KODER Başkanı Tacettin Ozden, 2015 yılı icin umutsuz olmadığını belirtirken, Antalya'nın panik yapması durumunda tum Turkiye'de turizmin etkileneceğini ifade etti.

RUS PAZARI BELİRSİZ AMA OTELCİLER PANİK YAPMASINLAR

Tacettin Ozden, 2014 ile ilgili değerlendirmesinde, "Kuşadası bu yıl iyi bir sezon gecirdi. Temmuz ayındaki 20 gun haric. Genel olarak 2014 yılında iyi bir sezon gecirdik." bilgilerini aktardı. Ozden sozlerine şoyle devam etti: "Ben 2015 yılına hala pozitif bakıyorum. Bolgesel olarak 2014 yılına yakın bir iş yapacağımızı duşunuyorum. Bolgemiz Avrupalı ağırlıklı. Rus pazarı belirsiz. Rusya’daki durumlardan dolayı Rus pazarında buyuk bir sıkıntı olursa, Antalya Avrupa pazarına ciddi bir promosyon yapacaktır. Bu da bizi etkiler. Ancak otelcilerin şu anda panik yapmaları gerekecek bir durum yok. Biraz daha istikrarlı davranalım. Paniğe kapılıp indirimlere gitmeyelim. İndirimin geri donuşu yok. Bu durum, ilerideki kontratlarımızı etkiliyor. Burada kilit Antalya, yani Antalya’nın nasıl duracağı cok onemli."

NİTELİKLİ PERSONEL BULMAKTA ZORLANACAĞIZ

Bina yatırımlarana ek olarak insana da yatırım yapılması gerektiğini belirten Ozden, bolgeye yeni tesisler geldiğini ve bunların gelmesinin bir ihtiyac olduğunu ifade etti. "2015’te acılacak uc tane tesis var. Bir tane de Gumuldur tarafında var. Bu tesislerin gelmesi bizim icin onemli. Cunku beraberlerinde birer marka alarak geliyorlar. Amara, Ramada gibi markalar geliyor. Kendi pazarlarını yaratmaya calışıyorlar. İlave bir potansiyel yaratarak piyasaya giriyorlar. Bize olumsuzluğu olur mu? İnsan kaynakları konusunda sıkıntılar var. Nitelikli personel bulmakta zorlanacağız. Bundan sonra otelcilere duşen gorev, bina yatırımlarıyla birlikte insana yatırım yapmak.. Personeli mutlu edeceğiz. Bu da bizim gorevimiz olmalı."

KAMUDAN ONCE KENDİMİZE BAKALIM

"Kamuyu ya da başka sektorleri şikayet ederek iş yapmayı sevmiyorum. Biz kendimizi iyi ifade edebiliyor muyuz, once oradan başlayalım. Biz bunu doğru yaparsak, kamu da mutlaka bizimle hareket edecektir. Kamu daha cok şey yapabilir ama oncelikle bizim kendimizi iyi ifade etmemiz gerekiyor."

KAYNAK