Ceren Ozdemir'i katleden Ozgur Arduc hakkında polislere yonelik oldurme girişimi icin hazırlanan ikinci iddianamenin detayları ortaya cıktı. İddianamede Arduc'u yakalayan ve arabada bıcaklı saldırısına maruz kalan Zeki Celik ve Haydar Değerli adlı iki polisin ayrıntılı ifadeleri yer aldı.
[h=3]"KİMLİK ARAR GİBİ YAPIP BICAK CIKARDI"[/h] Hurriyet'ten Musa Kesler'in haberine gore; 45-42 kodlu ekip aracında yaşadıklarını anlatan polis memuru Zeki Celik ifadesinde "Ozgur Arduc'a kimlik sorduğumda elini montunun sol cebine doğru goturerek kimlik arar gibi yaptı. Ben o sırada kendisine kelepce takmak icin yeltendim, kelepceyi hazırlayarak kendisine donduğumde Arduc'un elinde bıcağın sapını gordum. 'O ne, bıcak mı?' diye sormamla Arduc bıcağı goğsume doğru salladı, ben yan donunce bıcak sol omzumun pazu kısmından girerek kalbimin hizasından goğsume saplandı" dedi.
[h=3]"KARŞI KOYUNCA BEN DE YARALANDIM"[/h] Aracı kullanan polis memuru Haydar Değerli ise "Ben bıcağı ve Zeki Celik'in saldırıya uğradığını gorunce aracı durdurup arka koltuğa gectim. Karşı koyması sırasında ben de yaralandım" diye konuştu.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Olay, 3 Aralık saat 19.30 sıralarında, Altınordu ilcesine bağlı Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Universitesi Muzik ve Sahne Sanatları Fakultesi Muzik Bolumu 3'uncu sınıf oğrencisi olan Ceren Ozdemir, ders verdiği bale kursundan cıkıp, geldiği evinin onunde, ablası Gizem Ozdemir'i cep telefonundan arayarak, apartmanın giriş kapısının anahtarını pencereden atmasını istedi. Abla Gizem Ozdemir de pencereye cıkıp, kardeşine anahtarı attı. Kapıyı acıp binaya giren Ceren Ozdemir, arkasından gelen bir kişi tarafından bıcaklandı.
Kalbine ve karnına aldığı bıcak darbeleriyle ağır yaralanan genc kız, yere yığıldı. Cığlıklar uzerine evden cıkan abla, Ceren'i kanlar icinde buldu. İhbarla gelen sağlık gorevlileri, ağır yaralı Ceren'i, Ordu Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kalbinden ve karnından bıcaklandığı belirlenen Ceren, hemen ameliyata alındı. Ancak yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı.
[h=3]CEZA İNDİRİMİ UYGULANMAMASI TALEP EDİLDİ[/h] İddianamede, "Canavarca Hisle Kasten Oldurme" ve "Kişiyi Yerine Getirdiği Kamu Gorevi Nedeniyle Oldurmeye Teşebbus (iki kez)" suclarından Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iki ayrı iddianame ile kamu davaları acılmış, duzenlenen iddianamelerde şupheli hakkında Turk Ceza Kanunu'nun 62. maddesi uyarınca ceza indirimi uygulanmaması talep edildi.
[h=3]CEZAEVİNDE İNTİHARA KALKIŞTI[/h] Universite oğrencisi Ceren Ozdemir'i vahşice katleden Ozgur Arduc, Van'da tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar girişiminde bulundu. Arduc'un girişiminin detayları da gun yuzune cıktı. Oğrenilen bilgilere gore Arduc, lavaboda kırdığı fayans parcalarıyla bileklerini kesti. Cani adam, hastanede ozel odada tedavi edildikten sonra tekrar cezaevine gonderildi.

Ceren Ozdemir'i olduren Ozgur Arduc: Pişman değilim, zevk duydum Son dakika: Ceren'in katili Ozgur Arduc icin iki ayrı suctan ağırlaştırılmış muebbet istendi Ceren'in katili Ozgur Arduc, cezaevinde intihara kalkıştı! Banyo fayanslarıyla bileklerini kesti [h=4]Haber Videosu[/h]: Ceren Ozdemir'in katilini yakalarken bıcaklanan polislerin ifadesi ortaya cıktı