Gelecek Partisi'nin Kurucular Kurulu toplantısında genel başkan, yonetim kurulu, etik kurulu, disiplin kurulu uyeleri secildi. Eski başbakan Ahmet Davutoğlu toplantıya katılan 132 uyenin tamamının oyunu alarak Gelecek Partisi Genel Başkanı secildi.
154 kişinin yer aldığı Kurucular Kurulu'nun yaptığı toplantıda, Parti Yonetim Kurulu'na 60 asil, 40 yedek uye secildi. Ayrıca, Parti Disiplin Kurulu'na 7 asil, 5 yedek uye secilirken, Parti Etik Kurulu'na da 5 asil ve 5 yedek uyenin ismi yazıldı.
[h=3]TANIDIK İSİMLER YONETİM KADROSUNDA YER ALDI[/h] 60 kişilik Yonetim Kurulu'nda eski milletvekilleri Abdullah Başcı, Ayhan Sefer Ustun, Cuma İcten, Feramuz Ustun, Selcuk Ozdağ, gazeteci-yazar Etyen Mahcupyan, gazeteci Hakan Albayrak, eski YOK Başkanı Yusuf Ziya Ozcan, AK Parti eski İl Başkanları Selim Temurci, Nedim Yamalı ve Yeşim Karadağ, 15 Temmuz'da oldurulen Erol Olcok'ın eski eşi Nihal Olcok yer aldı. 60 kişilik Yonetim Kurulu'nun yuzde 25'i kadın uyelerden oluştu.
[h=3]"CUMHURBAŞKANI YANLIŞ YONLENDİRİLİYOR"[/h] Davutoğlu, toplantı sonrasında yaptığı acıklamada, Şehir Universitesi kriziyle ilgili konuşarak, Erdoğan'ın sozlerinden hicap duyduğunu belirtti ve şunları soyledi:
Cumhurbaşkanı vicdanıyla baş başa kaldığında, 'Davutoğlu'ndan her şey cıkar ama dolandırıcı cıkmaz' diyebilir, eğer vicdanı kaldıysa. Bir dolandırıcılık varsa ben buradayım. Hukuki işlemleri başlatın, en ağır cezaya razıyım. Neden hukuki surec başlatılamıyor biliyor musunuz? Cunku benim başbakanlığım doneminde Halkbank'tan Şehir Universitesi'ne bir gram kredi verilmedi. Ben kredi verin demedim. Anlaşılan o ki Sayın Cumhurbaşkanı yine birileri tarafından yanlış bilgilendiriliyor. Lutfen kenara cekilip muhasebe yapsın.
[h=3]Gelecek Partisi'nin yonetim kurulu, disiplin kurulu ve etik kurulu asıl uyelerinin listesi şoyle:[/h][h=3]YONETİM KURULU[/h] 1. Abdullah Başcı
2. Abdullah Teber
3. Ahmet Akcay
4. Ali Akmaz
5. Ali Aydın
6. Avni Erdemir
7. Aydın Altac
8. Ayhan Sefer Ustun
9. Aynur Algul
10. Ayşe Berrin Sevimli
11. Ayşe Guney
12. Ayşe Serap İnan
13. Ayşe Tulin Dincelli
14. Burcak Başbuğ Erkan
15. Cemalettin Kani Torun
16. Cesim Gokce
17. Cuma İcten
18. Dincer Turkmen
19. Doğan Demir
20. Engin Keskinel
21. Etyen Mahcupyan
22. Fatma Aydın Ataş
23. Feramuz Ustun
24. Feridun Bilgin
25. Gulnur Ozkaya Hayran
26. Habibe Ciftcioğlu Başar
27. Hakan Tokac
28. Hakan Albayrak
29. Hasan Huseyin Bozok
30. Hasan Serdar Bilir
31. Halime Polat
32. Huseyin Memiş
33. İbrahim Mustafa Turhan
34. Mehmet Behcet Piker
35. Mehmet Fatih Arslan
36. İzzeddin Kucuk
37. Kerim Rota
38. Mehmet Ali Pulcu
39. Mehmet Nuri Gorenoğlu
40. Mustafa Bahadır Kurbanoğlu
41. Mustafa Bilici
42. Mustafa Gozel
43. Mustafa Mente
44. Mustafa Nedim Yamalı
45. Mustafa Ozturk
46. Neslihan Kevser Cevik
47. Nihal Olcok
48. Omer Faruk Başaran
49. Omer Unal
50. Salih Aynural
51. Selcuk Ozdağ
52. Selim Temurci
53. Sema Silkin Un
54. Serkan Ozcan
55. Serpil Bulut
56. Şenol Gurşan
57. Umit Yardım
58. Vahdettin İnce
59. Yeşim Karadağ
60. Yusuf Ziya Ozcan
[h=3]DİSİPLİN KURULU ASIL UYELERİ[/h] 1. Musa Arat
2. Rumi Bekiroğlu
3. Mehmet Aşan
4. Adnan Demir
5. Mehmet Atilla Maraş
6. Seyfeddin Bilen
7. Selahattin Kayaman
[h=3]ETİK KURULU ASIL UYELERİ[/h] 1. Namık Ergun
2. Fatma Şerefoğlu
3. Mustafa Baloğlu
4. Talha Erol Durmaz
5. Ahmet Oğuz Karaoğlu

Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'duşen yaprak' yanıtı: Biz bahar goruyoruz Davutoğlu'ndan Akşener'in "Vekil veririz" teklifine yanıt: Doğru olmayan yolu uygulamam Konda Genel Muduru Bekir Ağırdır: Davutoğlu inandırıcı olmak icin gecmiş bagajından kurtulmalı Ahmet Davutoğlu: Cumhurbaşkanlığı referandumuna muhalefet ettim ancak o donem bunu anlatacak televizyon kanalı bulamadım Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin yonetim kadrosu belli oldu [h=4]Haber Videosu[/h]: Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin yonetim kadrosu belli oldu