Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan acıklamada 20 bin sozleşmeli oğretmen alımı icin başvuru tarihi verildi. Buna gore 6-10 Ocak 2020 tarihleri arasında, gerekli şartları karşılayan adaylar, sozleşmeli oğretmen alımı icin başvuru yapabilecek.
[h=3]50 PUAN ŞARTI VAR[/h] Adayların başvuru yapabilmesi icin KPSS'den 50 ve uzeri puan almış olması gerekiyor. Sozleşmeli oğretmenlik icin yapılacak sozlu sınav başvuruları https://ilkatama.meb.gov.tr adresinden gercekleştirilebilecek.
[h=3]ATAMA TAKVİMİ ACIKLANDI[/h] Başvurular 06-10 Ocak 2020 tarihlerinde başlayacak. 21 Ocak tarihinde ise adayların sınava gireceği merkezler belli olacak. 5-22 Şubat tarihleri arasında sozlu sınav mulakatı gercekleştirilecek, sınav sonucları ise 25 Şubat'ta acıklanacak. Sınavı kazanan adaylar, 9-13 Mart tarihlerinde tercih yapabilecekler. Tercih sonucları ise 18 Mart tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak.
[h=3]BAŞVURU İCİN GEREKLİ BELGELER[/h] - Lisans diploması veya gecici mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı orneği ya da e-Devlet uzerinden aldıkları diploma belgesi,
- Orta Oğretim Alan Oğretmenliği Tezsiz Yuksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlkoğretim Sınıf Oğretmenliği ya da İngilizce Oğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı orneği,
- Yurt dışındaki yuksek oğretim kurumlarından mezun olanların, Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığı'nca verilen yuksek oğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt icindeki yuksekoğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,
- Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bolumu mezunlarından 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji; sosyoloji bolumu mezunlarından 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı orneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz)istenecektir.
- Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, elektronik başvuru formunda beyan alınacaktır.
[h=3]KONTENJAN SAYILARI ACIKLANDI[/h] Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden yapılan acıklamada, oğretmen adayları icin kontenjan sayıları da yer aldı. İşte 20 bin sozleşmeli oğretmen ataması icin acılan kontenjanlar:
[h=4]Haber Videosu[/h]: Son Dakika: 20 bin sozleşmeli oğretmen ataması icin başvurular 6-10 Ocak tarihlerinde yapılacak
Son Dakika: 20 bin sozleşmeli oğretmen ataması icin başvurular 6-10 Ocak tarihlerinde
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Son Dakika: 20 bin sozleşmeli oğretmen ataması icin başvurular 6-10 Ocak tarihlerinde