Karabuk'un Tarihi Carşı bolgesinde kiraladığı 150 yıllık tarihi konağı resim atolyesine ceviren Sakin Sakarya, zaman gecirmek icin yaptığı resim sanatını meslek olarak edindi. Kahve ile resim yapmaya başlayan Sakarya, Korelilerden yoğun ilgi gorduğunu ve Uzak Doğu'da haberlere bile cıktığını dile getirdi.
[h=3]MİSAFİRLER DUYGULARINI DEFTERE YAZIYOR[/h] 20 yıldır yağlı boya, sulu boya ve kara kalem ve ahşap yakma sanatı yapan Sakarya, son olarak kahve ile resim yapmaya başladı. Kentte tanınan Sakarya, ozellikle Uzakdoğu'dan yuzlerce misafir ağırlamaya başladı. Atolyesinde bir de anı defteri oluşturan Sakarya, kendisini ziyarete gelen misafirleri duygularını deftere yazarken, fotoğraf ve saclarında da anılar bıraktı.
[h=3]"PEK COK ŞEYDEN FEDAKARLIK YAPTIM"[/h] Sakarya, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı acıklamada, cocukluğundan beri resim yaptığı soyledi. Cocukluğunda sıkıldığı zamanlarda resimle uğraştığını ifade eden Sakarya, "20 sene once bir gecede karar verdim 'resim yapacağım' diye. Pek cok şeyden fedakarlık yaptım, 20 senedir cabalıyorum. Yağlı boya, sulu boya, kara kalem, ahşap yakmayı geliştirdim, son donemde de kahveyle yapmaya başladım. Buda kendimi geliştirmem ile alakalı bir durum. Yaptığım şeye razı gelmiyorum, hep değişik farklı şeyler arama cabasındayım. Kendim farklıyı yaşarken, insanlara da farklıyı sunmaya calışıyorum" diye konuştu.
[h=3]"GELEN ELEŞTİRİLER SAYESİNDE KENDİSİNİ GELİŞTİRMİŞ"[/h] Kahveyle resim yapmaya 6 ay once başladığını aktaran Sakarya, şunları kaydetti: "Sulu boya resim yaparken tabağımda kahveyi boya olarak kullanırdım. Birden boş kağıdın uzerinde kahveyle calışmaya başladım, deneme yaptım. Kahvenin kağıt uzerindeki duruşu hoşuma gitti, coğalttım sonra sergi fikri oluştu. Bunları sergileyip insanlara gostereyim istedim, oradan gelecek eleştiri ve fikirlerle kendimi geliştirme imkanı bulayım diye. İyi de tepkiler aldığımı duşunuyorum."
[h=3]"KOKLAMA İHTİYACI HİSSEDİYORLAR"[/h] Kahveyle resim yapan olup olmadığını cok araştırdığını ama bulamadığını anlatan Sakarya, "Denemeler yapılmış, buyuk caplı sergi bazında resim gormedim. Kahveyle resim yaptığımı duyunca insanlarda heyecan oluştu. Kahveyle yaptığımı soyleyince burunlarına getirip koklama ihtiyacı hissettiler, 'kahve kokusu geliyor mu?' diye, ikna olmak icin. Bu durumdan memnunum" değerlendirmesinde bulundu.
[h=3]"YUREKLERİNİ VE PARMAK İZLERİNİ BIRAKTILAR DUNYAMA"[/h] Safranbolu'nun UNESCO Dunya Miras Listesi'nde olmasından dolayı yabancı misafirlerin cok ziyaret ettiğini vurgulayan Sakarya, şu ifadelere yer verdi: "Japonlar, Koreliler gelmeye başladı. Artık utancımdan, onlara saygımdan, yanımda zaman gecirmelerinden dolayı dil oğrenmek ihtiyacı duydum. İngilizce ve Koreceyi oğrenmeye calıştım. Defterleri de o yuzden tuttum. Safranbolu'ya gelenler yureklerini ve parmak izlerini bıraktılar dukkanıma. Guzel zamanlarda gecirdik birlikte. Dunyayı onların gozunden gorme imkanı buldum. Dunyayı gezenlerden dunyayı oğrenmek başka benim zihnimi de acmış oldu.
[h=3]"KORE'DE HABERLERE CIKMIŞIM, İNANAMADIM"[/h] Korelilerin dukkanına sık sık gittiğini vurgulayan Sakarya sozlerini şoyle sonlandırdı: "Cok fazla geliyor buraya. Binden fazla Koreli ziyaret etmiş beni. Belgem ise defterlerdir. 4 kişi geldiğinde bile bir kişi yazıyordu deftere, altına imzalarını atıyorlardı diğerleri. Kore'den yaşlı bir amca geldi, misafir ettim, konuştuk gitti. Aradan zaman gecti, Koreli bir arkadaş bana yazdı 'Kore'de unlu oldun' diye. İnanamadım. Kore'de haberlere cıkmışım, adam benden bahsetmiş Kore'de. Bu da beni duygulandırdı. Buradan gidip, değer verip yazısının altında beni de paylaşmış olması da yer vermesi hoşuma gitti."
Kaynak: İHA
Karabukte bir ressam, tablolarını kahve ile yapmaya başladı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Karabukte bir ressam, tablolarını kahve ile yapmaya başladı