Yeşim Ceren Bozoğlu, organ bağışı ile hayatı kurtulan ve sağlığına kavuşan hastalarla bir araya geldi. Takdir toplayan bir davranışa imza atan oyuncu, tum organlarını bağışladı.
[h=3]"ORGANLARINI BAĞIŞLA VASİYETİNİ AİLENE ONAYLAT"[/h] Yeşim Ceren Bozoğlu, organ nakli konusunda duzenlenen farkındalık etkinliğine katıldı. Organ bağışında bulunmanın hayatta en cok yapmak istediği şey olduğunu soyleyen Yeşim Ceren Bozoğlu, bağışın kendisi icin cok ozel ve anlamlı olduğunu belirterek şunları soyledi: "Şans Ver projesi kapsamında ben de organlarımı bağışlamış olacağım. O yuzden heyecanlı ve mutluyum. Tum organlarımı bağışlayacağım ama bugun duzenlenen etkinlikte sevgili doktorumuz Prof. Dr. Ayhan Dinckan ve ekip arkadaşlarından organ bağışı ile alakalı onemli bilgiler de oğrendik. Ulkemizde cok fazla organ bekleyen hasta var. Turk insanının yardımsever ve iyi kalpli ozelliği ile organ bağışını herkes yapabiliyor ve bağış kartını alabiliyor. Ama oğrendiğimiz uzere organ bağışında asıl mesele, vasiyet meselesi. Vefat durumundan sonra ailenin onayı yoksa, organ bağışı kartının bulunması bir şey ifade etmiyor. O yuzden bugun burada Şans Ver Projesi'ne dikkat cekerek 'Organlarını bağışla ama vasiyetini de ailene onaylat' diyoruz."
[h=3]"DOKTORLUK VE OĞRETMENLİK BENİM İCİN KUTSAL İKİ MESLEK"[/h] Yıllar once yayınlanan Doktorlar dizisinde doktoru canlandırdığını da hatırlatan Bozoğlu, "Biz o hikayeleri anlatarak toplumda bir farkındalık yaratabiliyorsak ne mutlu ama burada gercekten yapılan işin cok kutsal olduğuna inanıyorum. Hayatın devamlılığını sağlamaktan daha onemli bir şey yok. Doktorluk ve oğretmenlik benim icin kutsal olan iki meslek" dedi.
[h=3]"28 BİN ORGAN NAKLİ BEKLEYEN HASTA VAR"[/h] Turkiye'de 28 bin organ nakli bekleyen hasta olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ayhan Dinckan, bunlardan 23 binini bobrek nakli bekleyen hastaların oluşturduğunu belirtti ve şunları soyledi: "2 bin 500 hasta karaciğer nakli, bin 100 de kalp nakli bekleyen hasta var. Akciğer, ince bağırsak ve pankreas bekleyenlerin sayısı ise daha az. Gelişmiş ulkelere baktığımızda organ bağışı oranı olarak milyon nufus başına 40'larda, 50'lerde olan ulkeler var. Bizim ulkemizde ise bu oran milyon nufus başına maalesef 5 ila 7 arasında değişiyor. Biz ulke olarak cok sayıda başarılı organ nakli yapıyoruz. Hatta karaciğer nakli başarısında dunyada 2'inci sıradayız ancak ne yazık ki daha cok canlı vericiden nakil yapıyoruz. Sevdiğimize kendi organımızı cok rahatlıkla verebiliyoruz. Ama sıra sevdiğimiz insanın organlarını bağışlamaya geldiğinde bu farkındalığın henuz istediğimiz noktaya geldiğini soyleyemiyoruz. Organ bağışını artırmanın bir tek yolu var, insanlara bunu doğru şekilde anlatmak. Grubumuzun bu konuda başlattığı anlamlı bir farkındalık projesi olan Şans Ver'in amacı da bunu sağlamak."
[h=3]"OĞLUM ORGAN BULUNUNCA SAĞLIĞINA KAVUŞTU"[/h] 6 aylıkken bobrek hastalığı teşhisi koyulan ve yıllardır tedavi gordukten sonra bobrek nakli ile sağlığına kavuşan 9 yaşındaki Eyup Bingol'un annesi Yuksel Bingol de duygularını şoyle ifade etti: "7 ay once oğlumu diyaliz makinesine bağlayacaklarını soylediler. Biz de organ nakli olmak icin başvuruda bulunduk. Once oğlumuza kendimiz bağışta bulunmak istedik ancak bobreğimiz uyumlu bulunmadı. Capraz nakil icin sıraya girdik. Sonunda organ bulundu ve oğlum sağlığına kavuştu."
[h=3]"BENİM OĞLUMU KENDİ OĞULLARI GİBİ GELİP GOREBİLİRLER"[/h] Organ bulunduğu haberini aldığı andaki hislerini ifade eden Yuksel Bingol sozlerine şoyle devam etti: "Nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı şaşırdık. O sevinc anlatılmaz. Bir mucize olduğu icin ağlamadım. Bağış yapan aileye cok teşekkur ediyorum. Allah onlara sabır versin. Benim oğlumu da her zaman kendi oğulları gibi gelip gorebilirler."
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Nakil olan hastalar ile bir araya gelen Yeşim Ceren Bozoğlu organlarını bağışladı