Trabzon'da yaşayan Yakup Cakmak adlı vatandaşın başına, 47 yıl once henuz 9 yaşındayken evlerinin onunde oynadığı sırada nereden geldiği belirlenemeyen maganda kurşunu isabet etti. Yaralı olarak kaldırıldığı hastanede Cakmak'ın sol gozunde gorme kaybı ile sol tarafında kısmı felc olduğu belirlendi. Ameliyata alınan Cakmak'ın başına isabet eden kurşun, beynin riskli bolgesinde olduğu icin alınamadı. Tedaviyle felc kalmaktan kurtulan Cakmak, yaşamına başındaki mermi ile devam etti.
[h=3]DOKTORLAR 'YAŞAMAZ,OLUR' DEMİŞ[/h] Cay ocağında calışarak gecimini, sağlayan Yakup Cakmak'ın hayatı olaydan sonra kabusa dondu. Surekli baş ağrısı ceken Cakmak, okulunu bırakmak zorunda kaldı. Bir sure sonra askerlik yaşına geldiğinde ise vatani gorevini yapamadı. Cocukluktan beri buyuk sıkıntılar cektiğini, sağlık sorunlarının surduğunu anlatan talihsiz adam, sozlerine şunları da ekledi: "Kardeşlerimle oynuyordum. O an kafama fındık ağacının dalı girdi sandım. Kafam kanayınca ailem beni hastaneye goturdu. Hastanede başımda kurşun olduğu soylendi. Doktorlar 'yaşamaz, olur' dese de ailem beni Ankara'ya goturdu." dedi.
[h=3]"ARTIK BU ACIYA KATLANAMIYORUM"[/h] Ameliyat olduktan sonra doktorların yaşasa bile ya felc olacağını ya da surekli bayılacağını soylediğini anlatan Cakmak, "Mermi başımda kaldı. 47 yıldır gecmeyen baş ağrısı ve uykusuzlukla mucadele ediyorum. Başım ağrıdığı icin duzenli ağrı kesici alıyorum. Uyku sorunum var, yattığım zaman sanki biri kafama yumruk atıyormuş gibi acıyla sıcrayıp kalkıyorum. Yaşadığım ıstırabı ben bilirim. Coğu defa olmek istiyorum. Artık bu acıya katlanamıyorum. Ağrı kesicinin de bir etkisi olmuyor" şeklinde konuştu.
[h=3]"KURŞUN KİMİN ELİNDEN CIKTIYSA MAHŞER GUNU ONDAN ALACAĞIM"[/h] Oğlunun cektiği acıları gozyaşı dokerek anlatan Ayşe Cakmak da (84), "Yakup oldu zannettim. 29 yaşında dul kaldım. Tek başıma evlatlarıma yetmeye calışıyordum. Oğlumun başında kurşun olduğunu soylediler. Tedavi icin Ankara'ya gitmeliydi. Yoksulluk donemleri. Cok sıkıntılar cektik. Ameliyatını yaptılar ancak kurşunu alırsak olur dediler. Yıllardır mermi kafada. Cocuğuma isabet eden kurşun kimin elinden cıktıysa mahşer gunu ondan alacağımız olsun" diye konuştu.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: 47 yıldır başındaki maganda kurşunuyla yaşayan talihsiz adam: Artık bu acıya katlanamıyorum
47 yıldır başındaki maganda kurşunuyla yaşayan talihsiz adam: Artık bu acıya katlanam
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 47 yıldır başındaki maganda kurşunuyla yaşayan talihsiz adam: Artık bu acıya katlanam