Marmara Universitesi Rektorluğu, Yuksek Oğretim Kurulu'nun (YOK) Şehir Universitesi kararına ilişkin acıklamada bulundu.
Acıklamada, "Yuksekoğretim Genel Kurulu'nun 19.12.2019 tarihli toplantısında "Yuksekoğretim Denetleme Kurulu'nun 17.12.2019 tarihli inceleme raporu ve 18.12.2019 tarihli kararı değerlendirildiğinde; İstanbul Şehir Universitesi'nin mevcut mali durumu itibariyle eğitim-oğretim faaliyetinin surdurulemeyeceği; oğrencilerin ve akademik ve idari personelinin mağduriyetinin buyuyeceği ve eğitim oğretim faaliyetlerinin aksamasının kacınılmaz hale geleceği anlaşıldığından Vakıf Yuksekoğretim Kurumları Yonetmeliği'nin 25/d-3 maddesi uyarınca İstanbul Şehir Universitesi'nin faaliyet izninin gecici olarak durdurulmasına ve idaresinin garantor universite olan Marmara Universitesi'ne devrine" karar verilmiştir." hatırlatması yapıldı.
Acıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
Turkiye'nin onde gelen yuksekoğretim kurumlarından biri olan Marmara Universitesi, garantorluk ve hukuki sorumluluğunun bir gereği olarak, İstanbul Şehir Universitesi'ndeki eğitim-oğretim ve akademik faaliyetleri ilgili mevzuat cercevesinde yurutecektir. İstanbul Şehir Universitesi oğrencilerinin hakları Marmara Universitesi'nin garantorluğu altındadır. Oğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet ile karşılaşmaması icin gerekli tedbirlerin ivedilikle alınacağı hususunu başta oğrencilerimiz ve aileleri olmak uzere butun kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Ulke gundeminin ust sıralarında yer alan Şehir Universitesi'yle ilgili yeni bir gelişme yaşanmıştı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na bağlı İstanbul Şehir Universitesi'nin faaliyet izni durdurulmuş ve idaresi garantor universite olan Marmara Universitesi'ne devredilmişti.
Son dakika: İstanbul Şehir Universitesi, Marmara Universitesi'ne devredildi Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Marmara Universitesi'nden Şehir Universitesi acıklaması
Marmara Universitesi'nden Şehir Universitesi acıklaması
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Marmara Universitesi'nden Şehir Universitesi acıklaması