Yozgat'ta yaşayan ve biri ilk eşinden 2 cocuğu bulunan yazar Sibel Kose, 12 yıllık ikinci eşi Mustafa Kose'ye gecen haziran ayında şiddetli gecimsizlik gerekcesiyle boşanma davası actı. Ancak Mustafa Kose, boşanmaya karşı cıkıp, eşini, "Seni sakat bırakırım" diyerek, tehdit etti. Sibel Kose once eşine karşı uzaklaştırma kararı aldırdı ardından da gecen 1 Haziran gunu, 2 cocuğunu da alıp, evi terk etti. Kose, Manisa'da yaşayan arkadaşının evine sığındı. Mustafa Kose de 4 gun sonra Manisa'ya gelip, genc kadının izini buldu. Sibel Kose'nin kaldığı eve tehditle giren koca, eşini beraberindeki bir cocuğuyla rehin aldı. 4 saat boyunca elindeki pompalı tufekle tehditler savuran kocayı, eşi, 'Eve doneceğim' diyerek, ikna etti. Kocanın evden cıkması uzerine de polis aradı. Sibel Kose 10 Haziran'da da savcılığa suc duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda Mustafa Kose hakkında 'konut dokunulmazlığı ihlal etme' ve 'tehdit' suclarından Manisa 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava acıldı.
[h=3]TEHDİTLERİNE DEVAM ETTİ[/h] Buna rağmen tehditlerini surduren Mustafa Kose, 19 Temmuz akşamı, kucuk oğlu ve arkadaşı ile birlikte Fatih Parkı'na giden Sibel Kose'nin karşısına cıktı. Mustafa Kose, eşini, oğlunun gozu onunde tekme atıp, yere duşurdukten sonra pompalı tufek ile vurdu. Sibel Kose, sağ bacağına isabet eden sacmalarla yaralandı. Sacmalar, sol bacağını ise sıyırdı.
[h=3]BACAĞI KESİLDİ[/h] Saldırgan koca kacarken, Sibel Kose, ambulansla Manisa Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağ diz kapağı parcalanan ve damarları kopan Kose, ameliyat edildi. Parcalanan bacak yerine dikildi. 10 gun sonra ise Kose'nin bacağı diz ustunden kesilmek zorunda kaldı. Bir sure sonra polis tarafından yakalanan Mustafa Kose tutuklandı. Kose hakkındaki acılan ilk davanın karar duruşması, 13 Aralık'ta yapıldı. Mustafa Kose, 10 ay hapis cezasına carptırıldı.
[h=3]"OLDURMEK İSTESEYDİM, HEPSİNİ KULLANIRDIM"[/h] Yaralama olayının ardından da Kose hakkında "ateşli silahla yaralama" ve "rehin alma" suclarından dava acıldı. Manisa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde acılan davanın yargılanmasına bugun başlandı. Duruşmaya Sibel Kose ve avukatı Emine Ozge Arslan ile tutuklu sanık Mustafa Kose katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgor de izledi. Tutuklu sanık, ifadesinde sucunu kabul edip, "Yozgat'ta otobus firmasında şofor olarak calışıyordum. Eşim Sibel Kose ile aramızda kavga cıktı. Kavganın ardından evi terk etti. Manisa'ya gittiğini oğrendim. Bu işlerle uğraşırken otobus firmasındaki işime sahip cıkamadım. Bu durumumu patron oğrenmiş. 'Avradına sahip cıkamıyor, 40 yolcuya mı sahip cıkacak' demiş. Bu sozu kaldıramadım. Normalde icki icen biri değilim. Buna rağmen icki ictim. Alkolluyken yanıma pompalı tufeğimi de alıp, Yozgat'tan Manisa'ya otobusle geldim. Sibel ile konuşup anlaşmaya calışmak istedim. Tufeğimi Şehzadeler ilcesinde bulunan 112 Acil Servis yakınındaki kullanılmayan bir binaya bıraktım. Sibel Kose'nin bulunduğu evin yakınlarındaki Fatih Parkı'na gittim. Burada, icki icmeye devam ettim. Eşim Sibel, burada ismi 'Mert' olan bir kişiyle top oynamaya başladı. İlk başta rahatsız edici bir durum gormedim. Parkta bir sure dolaştıktan sonra, birbirlerine el sallayarak ayrıldılar. Bu durumu cok kıskandım. Pompalı tufeği aldım ve parka dondum. Sibel'in canını acıtmak istediğim icin arkasından ayaklarına doğru ateş ettim. Tufekte beş fişek vardı. Oldurmek isteseydim, hepsini kullanırdım. Başka kimseye silah doğrultmadım. Kesinlikle oldurme amacım yoktu. Benim dini ve resmi nikahlı eşimin yanında boyle bir kişinin olmasını konduramadım. Yaptıklarımdan pişmanım. Tahliyemi istemiyorum. Cezamı cekmeye razıyım" dedi.
[h=3]KAYINVALİDESİNİN CABASI YETERSİZ KALMIŞ[/h] Eşi tarafından vurulduğunda kendisi icin "koruma kararı" olduğunu hatırlatan Sibel Kose ise 12 yıllık evlilikleri boyunca eşi Mustafa Kose'nin kendisini bircok kez darbettiğini anlattı. Talihsiz kadın, "Surekli icki icen biridir. 'Sevgilim' diye sucladığı kişi, manevi abimdir. Olay tarihinde, oğlumu oynaması icin Songul ismindeki arkadaşımla Fatih Parkı'na goturduk. Oğlum oynarken, cay bahcesinde oturduk. Mustafa Kose'nin annesi beni aradı; 'Oğlum seni oldurmeye geliyor. Neredeysen hemen kac saklan' dedi. Bu nedenle kalkıp hızlıca eve donuyorduk. Parktan cıkıp, kaldırımda yuruduğumuz sırada, arkamdan birinin koşarak geldiğini fark ettim. Sese doğru dondum. Karşımda gorduğum Mustafa Kose, tekme atıp, beni yere duşurdu. Ardından da tufekle ateş etti. Bacaklarımın diz ustu bolgesine sacmalar isabet etti. Daha sonra, yanımdaki arkadaşımı kovaladı. Tekrar yanıma geldi. Bir kez daha ateş etti. Bu sefer sacmalar, sol kasığıma isabet etti. Sonra silahı oğlumun kalbine dayayıp, 'Seni de oldureceğim' dedi. Şikayetciyim. Yuce adalete guveniyorum. Kendisine en ağır cezasının verilmesini istiyorum" diye konuştu.
Sibel Kose'nin avukatı Emine Ozge Arslan da, sanık Mustafa Kose'nin tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Verilen 15 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti, sanık Mustafa Kose'nin tutukluluk halinin devamına, Sibel Kose'yi telefonla arayan kayınvalidesinin tanık olarak dinlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi.
Kaynak: DHA[h=4]Haber Videosu[/h]: Eşini pompalıyla vurup sakat bıraktı, tahliyesini istemedi