AK Parti Kurucu uyesi, eski İstanbul milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, FETO'nun sosyal medya uzerinden yaptığı karalama kampanyasına ilişkin Cumhuriyeti Başsavcılığına suc duyurusunda bulunduğunu acıkladı.
[h=3]"FETO, 15 TEMMUZ'DA İCİNDE NE VARSA KUSMUŞTUR"[/h] Prof. Dr. Burhan Kuzu, FETO'nun sosyal medya ayağına ilişkin yaptığı acıklamada, "Malumunuz 17-25 Aralık gunlerinden geciyoruz. O yıllarda ilk ortaya cıktığı donemlerdir. Son 15 Temmuz'da icinde ne varsa kusmuştur. Neticede ciddi bir mucadeleye başladı hukumet, halkımız direndi ve Turk siyasi tarihinde ve dunya tarihinde bir hukukcu ve anayasa hocası olarak boyle bir mucadeleyi hicbir halk yapmadı. Hukumetimizin bu işi baştan beri sıkı tuttu. İşin ele başları yurt dışına kactılar. Bir kısmı getirildi, bir kısmını getirmek icin hukumetimiz mucadeleye devam ediyor, ara ara da mağdurlar azda olsa oluyordur. Bunları de gidermek yargının gorevi olarak kabul ediyoruz. Bir OHAL komisyonu var, komisyon adil davranmaya calışıyor. Mahkemeye gitmeden once bir eleme yeri olarak gozukuyor. Mahkemeye taşımak her zaman mumkun. Kurul karar verirken bir olcuyu dikkate almıyor. Halkın arasında yanlış algı var, bunu duzeltmek adına soyluyorum: Cocuğunu okula gondermiş, dershaneye gonderilmiş, burs almış, para almış gibi ufak şeyler değil. Bunlardan bir kacı bir araya gelirse ve birbirini desteklerse o zaman kurul duşunuyor ve orada mı burada mı tartarak verdiği karar yargıya acık. Cumhurbaşkanımız başta olmak uzere hukumet uyeleri, bakanlarımız olsun, millet mucadeleye aralıksız devam ediyor" dedi.
[h=3]"SIK SERİ BİR ŞEKİLDE KULLANIYORLAR"[/h] FETO ile mucadelede sosyal medya bakımından bazı zorlukların olduğunu belirten Kuzu, "Ozellikle Twitter, Turkiye'nin Turk yargısının kararlarını uygulamıyor. Biri aleyhine bir yazı yazılmış veya tweet atılmışsa bunların oradan silinmesi konusunda sen yargıdan karar alsan da işlem yapmıyor ve vergi de vermiyor. Bu bakımdan o manada ciddi bir sorun var. FETO elamanları da bunu bildiği icin sık seri bir şekilde kullanıyorlar, oradan propaganda yapıyorlar, sinir uclarına dokunuyorlar. Hukumet elemanlarının başta Cumhurbaşkanımız olmak uzere bircok yetkililere ağır hakaretlere varan sozler sarf ediyorlar, bunlara da ulaşmada emniyet guclerimiz zorlanıyor. Farklı teknikleri var bazen bakıyorsun Ankara, İstanbul'da gozukuyor ve Amerika uzerinden yayın yapıyorlar, sistematik şekilde oralar da varlar. Ama boyle bir durum var mucadelede zor bir alan" diye konuştu.
[h=3]"BİR KAC AYDIR DEVAM EDEN RAHATSIZLIK VAR"[/h] FETO ile mucadele dik durduğunu belirten Kuzu, "Yıllardan beri ozellikle şantaj montaj işlerini cok seri bir şekilde yaptılar. Benzer şeyleri halen bunlar devam ediyor şahsıma yonelik olarak. Değişik sitelerde bazen tweet atarak hemen silerek, bazen de benim attığım tweet altına yorum yaparak boyle birkac aydır devam eden rahatsızlık var, onun altını cizmek istiyorum. Şantaj yapacağız, montaj yapacağız, photoshop yapacağız gibi birtakım şeyler. Bunların boyutunu bilmiyorum ama boyle laflar ettikleri var" sozlerini belirtti.
[h=3]"SUC DUYURUSUNDA BULUNDUK"[/h] FETO'nun sosyal medya uzerinden yaptığı karalamalara yonelik Cumhuriyeti Başsavcılığına bir suc duyurusunda bulunup bulunmadığı sorusuna Kuzu, "Bu tur ozellikle karalama kampanyası gibi tweetten cok seri bir şekilde yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızın şahsı var, ailesi var, bunlara yonelik onlem alma gibi calışma var. Bu konuda bayağı bir caba sarf ediyorlar. Şahsıma yonelik hareket bir bucuk ay once bir tweet uzerinden başlamıştı, o zaman savcılığa bir muracaatım oldu. Savcılık ilgili birimlere durumu ilettim, diğer arkadaşlardan yapanlar da var, sadece bende değil şuanda devam ediyor. Emniyet gucleri de bunların ensesinde takip ediyorlar herhalde, yakın bir zamanda yapılacak operasyonla cokertilecek diye duşuyorum" şeklinde konuştu.
[h=4]Haber Videosu[/h]: Burhan Kuzu, FETO'nun sosyal medyadaki kirli planını acıkladı