İzmir'de ozel bir elektrik dağıtım firmasında teknik yonetici olarak gorev yapan İlhan Baran (40), 5 yıl once actığı sosyal medya uzerinden iş yerlerini gezerek haberdar olduğu iş ilanlarını paylaşıp vatandaşları iş sahibi yapıyor. Bugune kadar bin 500 kişinin işe yerleşmesini sağlayan Baran, başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle yetim cocuklara kıyafet yardımı yapılmasını sağlıyor.
İzmir'de 3 cocuk babası İlhan Baran, 5 yıl once Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir toplantıdaki sozunden esinlenerek, her işverenin fazladan bir kişiyi işe almasıyla işsizlik sorununun cozuleceği duşuncesinden yola cıktı. Kendi adını ve soyadını taşıyan Facebook hesabından birkac iş ilanı paylaşan Baran, yıllar gectikce 100 binin uzerinde takipci sayısına ulaştı. 5 yıl icerisinde toplam bin 500 kişiyi iş sahibi yapan Baran, iş yerleriyle goruşup aranan eleman sayılarını ve ozelliklerini oğrenerek, sosyal medya uzerinden bilgileri paylaşıyor. Pastaneden hukuk burosuna, temizlikten garsona bircok sektore eleman kazandıran Baran, en cok tekstil ve saha dağıtım sektorunde eleman ihtiyacı olduğunu soyledi. Baran'ın bu gonullu etkinliği kulaktan kulağa yayılarak, onun 'Ayaklı İŞKUR' olarak anılmasını sağladı. Yaptığı yardım karşılığında hicbir şey istemeyen İlhan Baran, iş bulduğu kişilerden sadece ilk maaşlarıyla ihtiyac sahiplerine giysi yardımı yapmalarını istiyor. Yaklaşık bir yıldır bir sosyal sorumluluk projesine de girişen Baran, sosyal medya hesabından hayırseverlere ulaşıp yardım toplayarak, İzmir'deki mahalle muhtarları aracılığıyla, yetim cocuklara kıyafet goturuyor.
[h=3]"HERKESTEN DUA ALIYORUZ"[/h] Kendisine en cok 25- 35 yaş aralığındaki kişilerin ulaştığını aktaran İlhan Baran, "İşe girenler calıştıkları yerde personel ihtiyacı olduğunda hemen bana ulaşıp onları da benim aracılığımla iş sahibi yapıyorlar. İşe girenler de birileri icin bir şeyler yapmaya calışıyor. Herkesten dua alıyoruz. İşe girdikten sonra uyuşturucuyu bıraktığını ya da ailesinin dağılmasını onlediğini soyleyenler var. Bir arkadaşımız evlenmek icin kız istemeye babası olmadığı icin beni cağırdı. Yaptığım calışmalardan sonra insanlar bana 'Ayaklı İŞKUR' ismini taktı. Bu beni mutlu ediyor, insanlar icin yaptıklarımın takdir gormesi, guzel donuşler almam, yapmam istediklerimi yaptığımı gosteriyor. Benim paylaştığım ilanları takip edenler, kendi sayfalarında da paylaşıyor. Bir ilanımız ortalama 40- 50 bin insana ulaşabiliyor. 13 yaşındaki kızım dışarıda iş ilanı gorduğunde fotoğrafını cekip bana atıyor. Genelde kendi ayakları uzerinde durmaya calışan kadınlara mutlaka yardımcı olmaya calışıyorum, onlara pozitif ayrımcılık yapıyorum. Yakın zamanda Aile ve Sosyal Politikalar İl Mudurluğu'nden bana ulaştılar. Onlarla kadın sığınma evinde kalan kadınlar icin bir proje yapacağız. Onlara hem meslek edindirme, hem de psikolojik destek konusunda yardımcı olacağız" dedi.
[h=3]"KEŞKE HERKES ONUN GİBİ OLABİLSE"[/h] İlhan Baran sayesinde işe giren Serdar Ay (42), "6 aydır iş arıyordum. Sosyal medyada iş ilanlarını gorup İlhan Bey'in yanına geldim. Bana iş buldu sağ olsun. 5 yıldır şoforluk yapıyorum. Benden sonra cevremdeki 4 kişiye daha iş buldu. Daha once adını başkalarından da duymuştum, coğu kişiye yardımcı oluyor. Geleni hic boş cevirmedi, keşke herkes onun gibi olabilse" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Erdoğan'ın sozunden etkilenip başladı! Paylaşımlarıyla hem iş sahibi yapıyor hem de yetimleri sevindiriyor