İstanbul Avcılar'da 9 ay once kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşı Rabia Kacmaz'ın (25) boğazını falcatayla keserek tecavuz etmeye calışan, ardından olduğunu duşunerek gol kenarına bırakan ve uzerinden arabayla gecen Emre Cicek'in (25) yargılandığı davada tanıklar dinlendi.
Bakırkoy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce gorulen duruşmaya tutuklu Emre Cicek getirilirken, tutuksuz sanık Yunus Kıldır ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada sanık Emre Cicek'in arkadaşı Sadık Guneş tanık olarak dinlendi.
[h=3]"ONU KİMSEYE YAR ETMEM OLDURURUM"[/h] Sanık Cicek'in mahalleden yakın arkadaşı olduğunu belirten Sadık Guneş, şunları soyledi: "Rabia benim arkadaşımın kız kardeşidir. Olaydan bir ay once mahallede sanık ile sohbet ederken kendisi Rabia icin 'Onu kimseye yar etmem oldururum' tarzında beyanlarda bulunuyordu. Sonra Rabia'nın kardeşi Omer'in, kendi arkadaşı olduğunu soyleyerek 'Boyle bir şey yapamam' demeye başladı. Biraz konuştuk ve sakin olmasını soyledim. Bu sohbetten birkac gun sonra Omer ile goruştuk. Olayın iceriğini tam soylemedim ancak kız kardeşi ile Emre'nin goruşmemesini uyarı olarak soyledim. Sebebini sorduğunda bir olay yaşanmasın diye ona da anlatmadım. Daha sonra Omer, Emre'yi evden kovduğunu belirtmişti. Emre'nin ailesine de gidip gelirdim. Bir olay nedeniyle konuşmuyordum. Sonra bir gun annesi beni aradı ve evlerine gelen misafirlerden birisinin, 'telefonunu Emre'nin caldığını' belirterek onu satmadan Emre'yi bulmam gerektiğini soyledi. Once Rabia'nın evine gittim, orada Emre'yi bulamadım. Bir arka sokakta alkol aldığını gordum. Telefonu nereye sattığını sordum. Bundan sonra kendisiyle zaten goruşmemiştim" diye konuştu.
[h=3]TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ[/h] Rabia Kacmaz'ın avukatı soz alarak "Tanık beyanlarına katılıyoruz. Sanık Emre'nin bu sucu planlayarak canavarca işlediğini gostermektedir. Tutukluluğunun devamını talep ediyoruz" dedi.
Sanığın avukatı ise tanığın aleyhine olan beyanları kabul etmediğini ifade ederek, sanığın en ağır adli kontrol hukumleriyle tahliye edilmesini talep etti. Kararını acıklayan mahkeme, Emre Cicek'in tutukluluk halinin devamına karar vererek eksik dosyaların giderilmesi icin duruşmayı erteledi.
[h=3]30 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR[/h] İddianamede Emre Cicek'in "Canavarca hisle veya eziyet cektirerek oldurmeye teşebbus" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suclarından 23 yıldan 30 yıla, Yunus Kıldır'ın ise "Sucu bildirmeme" sucundan 1 yıla kadar hapis cezasına carptırılması talep ediliyor.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Tecavuz etmeye kalkıştığı sevgilisinin arabayla uzerinden gecen zanlının arkadaşı tanık olarak dinlendi