Adalar'daki at olumlerini protesto eden bir grup hayvanseverin İBB onunde başlattığı eylem devam ediyor. Eylemciler saat 19.00 sıralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile goruştu.
[h=3]İMAMOĞLU'YLA GORUŞEN HAYVANSEVER ADLAR CALIŞTAYINI ELEŞTİRDİ[/h] Eylemcilerden Zulal Kalkandelen, gectiğimiz ay Adalar'da yapılan ulaşım calıştayını eleştirdi. Calıştaya alınmadıklarını soyleyen Kalkandelen "Orada bizlerin goruşleri dile getirilmesine rağmen sonucta calıştay raporuna eklenmedi, goruşlerimiz. Zaten ben bu calıştayın sonucunun onceden belli olduğunu yazmak durumunda kaldım. Hayvan canı her şeyden once gelir. Bu da bir gelenek olmuş kimisi icin. Adanın simgesi olmuş. Ama biz de diyoruz ki bazı simgeler, bazı gelenekler zaman icinde değiştirilmeli. Cunku toplumlar ancak boyle uygarlaşabilir. Siz goreve geldiğinizde herkes icin daha yaşanabilir bir kent vaat ettiniz. Biz hayvanlar icin de iyi olacağını duşunduk. Cunku siz hayvan hakları taahhutnamesini de imzaladınız. 'Kaldıracağım' dedeniz. Biz inandık, bekledik. Orada atlar olmeye devam etti" diye konuştu. Kalkandelen, 12 Temmuz'dan bu yana randevu taleplerinin de hala beklediğini soyledi.
[h=3]"BEN GELİR GELMEZ KALDIRACAĞIM DEMEDİM"[/h] İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise faytonların kaldırılmamasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. İmamoğlu, "Ben ne soylediğimi biliyorum. Bir daha dinleyin. Ben gelir gelmez kaldıracağım demedim. Adalar'daki konuşmamı lutfen dinleyin. O zaman bile tarafları dinleyeceğiz dedim. Vicdanen bu surecin boyle de gitmeyeceğini biliyoruz. Bu minvalde bir konuşmam oldu. Ben orada yapılan işin yuzde 90'ının da yanlış olduğunu tespit ettim. Gunun sonunda arkadaşlarım aslında bu sorunun cozumunde sona yaklaştılar. Talihsiz bir surec yaşıyoruz. Hastalık yaşıyoruz" diye konuştu.
[h=3]"TUMUYLE BU İŞ İBB KONTROLUNDE OLUYOR"[/h] Taşımacılıkla ilgili surecin yuzde 90 oranında planlandığını soyleyen İmamoğlu, "Tumuyle elektrikli araclarla bu sureci cozeceğimizin alt yapısını oluşturduk. Arkadaşlarım, yaklaşık 2 - 2 bucuk aydır arac modelleriyle ilgileniyor. Yuk taşınmayacak. Eşya taşımayacak. Eğim cıkmayacak... Bu şekilde simgesel rota icinde olacak. Bu bir oneri. Siz kabul etmeyebilirsiniz. Sizi tabii mutlu edemeyebilir. Bu oneriyi bana somut getireceksiniz. Rota neresi. Hayvanlailgili nasıl bir denetim. Hayvan dahil, araclar dahil hicbir şahıs muhatabı kalmıyor. Tumuyle bu iş İBB kontrolunde oluyor. Aracı, şoforu, fayton surecini de yonetecek İBB'nin birimi. Şahsa, ahıra emanet edilmeyecek veterinere kadar. Bu mekanizmanın alt yapısını oluşturuyorlar. Yuzlerce faytoncuyla da goruşuyoruz. Onları oradan cekip aldığımızda biz onlara ne vereceğiz. Maddi, manevi biz onları yok sayamıyoruz, sayamayız da. Boyle bir sureci buyuk oranda tamamladık. Bu sureci onumuze getiren de o calıştay" şeklinde konuştu.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Buyukada'da faytondan dolayı halk arasında at vebası(ruam hastalığı) olarak bilinen salgın hayvanlara yayıldı. Bunun uzerine 81 at itlaf edildi, adaya hayvan giriş cıkışı durduruldu.
İstanbul Buyukada'da faytona koşulan "ruam" hastalığına ilişkin Adalar Kaymakamlığı'ndan bir acıklama yapılmıştı. Halk arasında "at vebası" olarak bilinen hastalığa ilişkin acıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:
İlcemizde bulunan butun tek tırnaklılar (At, Merkep, Katır), ilgili mevzuatı gereğince yılda iki kez olmak uzere ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde sağlık taramasından gecirilmektedir.
Bu yıl sonbahar mevsiminde Tarım ve Orman İlce Mudurluğumuz tarafından tek tırnaklıların sağlık taramasından gecirilmesi ve yapılan tahliller sonucunda, Buyukada'daki bazı atlarda Ruam hastalığı tespit edilmiştir.
At, merkep, katır gibi tek tırnaklı hayvanlarda gorulen Ruam hastalığının tedavisi ve aşısı bulunmadığından, hastalık tespiti yapılan hayvanların ilgili mevzuat gereği itlaf edilmesi gerekmektedir.
[h=3]81 AT MEVZUATA GORE İTLAF EDİLDİ[/h] Bu nedenle tahlil sonucları kesinleşen ve tedavisi bulunmayan hastalığa yakalandığı tespit edilen 81 adet at, ilgili mevzuat hukumleri uyarınca itlaf edilmiştir. Tahlil sonucları kesinleşmeyen tek tırnaklıların işlemleri ise devam etmektedir.
[h=3]FAYTONLAR AT KOŞULMASI 3 AY SUREYLE DURDURULMUŞTU[/h] Buyukada'daki at vebası salgınından dolayı 81 at itlaf edilmişti. Yaşanan uzucu olay sonrası İstanbul Valiliğinden acıklama yapılmıştı. Vali Ali Yerlikaya, "Adalar'da faytonlara at koşulması 3 ay sureyle durduruldu" dedi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: İmamoğlu acıkladı: Adalar'a faytonların yerine elektrikli araclar geliyor
İmamoğlu acıkladı: Adalar'a faytonların yerine elektrikli araclar geliyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İmamoğlu acıkladı: Adalar'a faytonların yerine elektrikli araclar geliyor