Kahramanmaraş'ta, fırıncı Serdar Edikli, muşterisinden aldığı hatalı basılmış 100 liralık banknotu, koleksiyon değeri taşıdığını duşunerek 100 bin liradan satışa cıkarttı.
[h=3]PARANIN SAHTE OLDUĞUNU DUŞUNDU[/h] Edikli, iş yerinde hesapları topladığı sırada basımı hatalı parayı fark ettiğini soyledi. Paranın on yuzeyinin sağ ust koşesinde 100 yerine basım hatası nedeniyle 10 yazdığını ve son rakamın ustunde de yukarıdan aşağıya uzanan gri şerit bulunduğunu aktaran Edikli, paranın sahte olduğunu duşunduğunu anlattı.
[h=3]"HABERLERİ GORUNCE ŞANSIMI DENEMEK İSTEDİM"[/h] Edikli, 100 lirayı para kontrol cihazına tuttuğunu ve gercek olduğunu oğrendiğini ifade ederek şunları kaydetti:
"Bankaya da goturdum ve oradan da gercek olduğunu soylediler. İnternetten biraz araştırma yaptım ve benzer paralarla denk geldim. İnternette banknotunda sıfır eksik olan hatalı basılmış 50 lira ve 100 lira gordum. 50 liranın sahibi olan arkadaş, parayı 50 bin liradan satışa cıkartmış. 100 liranın sahibi ise paha bicilemez olarak soylemiş. Ben de bu 100 liraya karşılık 100 bin lira istiyorum. İnternetteki o haberleri gorunce ben de bir şansımı denemek istedim."
Edikli, koleksiyonerlerin paraya ilgi gostermesini beklediğini sozlerine ekledi.
Kaynak: AA[h=4]Haber Videosu[/h]: Hatalı basım olan 100 lirayı, 100 bin liradan satışa cıkardı