İstanbul'un Adalar ilcesinde meydana gelen ruam salgını (Halk arasında bilinen adı ile at vebası) nedeniyle yetkililer ilk once adaya hayvan giriş cıkışlarını yasakladı. Ardından İstanbul Valiliği Adalar'da faytonlara at koşturulmasının 3 ay sureyle durdurulduğunu duyurdu. Yaşanan gelişmelerin ardından Adalar'da faytonculuk faaliyeti yurutenler karara isyan etti. İsyanın uzerine faytonculara ulaşıldı. Bir faytoncu, verdiği demecte 600 bin TL'ye yakın kazanc sağlandığını bunların yarısının da bakım masraflarına gittiğini soyledi. Faytonculara kar olarak yılda 300 bin TL gibi ucuk bir rakam kaldığı gun yuzune cıkmış oldu.
[h=3]ADALAR'DA AT VEBASI[/h] Adalar Kaymakamlığı, Buyukada'da gorulen "at vebası" olarak bilinen ruam hastalığıyla ilgili 81 atın itlaf edildiğini acıkladı. Kaymakamlık adaya hayvan giriş cıkışının durdurulduğunu acıkladı.
[h=3]FAYTONCULUĞA 3 AY YASAK[/h] İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Adalar'da yaşanan ve 81 atın itlaf edilmesine neden olan ruam hastalığı hakkında konuştu. Vali, Adalar'da 3 ay boyunca faytonlara at koşulmasının yasaklandığını bildirdi.
[h=3]FAYTONCULARIN İSYANI: BURAYA CANLI GİREMEZ[/h] Buyukada'da faytonculuk yapan bir kişi, "Valilik uc ay giriş ve cıkışları yasak ediyorsa, bir yerde karantina varsa ben kırk senedir bu işin icindeyim. Dort cocuk buyuttum ve okutuyorum. Valilik karar vermişse buraya o zaman hicbir canlı varlık giremez" diye konuştu.
[h=3]"ACLIK GREVİNE GİDECEĞİZ"[/h] Bir diğer fayton sahibi ise "Evime ekmek gotureceğim. Cocuğuma okul harclığı vereceğim, veremiyorum. Calışacağım ki gotureceğim. Calışmadığımız zaman ne oğrencimizi okutabileceğiz ne evimize ekmek goturebiliriz. Aclık grevine gideceğiz, yapacağımız başka bir şey yok. Cocuklarımızı getireceğiz aclık grevine gideceğiz" diyerek isyan etti.
[h=3]YILLIK KAZANCLARI DUDAK UCUKLATTI[/h] Hurriyet'ten Burak Coşan'ın "Atlar ranta koşuyor" başlıklı haberine gore, fayton sahipleri yılda 300 bin TL kar ediyor. Konuyla ilgili demec veren fayton sahipleri, Buyukada'da 226 tane fayton bulunduğunu belirterek "Bu işi kotu yapanlar var. Atlara iyi bakmıyorlar. Ancak bu işi herkes kotu yapmıyor. Faytonları kaldırmak istiyorlar ancak bizim ticari kaybımızı duşunmuyorlar. Faytonun ve atların ozelliklerine gore satın almak isteyen kişi 400-500 bin TL'yi gozden cıkarmalı. Bu paraları almadan faytonculuğu bırakamayız" şeklinde konuştu.
Diğer bir fayton sahibi de kazancları konusunda, "Faytoncular, yaz doneminde daha buyuk iş yapıyor. Bu donemde 600 bin TL'ye yakın kazanc sağlıyor. Bunun yaklaşık yarısı atların bakımı ve diğer masraflara gidiyor. Faytoncuya 300 bin TL kalıyor" dedi.
Son dakika: Adalar'da faytonlara at koşulması 3 ay sureyle durduruldu [h=4]Haber Videosu[/h]: At vebası nedeniyle gelen yasağa isyan eden faytoncular, yılda 300 bin TL kazanıyor
At vebası nedeniyle gelen yasağa isyan eden faytoncular, yılda 300 bin TL kazanıyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- At vebası nedeniyle gelen yasağa isyan eden faytoncular, yılda 300 bin TL kazanıyor