Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, oğretmenlerin maaşlarını alamadıkları icin dersleri boykot ettiği Doğa Koleji ile ilgili CNN TURK canlı yayınında, 'Gundem Ozel' programında acıklamalarda bulundu. "Eğer beklediysek oğretmenim zarar gormesin diye, bu surecte acaba cozum uretilebilir mi diye bekledik." diyen Selcuk, "Şuanda cok guclu bir cozum var. Velilerimiz de kısmen rahatladı. Bu surec de devam ediyor. Cok kısa bir sure icinde de bunun cozumu ortaya cıkar." ifadelerini kullandı.
[h=3]DOĞA KOLEJİ'NE NEDEN MUDAHALE ETMEDİKLERİNİ ACIKLADI[/h] Bakan Selcuk'un acıklamaları şoyle: "Veli temsilcilerimizle de konuştum. Bu okullar ozel okullar, bizim okullarımız. Buradakiler de benim oğretmenim. Bizden muvafakat alarak oğretmenlik yapıyorlar. Bizim muhataplarımız. Bizim cocuklarımızın oğretmenleri.Burada şoyle bir şey var. Toplumun işte 'Milli Eğitim cozum bulsun' , Milli Eğitim goreve', 'Milli Eğitim uyuyor mu?' vs... MEB'in yetkisi gorevi nedir? Goreve davet ediyorsunuz ya... Ben de goreve geldim. Gorevim belirli kuralların 3 kez ihlali durumunda kurumun kapatılması soz konusu, yani oğretiminin sonlandırılması. Biz eğitimciyiz, oncelikle bir yeri kapatmayı oncelikli olarak almayız.
[h=3]"KAPATMAK KOLAY, OĞRETMENLERİMİZE YAZIK DEĞİL Mİ?"[/h] Diyelim ki ben 3 ay once bu kurumları bakanlık olarak kapattım. Burada 4000'den fazla oğretmen, 2000'den fazla idari personel var. Peki bu oğretmenlerimize yazık değil mi? Bunu kapatmak kolay, iki satırlık yazı.
Oğrenci ile ilgili her turlu hazırlığım var ya ondan rahatım. Tum ozel sektorleri davet ettik. Dedik ki en kolay, en basit şartlarda benim bu okuldaki oğrencilerimi nereye, nasıl, hangi şartlarla yerleştiririz? Tum bunları oturduk konuştuk ve cok net cevaplar aldık. Dediler ki 'Biz şu şu şartlarda bunu yapabiliriz. Bu ulkenin bir problemi. Ozel oğretim sektorunun yara almasını isteriz. Destek veririz.' dediler.
[h=3]"MEB'İN BOYLE BİR GOREVİ YOK"[/h] MEB, oğreninin eğitim hakkını savunmak zorundadır. Denilse ki 'yarın sabah tum oğrenciler resmi okullara yerleşsin'. Biz buna hazırız zaten, her turlu tedbirimizi aldık. 'MEB burayı satın alsın' gibi bir derdimiz yok. MEB'in boyle bir gorevi yok.
[h=3]"ŞUAN COK GUCLU BİR COZUM VAR"[/h] Eğer beklediysek oğretmenim zarar gormesin diye, bu surecte acaba cozum uretilebilir mi diye bekledik.
Şuanda cok guclu bir cozum var. Velilerimiz de kısmen rahatladı. Bu surec de devam ediyor. Cok kısa bir sure icinde de bunun cozumu ortaya cıkar."
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Oğretmenlerine maaşını odeyememesi nedeniyle ulkenin gundemine gelen, oğrenci velilerinin de oğretmen eylemlerine destek vermesi sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın yakın izlemeye aldığı Doğa Koleji'nin İTU Vakfı tarafından satın alınmasına ilişkin imzalar atıldı.
İTU Vakfı'ndan dun yapılan acıklamada, "Doğa Koleji ile ilgili muzakereler olumlu yonde devam ediyor. Bilgilendirme en kısa surede yapılacaktır" ifadeleri kullanılmıştı.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'tan Doğa Koleji krizine neden mudahale etmediklerini acıkladı