Yuksek Oğretim Kurumu (YOK), Şehir Universitesinin faaliyet izninin gecici olarak durdurulması ve idaresinin garantor Marmara Universitesine devrine karar verdi.YOK, Şehir Universitesinin garantor universiteye devri ile ilgili yaptığı acıklamada, "Oğrencilerin mağduriyet yaşamaması hususunda azami dikkat ve hassasiyet gosterilecek" acıklamasında bulundu.
[h=3]"BEDELSİZ DEVREDİLEN BİR TAŞINMAZI TEMİNAT GOSTEREREK KREDİ KULLANILDI"[/h] Acıklamada, Turkiye Halk Bankası tarafından, İstanbul Şehir Universitesinin 2014'ten itibaren kendisine Ozelleştirme Yuksek Kurulu tarafından bedelsiz devredilen bir taşınmazı teminat gostererek kredi kullanmaya başladığı; soz konusu taşınmazın devrine ilişkin işlemin iptali icin acılan dava sonucunda Danıştay 13'uncu Dairesince "yurutmeyi durdurma" kararı verildiği ve tahsis edilen kredilerin teminatsız kalma riskiyle karşı karşıya kalındığı YOK'e bildirildi.
Alacakların tahsili icin işlem başlatılması nedeniyle eğitim oğretim faaliyetinin aksamaması ve olası oğrenci mağduriyetlerinin onune gecilmesi icin durumun mevzuattan kaynaklanan yetki cercevesinde değerlendirilmesi amacıyla 24 Temmuz'da yazıyla YOK'e ilettiği hatırlatılan acıklamada, İstanbul Şehir Universitesine 7 Ağustos'ta gonderilen yazıyla bu durum dolayısıyla universitedeki eğitim oğretimin aksatılmaması konusunda yapılan planlamaların YOK Başkanlığına bildirilmesinin talep edildiği vurgulandı.
[h=3]"BANKA HESAPLARINA HACİZ KOYULMUŞTUR"[/h] Acıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Bu surecte, İstanbul Şehir Universitesinin banka hesaplarına 11 Ekim 2019'da İstanbul 18'inci Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019/1384 sayılı kararıyla haciz konulmuştur. Gelinen bu noktada İstanbul Şehir Universitesi yetkililerinin banka yetkilileriyle yuruttuğu borcun yapılandırılmasına yonelik goruşmeler bir uzlaşmayla sonuclanmamış, yargı surecinden de konunun cozumlenmesine yonelik bir sonuc cıkmamıştır.
Bilindiği gibi vakıf universitelerinin bankalardan kredi kullanması, universiteler ve bankalar arasındaki ozel hukuk ilişkisi olup Yuksekoğretim Kurulunun onayına bağlı değildir.
[h=3]MALİ YAPIYI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLECEK DERECEDE BORCLANMA[/h] Vakıf universitelerinin varlıklarını aşacak, mali yapılarını olumsuz etkileyecek derecede borclanmaları ihtimali ongorulmediğinden yururlukteki mevzuatımızda buna ilişkin kısıtlayıcı bir duzenleme bulunmamaktadır. Dolayısıyla konunun, bir vakıf universitesi ozelinde değil, sisteme ait bir sorun olarak değerlendirilmesi doğru olacaktır. Yuksekoğretim Kurulunun muhtemel sorunların onune gecebilmek icin bazı yasal duzenlemelere ihtiyac olduğuna dair defaatle dile getirdiği tespitlerin de ne denli onemli olduğu acıkca gorulmektedir. "
2 Aralık'ta universiteye gonderilen yazıyla eğitim oğretimin yaşanan mali sıkıntı dolayısıyla aksatılmaması icin yapılan planlamaların YOK'e bildirilmesinin yeniden talep edildiğine işaret edilen acıklamada, 11 Aralık'ta gonderilen son yazıyla da universitede gorevli akademik ve idari personelin ozluk haklarının odenip odenmediği, oğrencilere odenen burslar veya uluslararası değişim programları kapsamındaki odeme yukumluluklerinin yerine getirilip getirilmediği ile eğitim oğretim faaliyetleri acısından gerekli internet, elektrik, su, doğal gaz gibi alt yapı imkanlarına ilişkin odemelerde aksama olup olmadığı hususlarında acıklama talebinde bulunulduğuna dikkat cekildi.
[h=3]FATURALAR VE BURSLAR ODENEMEDİ[/h] İstanbul Şehir Universitesi Rektorluğunun 12 Aralık'taki yazısında; akademik ve idari personelin ekim ve kasım ayı maaşlarının odenemediği, en duşuk ucret alan personelden başlanarak ancak cuzi bir odeme yapılabildiği; oğrencilerin kasım ayı burslarının yatırılamadığı, aralık ayında da burs odemesi yapılamayacağı; alt yapı imkanlarına ilişkin odemelerde de aksamalar oluştuğu, bu bağlamda elektrik, su, doğal gaz ve internet faturalarının odenemediği; ayrıca odeme tarihleri gecen borclar nedeniyle fiili haciz işlemlerinin başlatıldığı; mevcut durumun devamı halinde eğitim-oğretimin aksamasının kacınılmaz olduğu aktarılan acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Yuksekoğretim Kurulu, butun bu surec icinde herhangi bir gecikmeye yol acmadan universitenin yetkilileriyle iletişime gecmiş, yaşanan sorunlara cozum olabilecek butun imkanları ve yolları kullanmaları beklentisini kendilerine bircok kez iletmiştir. Aradan gecen surede sorunun cozumu bağlamında beklentiler ne yazık ki gercekleşmemiştir. Universite rektorluğunden alınan bilgiler ışığında universitenin icinde bulunduğu durumun Denetleme Kurulunun 17 Aralık 2019 tarihli inceleme raporu ve 18 Aralık 2019 tarihli kararı birlikte değerlendirildiğinde;
[h=3]MARMARA UNİVERSİTESİ'NE DEVREDİLDİ[/h] universitenin mevcut mali durumunun eğitim oğretim faaliyetini surdurulemeyecek hale getirdiği; oğrencilerin, akademik ve idari personelin mağduriyetini buyuteceği ve eğitim-oğretim faaliyetlerinin aksamasının artık kacınılmaz hale geldiği anlaşıldığından Vakıf Yuksekoğretim Kurumları Yonetmeliğinin 25/d-3 maddesi uyarınca İstanbul Şehir Universitesi'nin faaliyet izninin gecici olarak durdurulmasına ve idaresinin garantor universite olan Marmara Universitesine devrine karar verilmiştir.
Bilinmelidir ki eğitim oğretimi devam eden oğrencilerimiz onceliğimizdir. Oğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması hususunda azami dikkat ve hassasiyetin gosterilecektir. Marmara Universitemizin de Yuksekoğretim Kurulunun bu dikkat ve hassasiyetine sahip cıkacağını başta oğrencilerimiz olmak uzere kamuoyuna saygı ile duyururuz."
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Turk Muhendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası'nın, Şehir Universitesi'ne bağlı İstanbul Kartal'daki eski TEKEL arazisinin devriyle ilgili actığı davalar zincirinde son olarak Danıştay, bedelsiz arazi devri gerekcesiyle yurutmeyi durdurma kararı almıştı.
Universitenin bu araziyi ipotek gosterip Halkbank'tan kredi almış olması nedeniyle Halkbank, Danıştay'ın kararına da dayanarak once universitenin kredi teminatlarını durdurdu sonra da tum bankalardaki varlıklarına tedbir koymuştu.
[h=3]ERDOĞAN'DAN DOLANDIRICILIK İTHAMI[/h] Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Aralık gunu yaptığı acıklamada İstanbul Şehir Universitesi'ni kastederek, "Bunlar Halk Bankası'nı dolandırmaya calıştı" demişti.
[h=3]İSTANBUL ŞEHİR UNİVERSİTESİ[/h] İstanbul Şehir Universitesi, 2008' de acılan bir vakıf universitesidir. 2010-2011 doneminde ilk oğrencilerini Altunizade, İstanbul'da kabul etmiştir. 5 Ekim Salı 2010 gunu Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın ortak katılımıyla gercekleştirilen acılış toreniyle akademik hayatına başlamıştır. 2008-2011 yılları arasında rektorluğunu eski YOK Başkanı Prof.Dr.Gokhan Cetinsaya'nın yaptığı universitenin daha sonra rektoru Prof.Dr. Ahmet Ademoğlu olmuş, 2015 yılında yapılan değişiklikle rektorluğe Prof.Dr. Cengiz Kallek atanmıştır. Prof.Dr. Cengiz Kallek, rektorluk gorevini Prof. Dr. Peyami Celikcan'a devretmiştir. Universite Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulmuştur. Eğitim dili İngilizce ve Turkcedir.
[h=3]İSTANBUL ŞEHİR UNİVERSİTESİ NEREDE?[/h] Universite 2017-2018 eğitim-oğretim yılında taşınılan ve Kartal'da bulunan Dragos Kampusu'nde eğitim vermektedir. Dragos Kampuste yer alan 7'li fakulte binalarında tum teknolojik olanaklarla donatılmış, farklı kapasitelerde, geniş ve ferah toplam 100 sınıf; normal sınıflara ek olarak her binanın ust katında 128 ve 140 kişilik olmak uzere iki ayrı buyuk sınıf bulunuyor. Dragos Kampuste ayrıca bir adet 375 kişilik ve bir adet 230 kişilik konferans salonu hizmet veriyor. ŞEHİR'de mevcut ve yeni acılan programların araştırma ve proje cıktılarını arttırmak icin gereken tum teknik imkÂnlar, sağlık ve muhendislik laboratuvarları, teknik laboratuvarlar, studyolar ve atolyeleri kapsayan ceşitli mekÂnlar bulunuyor.
[h=3]İSTANBUL ŞEHİR UNİVERSİTESİ KİMİN?[/h] İstanbul şehir Universitesi resmi sitesinde universitenin kuruluş sureci hakkında şu bilgiler veriliyor:
Universite 31 Mayıs 2008 tarihinde "kamusal kimlik" kazandı ve 1 Haziran 2008'de Tophane'deki irtibat ofisinde faaliyete başladı. Bu surecte guclu, genc ve dinamik bir akademik topluluğu bir araya getiren "Araştırma-Geliştirme Grubu"nun onculuğunde, universitenin nitelikli bilgi uretmek ve paylaşmak acısından ortaya koyacağı ozgun değerler ve karşılaşabileceği ana sorunlar tartışmaya acıldı.
Entelektuel muzakere ve fikrî mubadelenin onemine binaen, doğru soruların acele cevaplardan daha sahici olduğuna inanarak, icinden doğduğu toplum ve akademi dunyasının ihtiyaclarına en uygun universite modelini inşa etmek amacıyla, alanında yetkin ve guclu isimlerle derinlemesine mulakatlara başlandı. Bu cercevede Ahmet Davutoğlu, Akşin Somel, Fahri Aral, Teresa Doğuelli, Abdulkerim Kar, İsmail Erunsal, Nabi Avcı, Nuzhet Dalfes, Ensar Gul, Bahattin Akşit, Elisabeth Ozdalga, Fethi Calışır, Ayşe Ayciceği, Tayfun Atay, Halil Berktay, İskender Savaşır, Orhan Tekelioğlu, Gencer Ozcan, Edibe Sozen, Cemal Kafadar, Nezih Erdoğan, Mustafa Aydın, Mithat Celikpala, Suavi Aydın, Fuat Keyman, Mehmet Oz, Zeynep Direk, Levent Koker, Zafer Toprak, Mustafa İsen, Meliha Altunışık, Doğan Ozlem, Ersin Kalaycıoğlu, Ali Fuat Bilkan, Mete Tuncay, Suleyman Seyfi Oğun, İlhan Kutluer, Kayahan Ozgul, Suha Oğuzertem, Omer Torlak, Ekrem Tatoğlu, Serdar Sayan, Sibel Arkonac, Ziya Oniş, Haldun Evrenk, Seyfettin Gursel, Kemal Madenoğlu, Nihat Erdoğmuş, Gultekin Yıldız, Nurullah Genc, Omer Faruk Akyol ve Murat Guvenc gibi isimlerle buluşuldu.
Bu isimlerle yapılan derinlemesine mulakatların yanı sıra Araştırma Geliştirme Grubu, universitede hangi disiplinlerin ne tur yapı, aktor ve sureclerle temsil edilmesi gerektiğini tartışmaya devam etti ve universitenin daha sonraki akademik orgutlenmesine zemin oluşturmak uzere farklı bolumler icin "kuruluş raporları" hazırladı. Kuruluş raporlarının yazım surecini, universitenin stratejik raporunun oluşturulması calışmaları izledi ve bu bağlamda ilk olarak Mayıs 2009 tarihinde farklı meslek ve toplum kesimlerinden elli seckin ismin katılımlarıyla bir "arama toplantısı" gercekleştirildi.
İzleyen Haziran ve Temmuz aylarında ise "İstanbul Şehir Universitesi Stratejik Planı"nın yazımı tamamlandı. Universite, butun bunların yanında Mayıs 2009 tarihinden itibaren "İstanbul Şehir Universitesi Dragos Kampusu" ile ilgili mimari calışmaları yurutmeye başladı.
Keşifsel bilginin uretimine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaclayan İstanbul Şehir Universitesi, ozgun, katılımcı, evrensel ve ozgurlukcu perspektifiyle ve zenginleşen ekibiyle, 2010-2011 akademik yılında ilk oğrencileri ile buluştu.
[h=3]İSTANBUL ŞEHİR UNİVERSİTESİ BOLUMLERİ[/h] İstanbul Şehir Universitesi bunyesinde uc enstitu, sekiz fakulte ve bir meslek yuksekokulu yer almaktadır. Fakultelere bağlı 27 bolum bulunmaktadır. Enstitulerde, 18 yuksek lisans ve dort doktora programı sunulmaktadır.[3]
Meslek Yuksekokulunda ise 10 onlisans programı bulunmaktadır. İşletme Enstitusu altında yer MBA programlarında dokuz farklı alanda uzmanlaşma imkanı sunulmaktadır.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakultesi
• Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
• Psikoloji
• Sosyoloji
• Felsefe
• Tarih
• Turk Dili ve Edebiyatı
• İngiliz Dili ve Edebiyatı
• Mutercim Tercumanlık
Muhendislik ve Doğa Bilimleri Fakultesi,
• Endustri Muhendisliği
• Bilgisayar Muhendisliği
• Elektrik ve Elektronik Muhendisliği
• İnşaat Muhendisliği
• Makine Muhendisliği
Mimarlık ve Tasarım Fakultesi
• Mimarlık
• İc Mimarlık ve Cevre Tasarımı
• Endustriyel Tasarım
İşletme ve Yonetim Bilimleri Fakultesi
• İşletme
• Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
• Girişimcilik
• Yonetim Bilişim Sistemleri
• Ekonomi
• Uluslararası Finans
İletişim Fakultesi
• Sinema ve Televizyon
• Halkla İlişkiler
• Yeni Medya ve İletişim
Hukuk Fakultesi
• Hukuk İslami
İlimler Fakultesi
• İslami İlimler
Meslek Yuksekokulu
• Adalet
• Adalet (İkinci Oğretim)
• Bilgisayar Programcılığı
• Bilgisayar Programcılığı (İkinci Oğretim)
• Cocuk Gelişimi
• Cocuk Gelişimi (İkinci Oğretim)
• Fotoğrafcılık ve Kameramanlık
• Grafik Tasarımı
• Grafik Tasarımı (İkinci Oğretim)
• İnşaat Teknolojisi
• İş Sağlığı ve Guvenliği
• Sosyal Hizmetler
• Halkla İlişkiler ve Tanıtım
• İc Mekan Tasarımı
Sosyal Bilimler Enstitusu
• Klinik Psikoloji
• Kulturel Calışmalar
• Modern Turkiye Calışmaları
• Kamu Hukuku
• Ozel Hukuk
• Sinema ve Televizyon
• Şehir Calışmaları
• Sosyoloji
• Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
• Tarih
• Temel İslam Bilimleri
Sosyal Bilimler Enstitusu Doktora Programları
• Kamu Hukuku
• Ozel Hukuk
• Sosyoloji
• Tarih
İşletme Enstitusu
• İş Analitiği (Tezsiz)
İşletme Enstitusu Turkce MBA Programları
• İşletme Executive MBA (Tezsiz)
• MBA - Yeni Nesil MBA (Tezsiz)
• MBA - Finans (Tezsiz)
• MBA - Altın ve Kıymetli Metaller (Tezsiz)
• MBA - Dijitalleşme (Tezsiz)
• MBA - Bankacılık (Tezsiz)
• MBA - İş Analitiği (Tezsiz)
• MBA - İslami Finans ve Ekonomi (Tezsiz)
• MBA - Stratejik Marka Yonetimi (Tezsiz)
İşletme Enstitusu İngilizce MBA Programları
• MBA (Tezli)
• MBA (Tezsiz)
• MBA - Finans (Tezli)
• MBA - Finans (Tezsiz)
• MBA - Bankacılık (Tezli)
• MBA - Bankacılık (Tezsiz)
• MBA - İş Analitiği (Tezli)
• MBA - İş Analitiği (Tezsiz)
• MBA - İslami Finans ve Ekonomi (Tezli)
• MBA - İslami Finans ve Ekonomi (Tezsiz)
Fen Bilimleri Enstitusu
• Bilgi Guvenliği Muhendisliği Yuksek Lisans Programı
• Elektronik ve Bilgisayar Muhendisliği Yuksek Lisans Programı
• Endustri ve Sistemler Muhendisliği Yuksek Lisans Programı
• Veri Muhendisliği Yuksek Lisans Programı
[h=3]İSTANBUL ŞEHİR UNİVERSİTESİ DRAGOS KAMPUSU ADRESİ[/h] Orhantepe Mahallesi, Turgut Ozal Bulvarı, No: 21, 34865 Dragos, Kartal/İstanbul
İstanbul Şehir Universitesi kimin? Şehir Universitesi nerede? Şehir Universitesi bolumlerİ? [h=4]Haber Videosu[/h]: Son dakika: İstanbul Şehir Universitesi, Marmara Universitesi'ne devredildi
Son dakika: İstanbul Şehir Universitesi, Marmara Universitesi'ne devredildi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Son dakika: İstanbul Şehir Universitesi, Marmara Universitesi'ne devredildi