunu İstanbul Sabiha Gokcen Havalimanı'ndan Taksim'e goturmek uzere 2 yabancı turisti taksisine aldı. Yolcuları Taksim'e bıraktıktan sonra donuş yolculuğuna başlayan Kurtuluş Kara, yaklaşık 45 dakika sonra aracın arka koltuğunda bir canta fark etti. Cantayı actığında icinde 250 bin lira değerinde doviz olduğunu goren Kurtuluş Kara, turistleri bıraktığı otele geri donerek parayı sahibine teslim etti.
[h=3]"250 BİN LİRAYI TUTANAK KARŞILIĞINDA TESLİM ETTİM"[/h] Yaptığı hareketle takdir toplayan Kurtuluş Kara, "Havalimanında yolcu beklediğimiz hatlarda, sıram gelince biri kadın iki yabancı yolcuyu aracıma aldım. Piyalepaşa'ya gittik. Otelde 2 dakika beklememi istediler. Otel doğru mu, yoksa yanlış mı? diye teyit etmek icin beni beklettiler. Ben de dışarı onları bekledim. Bu yolculardan erkek olan geri geldi ve valizlerini teslim ettim. Ucretimi aldım ve havalimanına donmek icin yola cıktım. Yaklaşık 40-45 dakika sonra yolcu almak icin durdum. Bu yolcu bana arka koltukta canta olduğunu soyledi. Ben de yolcuya başka bir taksiye binmesini rica ettim. Cunku unutulan cantayı sahibine geri vermem gerekiyordu. Sonra Sabiha Gokcen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi'nde ki kendi ustlerime soyledim. Onlar, 'gittiğin otele git, yolcuları bulabilirsen tutanak eşliğinde teslim et eğer bulamazsan merkeze getir' dediler. Tekrar otele donduğumde yolcular cantalarını unuttuklarının da farkında değildi. Otel gorevlisine yolcuları cağırması konusunda ricada bulundum ve yolcuları cağırdılar.Cantayı buyuk bir ihtimalle kadın yolcu bırakmıştı. Koltuğumun arkasındaydı. Kendilerine cantayı tutanak karşılığı teslim ettim. Cantanın icerisinde yuklu miktarda para vardı. Bu para 250 bin lira değerinde dovizdi. Ben de kendilerine tutanak eşliğinde teslim ettim" dedi.
[h=3]"HELAL KAZANDIĞIM BANA YETİYOR"[/h] Cantayı alıp gitmeyi duşunmediğini ve kazandığı paranın kendisine yettiğini belirten taksi şoforu Kurtuluş Kara, "Cantayı teslim etmek icin gittiğimde yolcular teşekkur etti. Biz de tutanak karşılığında teslim ettik. İlk defa boyle bir durumla karşılaştım. Alıp gitmek aklımdan gecmedi cunku ailemden boyle bir şey gormedim ve kazandığımız helal para bana yetiyor" diye konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: İstanbul'da bir taksici aracında bulduğu 250 bin lira değerindeki dovizi sahibine teslim etti
İstanbul'da bir taksici aracında bulduğu 250 bin lira değerindeki dovizi sahibine tes
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İstanbul'da bir taksici aracında bulduğu 250 bin lira değerindeki dovizi sahibine tes